Abstinenta sexuala la femei

Benefica sau riscanta?

Abstinenta sexuala se refera la decizia constienta de a evita orice forma de activitate sexuala, iar motivele sunt, de cele mai multe ori, de natura psihologica (ca rezultat al unui abuz, tema de a contracta anumite boli, confuzie sentimentala etc.). Exista si situatii in care femeia alege sa se "pastreze" pentru cel alaturi de care isi va trai toata viata - singurul, unicul barbat din viata ei.

Abstinenta sexuala este o metoda de contraceptie naturala foarte sigura. Daca nu faci sex, nu ai cum sa ramai insarcinata sau sa contractezi vreo boala, nu-i asa? Exista multe femei care o practica, chiar si la 30 de ani, cum este cazul Mirunei. "Nu m-a interesat niciodata aceasta parte a vietii, fiind mai mult preocupata de facultate, master, doctorat, studiu in general.

Nu am avut niciodata o relatie amoroasa serioasa, pentru ca multi m-au cosiderat o persoana mult prea dificila. Acum am 32 de ani, sunt virgina, inca singura si ma declar fericita asa cum sunt. Nu imi lipseste nimic, iar preocuparile mele sunt de alta natura decat cea sexuala", spune Miruna.

Nu are de gand sa se refugieze intr-o manastire, nu se pastreazea pentru "the one", doar ca nu a simtit si nu simte nevoia de a face sex, desi stie foarte multe despre o partida de amor, poate mai mult decat o femeie cu o viata sexuala foarte activa. "Inca sunt 'o fata batrana' cum rar mai intalnesti, dar nu m-a deranjat niciodata acest lucru.
Nu vad de ce m-ar deranja acum, la cei 32 de ani. Nu fac din asta o virtute, doar ca am alte preocupari"
, argumenteaza Miruna.

Carmen, in schimb, s-a decis sa devina abstinenta sexual din cauza unor relatii amoroase esuate. Si-a impus sa nu mai sufere, pentru ca isi doreste sa fie fericita. De aceeasi varsta cu Miruna, Carmen a decis sa nu mai faca sex, dar asta nu inseamna ca a iesit de pe "piata".