5 pozitii recomandate in timpul sarcinii

Sarcina poate pune probleme mai ales cand este vorba de viata sexuala. In afara cazurilor in care este interzisa de doctor, ea nu trebuie sa lipseasca din viata femeilor...

Sarcina poate pune probleme mai ales cand este vorba de viata sexuala. In afara cazurilor in care este interzisa de doctor, ea nu trebuie sa lipseasca din viata femeilor insarcinate, ba dimpotriva. Daca sarcina avanseaza normal, nu trebuie sa nu mai faci dragoste in asteptarea celui mic.

Lasa tabuurile la o parte si da curs dorintei tale si a partenerului tau. Odata ce ai aflat ca doctorul nu iti impune sa nu mai faci dragoste, te intrebi ce pozitie trebuie sa adopti pentru a nu afecta bebelusul. In primul rand trebuie sa stii ca acesta este bine protejat de lichidul in care sta si de membrana care inchide colul uterin.

Mai intai, tu si partenerul tau trebuie sa tineti cont de doua aspecte: sanii umflati, sensibili, si rotunjimea pantecului. De aceea trebuie sa alegeti acele pozitii care iti permit sa stai confortabil si care tin cont de transformarile corpului tau. Evita pozitiile cu penetrare profunda. Iata acum care sunt cele mai recomandate pozitii in timul sarcinii.

1. Misionarul

Chiar daca este pozitia clasica, este buna si in aceasta perioada a vietii tale pentru ca pune accentul pe tandrete si imbratisari. Partenerul va indoi genunchii un pic mai mult decat de obicei astfel incat greutatea corpului sau sa nu-ti preseze abdomenul.

2. Fata in fata

Si aceasta pozitie permite o apropiere plina de tandrete. Va puteti admira partenerul, il puteti mangaia si saruta in voie. El sta asezat pe scaun cu picioarele stranse, iar tu in bratele lui, intoarsa cu fata spre el. Alege-ti un scaun solid si comod pentru a nu avea surprize neplacute. Evita aceasta pozitie daca ai trecut de jumatatea celui de-al doilea trimestru de sarcina.

3. Andromaca

 Aceasta pozitie iti permite sa fii tu cea care impune miscarile si ritmul lor. De asemenea, fiind asezata deasupra partenerului, poti controla si profunzimea penetrarii. Daca te intorci cu spatele la el, ii vei da posibiltatea sa te contemple in voie si, de ce nu, sa uite pentru cateva minute de pantecul tau.

4.La marginea patului

Este o pozitie foarte buna pentru ultimul trimestru al sarcinii. Partenerul ingenuncheaza la marginea patului si astfel nu preseaza pe abdomen. Daca doresti, iti poti tine un picior ridicat, sprijinidu-l pe un scaun.

5. Lingura

Intindeti-va pe partea stanga si astfel nu veti exercita absolut nicio presiune pe uter. Aceasta pozitie favorizeaza penetrarea mai putin profunda si partenerul te poate imbratisa cu tandrete. Pozitia Lingura este foarte apreciata si practicata mai ales in ultimul trimestru al sarcinii.

Indiferent de pozitia pe care o alegi, ai grija sa nu presezi abdomenul si sa nu faci miscari bruste. Fii relaxata, nu iti face griji pentru bebelus si bucura-te de momentele petrecute alaturi de iubitul tau.

Pe masura ce sarcina avanseaza, vei vedea ca dorinta sexuala se va diminua, ca semn al dezvoltarii instinctului matern. In acelasi timp, si partenerul tau va fi la unison cu tine. Desi nu se stie de ce, se pare ca barbatii sunt atrasi de burticile partenerelor si le considera foatre sexy in ciuda faptului ca au luat cateva kilograme in plus, lucru normal in timpul sarcinii.