Iti doresti o relatie deschisa?

Sociologii spun ca va fi noul mod de existenta umana

Ii cunosc pe Catalin si Miruna de cativa ani si intotdeauna mi s-au parut ca formeaza un cuplu minunat, pe care l-ar putea invidia oricine. Sunt casatoriti de 8 ani, iar reteta lor este una pe care multi nu am accepta-o: au o relatie deschisa.   

"Dupa 2 ani am realizat ca mariajul este o chestiune mult prea invechita si ne face sa ne simtim jalnic", imi spune Miruna, iar Catalin o asculta si o aproba.

"Am cunoscut multe cupluri care au renuntat la viata in doi atunci cand au ajuns in acest stadiu al relatiei, noi nu am dorit asta pentru ca inca ne mai iubeam si inca ne iubim. Este de domeniul fantasticului sa astepti de la o persoana sa iti indeplineasca toate nevoile, pentru niciodata nu se poate intampla acest lucru"
, continua Catalin ideea.

Am auzit povesti despre multe cupluri monogame fericite, dar am vazut foarte putine ce-i drept... Intr-o relatie faci compromisuri, acesta este un lucru cert, dar oare ai puterea sa accepti ca iubitul/sotul tau sa imparta patul si cu altcineva? Sau tu ai forta sufleteasca sa lasi patul rece langa el si sa preferi in schimb mana fierbinte a altui barbat sa iti mangaie fata?

"Nu am vrut sa ajung sa urasc omul de langa mine..."


"Eu sunt convinsa ca din majoritatea cuplurilor care se declara fericite, extrem de putine au un mariaj perfect", imi spune Miruna. "Restul au invatat cum este sa te multumesti cu mai putin. Eu nu am vrut sa fiu multumita cu jumatati de masura si sa ajung sa imi urasc sau sa imi resping sotul. Am preferat sa caut in alta parte putinul pe care Catalin nu mi le dadea, pentru a-l aprecia pentru celelalte multe calitati pe care le indeplineste", continua Miruna.

Te-ai gandit vreodata ca exista multe cupluri care au relatii deschise, iar unul dintre parteneri nu stie de acest lucru? Catalin si Miruna au preferat sa isi spuna adevarul unul altuia si din acest motiv considera ca lucrurile merg mult mai bine intre ei. Ei spun ca se iubesc si vor sa imbatraneasca impreuna, chiar daca tineretea si-o petrec separat. O decizie luata de comun acord pana la urma...

Imi amintesc de o alta poveste din aceeasi categorie, o poveste auzita de curand. Ea are o relatie deschisa, el nu are. Cum vine asta? Pai, ea se culca si cu alti barbati, dar el nu avea nevoie de alta femeie, pentru ca ea ii era de ajuns ceea ce avea deja. Si de ce accepta el o astfel de "deschidere"? Pentru ca o iubea si nu dorea sa o faca sa se simta prost. O parere. Ti se pare o nebunie?

Dar ce se intampla atunci cand unul dintre parteneri isi doreste o relatie "open", iar celalalt nu vrea sa accepte, dar nici sa renunte la ceea ce are deja? "Am intalnit o femeie frumoasa si simt atractie fata de ea, dar pana acum nu am facut nimic impreuna. Si iubita mea se simte atrasa de alti barbati, dar imi spune ca nu i-a trecut prin cap sa reactioneze intr-un fel, pentru ca este implicata intr-o relatie si asta ii este suficient... nu m-ar putea insela niciodata. O iubesc, insa mi-as dori foarte mult sa fiu si cu cea de care ma simt foarte atras. Nu pot sa imi mint iubita, nu pot sa ii fac asta si de aceea am preferat sa ii spun despre ceea ce simt. Nu am luat inca o decizie...", imi marturiseste Florin.

Am citit despre Angelina Jolie si Brad Pitt ca au o relatie deschisa si sunt fericiti asa, in 2008 aflam de la Will Smith, casatorit cu Jada Pinkett de 10 ani, ca o relatie deschisa face ca mariajul sa fie unul fericit. Si nu cred ca sunt singurii care sunt adeptii acestui stil de viata in 2, 3 sau cati or fi...

Totul tine de morala si mentalitate


Din fericire, am intalnit mai multe persoane care isi doresc relatii inchise, in care apartin unei singure persoane, in care libertatea este una care nu face sa sufere pe niciunul dintre ei. Asa sunt ei construiti, sa se simta bine cu cel de langa, fara alte "imbunatatiri" din afara relatiei... nu pot  accepta si nici nu vor sa accepte o relatie deschisa. Daca nu mai merge, simti ca nu mai primesti ceea ce doresti, daca ati avut discutii pe aceasta tema si nimic nu pare sa se schimbe, despartirea ar putea fi alegerea potrivita...  

Unii oameni au nevoie de mai mult decat sufletul de langa ei, au nevoie de o emotie nebuna traita si cu altcineva, dar vor sa fie si iubiti in acelasi timp de sufletul de langa, cel alaturi de care sunt "oficial". Mai grav este atunci cand se complac in astfel de situatii. Totul tine de morala si mentalitatea fiecaruia.