Ce inseamna o viata sexuala implinita?

Este o intrebare cu mii de raspunsuri, pentru ca fiecare dintre noi percepe sexualitatea in mod diferit... Viata sexuala este foarte importanta intr-un cuplu, nu exista niciun dubiu!

Este o intrebare cu mii de raspunsuri, pentru ca fiecare dintre noi percepe sexualitatea in mod diferit... Viata sexuala este foarte importanta intr-un cuplu, nu exista niciun dubiu!

Stiu cupluri care au avut ca punct de plecare o partida de sex, apoi inca una si inca una, si au realizat ca se inteleg perfect, dragostea aparand pe parcurs. Alti parteneri, care au avut probleme care i-ar fi putut desparti, si-au condimentat viata sexuala si au reusit sa isi continue, fericiti, viata impreuna.  

Din pacate, foarte multi parteneri cauta satisfactia sexuala in alta parte, decat in cuplu. Refuza comunicarea, alegand partea cea mai simpla: gasirea altui partener/altei partenere, fara a cauta solutii pentru relatia deja existenta.

Claudiu Ganciu, psihoteraput, explica: "Nu are importanta daca actul sexual cuprinde sex oral sau anal, daca dureaza 10 minute sau 24 ore, daca exista 13 erectii si contacte pe zi, daca femeia realizeaza orgasmul, iar barbatul realizeaza ejacularea.

Toate aceste discutii obiective sunt discutii sterpe, sortite esecului, pentru ca indiferent de locul, durata, numarul de parteneri, latura psihologica devine esentiala si conduce la o stare aparte in care oamenii resimt si 'locuiesc' in actul lor sexual, in fapt, in propria lor sexualitate"
.

Dar, totusi, ce inseamna o viata sexuala implinita? Pentru mine, o viata sexuala implinita este asociata intotdeauna cu sentimentele fata de partener. Nu as putea avea niciodata o viata sexuala implinita daca nu as fi indragostita sau nu mi-as iubi partenerul, daca nu as avea niste sentimente puternice fata de el. Sexul nu este doar un act pentru satisfacerea unor nevoi...

"Eu nu imi pot imagina o viata sexuala implinita in afara unei relatii sau separat de o relatie sentimentala implinita. Poate si pentru ca, pentru mine, preludiul incepe cu zambetul de dimineata, cu sarutul si imbratisarile de inceput de zi, cu micul dejun care inca ne prinde imbratisati si aproape goi.

Continua apoi cu telefoanele din timpul zilei, cu mesajele in care ne spunem cat de dor ne e unul de altul. O viata sexuala implinita presupune o intelegere a celuilalt si o cunoastere care te fac sa intuiesti sentimentele si dorintele partenerului. Eu nu am asta, dar este ceea ce imi doresc", imi spune Ramona.