Ce il innebuneste la tine?

Parul, urechile sau mirosul corpului tau il fac sa isi piarda mintile...

De curand, am citit "Totul despre inteligenta sexuala" de Kim Cattrall si trebuie sa recunosc ca am reusit sa dezleg o serie de mistere referitoare la relatii amoroase sau pur sexuale, dorinta, excitare, fantezii sexuale, dar si despre mesajele pe care femeile le transmit barbatilor, chiar si printr-o simpla clipire.

In genere, barbatii se declara "iubitori de picioare, funduri si/sau sani" si foarte multi pot descrie, foarte amanuntit, ce parte a trupului feminin prefera.

Iata ce mi-au impartasit cativa barbati care au alte preferinte in materie de femei:

"Cand privirea ucide"...



Am un prieten care imi spune ca face "colectie de ochi". De fapt, realizeaza un album cu poze ale femeilor "foarte apropiate" care au cei mai frumosi ochi. "Privirea este foarte importanta. Ma innebunesc femeile cu ochi frumosi, ochi care imi transmit ceva: bucurie, tristete, ingrijorare, ceva, orice... Cand ma uit la iubita mea, imi doresc sa simt ceva, sa imi vorbeasca doar uitandu-se la mine, nu e nevoie sa isi miste buzele, pentru ca privirea ei ma face sa inteleg totul", imi spune Cristi.

Gabriel Garcia Marquez in "Dragoste in vremea holerei" descria doi indragostiti care se privesc unul pe celalalt pentru prima oara: "...fata si-a ridicat privirea pentru a vedea cine trece prin dreptul ferestrei si acea privire intamplatoare a fost inceputul unui cataclism de dragoste..." Si inclin sa cred ca are dreptate pentru ca uneori nu este nevoie decat de o fractiune de secunda pentru a evalua gradul de atractivitate al unei persoane, iar prima impresie este de durata.

In cartea "Anatomia iubirii", Helen Fisher spune ca acel contact vizual activeaza o parte primitiva a creierului nostru care stimuleaza una sau doua emotii elementare - apropierea sau retragerea. Razvan imi spune ca pentru el, ochii sunt cei mai importanti la o femeie, cel putin in prima faza: "Daca nu starnesc in mine o emotie, o dorinta, fie ea si de a merge la o piesa de teatru impreuna, nu pot continua relatia respectiva. Consider ca o privire face cat o mie de cuvinte".


Un trup acoperit este mai excitant


Acoperit si nu prea, daca e sa ne luam dupa un studiu potrivit caruia barbatii sunt atrasi de femeiele care dezgolesc doar 40% din trup. Cand barbatilor le place ceea ce vad, stimulii hormonali eliberati in creier pot ingreuna foarte mult incercarea acestota de a se concentra la altceva, iar asta ar putea explica multe, nu-i asa?

Este stiut faptul ca femeile egiptene erau cunoscute pentru seductia pe care o "starneau" de sub voalurile translucide care de-abia le acopereau si mangaiau trupurile aproape goale. Trebuie sa ii lasi pe barbati sa apeleze la imaginatie, pentru ca daca le oferi totul pe tava, unde mai este misterul?

Aceasta este si parerea lui Marius: "O femeie mai mult goala decat imbracata nu trezeste in mine decat repulsie. Ador sa o dezbrac din priviri si apoi sa trec la fapte. Prefer femeile imbracate, care reusesc sa ma 'aprinda' tocmai prin acest lucru, ca sunt acoperite. Prefer provocarile si nimic care mi se da 'de-a gata'".