7 tratamente supereficiente împotriva acneei. Încearcă-le şi tu!

Acneea nu mai este de mult timp o problemă doar a adolescenţilor. Persoane de toate vârstele suferă de această afecţiune a tenului. Dacă ai o piele sensibilă, iar inesteticele coşuri îţi dau bătaie de cap, trebuie să ştii că tenul tău are nevoie de o îngrijire specială.

Acneea nu mai este de mult timp o problemă doar a adolescenţilor. Persoane de toate vârstele suferă de această afecţiune a tenului.

Dacă ai o piele sensibilă, iar inesteticele coşuri îţi dau bătaie de cap, trebuie să ştii că tenul tău are nevoie de o îngrijire specială.

Un ten curat ţine coşurile departe
De cele mai multe ori, acneea se formează din cauza secreţiei abundente de sebum. În contact cu impurităţile şi machiajul, sebumul se transformă în puncte negre şi coşuri. Tocmai de aceea, primul pas în tratarea acneei este curăţarea tenului. Demachiantul şi loţiunea tonică nu trebuie să-ţi lipsească. Nu lăsa în nicio noapte tenul necurăţat, nu vei face altceva decât să agravezi situaţia.

Loţiunea tonică trebuie să fie una specială pentru tenul acneic. Astfel de produse conţin acid salicilic, ingredient care ajută la vindecarea feţei.
De asemenea, ai foarte mare gijă la cremele hidratante pe care le foloseşti.

Unele dintre ele îţi pot accentua erupţiile. Foloseşte produse cosmetice speciale pentru problemele tale, care să conţină ingredienţi ca: peroxidul de benzoil, acid salicilic, zinc, agenţi antibacterieni sau gălbenelele (cunoscute pentru calităţile lor antiseptice).

Masca cu aspirină, ieftină şi eficientă
Aspirina este un medicament care nu numai că te poate scăpa de durerile de cap, dar te poate ajuta şi în lupta ta împotriva coşurilor.  Dizolvă o aspirină efervescentă în suc de lămâie. Amestecă aspirina dizolvată cu 2 linguriţe de argilă până se formează o pastă. La sfărşit, adaugă două linguriţe de miere şi amestecă până se omogenizează. Pasta obţinută se aplică pe tenul curăţat şi se lasă să acţioneze aproximativ 20-30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă. Dacă nu vrei să foloseşti apa de la robinet pentru clătire (ceea ce e indicat) poţi să clăteşti cu o infuzie de muşeţel sau de brusture.


Frunzele de varză luptă împotriva acneei

Sucul de varză are un conţinut bogat de vitamina C, minerale şi sulf organic, care au rolul de a preveni uscarea şi iritarea pielii. De aceea, varza poate fi un aliat de nădejde. Se zdrobesc câteva frunze de varză şi se aplică pe tenul curat, lăsându-le să acţioneze 15–20 de minute. După, tenul se clăteşte cu infuzie de muşeţel sau gălbenele.

Masca cu argilă
Argila este un ingredient minune când vorbim despre acnee. De aceea, nu trebuie să-ţi lipsească din casă. Amestecă două linguri de argilă cu puţină zeamă de lămâie sau cu apă plată până la omogenizare. Aplică pe tenul curat şi lasă să acţioneze timp de 30 de minute, până se usucă. Se îndepărtează cu ceai de muşeţel. După o astfel de mască este indicat să foloseşti o cremă hidratantă deoarece argila usucă tenul.

Pasta de dinţi curăţă şi coşurile
Chiar dacă îţi vine greu să crezi, pasta de dinţi te poate ajuta să scapi de coşuri.
Însă, e bine să o foloseşti local, doar atunci când îţi apare un coş sau două şi vrei să le usuci peste noapte. Aplică pastă de dinţi direct pe coş şi lasă să acţioneze toată noaptea. Dimineaţa şterge cu o dischetă demachiantă şi loţiune tonică.

Usturoi şi pe faţă
Usturoiul este un remediu ce nu trebuie să-ţi lipseasca din tratamentul acneei, datorită proprietăţilor sale antiseptice. Tot ce ai de făcut este să freci uşor coşurile cu un căţel de usturoi tăiat în jumătate şi vei simţi o ameliorare.

Castravetele te ajută

Dacă ai să citeşti cu atenţia ingredientele folosite în cremele antiacnee ai să observi că în cele mai multe castravetele este prezent. Aşa că, foloseşte-l proaspăt. Aplică pe faţă un castravete ras timp de 15-20 minute, după care îndepărtează cu apă călduţă.
Este un excelent tonic pentru tenurile acneice şi previne apariţia coşurilor şi punctelor negre.

Dacă vrei să scapi de acnee nu ocoli aceste tratamente naturale pentru tenul tău. Foarte important este să nu abandonezi după doar o săptămână de folosire. Încearcă să introduci în ritualul tău zilnic de îngrijire aceste măşti. Şi nu uita să cureţi zilnic zonele afectate.