Ghidul tau de masturbare

Tu cum o faci? Afla totul despre sexualitatea corpului tau pentru a o impartasi partenerului

Cum te poti astepta ca iubitul sa stie ce te face sa innebunesti de placere in pat daca nu iti cunosti propriul corp? Intai de toate, trebuie sa stii ca masturbarea reprezinta un mod sanatos si natural de a te elibera de tensiune sexuala si nu ai de ce sa te rusinezi. Multe persoane, femei si barbati, se masturbeaza chiar daca sunt singuri sau sunt implicati intr-o relatie amoroasa.

Autostimularea sau masturbarea iti da oportunitatea sa iti explorezi trupul, oferindu-ti o libertate sexuala extraordinara, chiar si fara un partener langa tine. Multe femei normale si sanatoase experimenteaza orgasmul doar prin masturbare, prin aceasta modalitate afland si cel mai intens tip de orgasm al lor.

Multi sunt cei care privesc acest proces de autostimulare al femeilor ca pe un tabu. De ce li s-ar parea o chestiune normala atunci cand o fac barbatii, iar atunci cand este facuta de femei este foarte greu de acceptat?

Unele femei se invinovatesc pentru ca se masturbeaza, refuza sa vorbeasca despre sau, mai grav, afirma ca niciodata nu au facut asta, chiar daca stim bine ca au facut-o... macar o data, sa experimenteze procedeul manual de a-si oferi placere.

O alta idee preconceputa a femeilor este cea potrivit careia daca au partener nu ar trebui sa simta nevoia sa se masturbeze sau, daca sunt singure, aceasta autostimulare le va "intari" statutul de single. Cu alte cuvinte, nu ar trebui sa se mastubeze! Decat sa faca aceasta "treaba murdara", mai bine ar fi sa mearga la vanatoare, sa isi caute un partener, dupa cum spun multe dintre ele.

Greseala este ca majoritatea femeilor care au un iubit, privesc masturbarea ca pe o activitate "solo" si nepotrivita pentru ele. Daca ai un partener pe care il iubesti foarte mult, nu inseamna ca acesta iti va potoli apetitul sexual mereu si in orice clipa. Este un ideal, intr-adevar, dar in viata reala, multor femei li se intampla ca iubitul sa nu le satisfaca in totalitate, oricat de extraordinar ar fi el. Important este sa intelegi ca este foarte normal sa te masturbezi chiar daca esti cuplata si nu ai de ce sa te simti vinovata daca iti oferi si singura aceasta placere sexuala.

Frecventa cu care o faci nu trebuie sa se schimbe atunci cand treci de la statutul de single la cel de "in a relationship". Interesant este faptul ca unele femei se masturbeaza chiar mai mult atunci cand sunt implicate intr-o relatie. De ce? Aparitia unui barbat in viata lor le face sa se simta pline de sexualitate, iar placerea si dorinta de a face sex cresc.   

Si pana la urma, de ce te-ai masturba? Pentru ca te face sa te simti bine. Nu este nimic in neregula cu tine daca iti oferi singura placeri, oricat de des iti doresti, si nu e obligatoriu sa ajungi la orgasm.