Cea mai frumoasa declaratie de dragoste...

Intr-o relatie de dragoste, unii parteneri pun mare pret pe cuvinte, altii apreciaza mai mult faptele pentru ca sunt dovezi de iubire mai palpabile. Exista parteneri care nu sunt "buni oratori", dar isi arata dragostea fata de cel drag...

Asa cum am spus si intr-un articol anterior (Doar de Valentine's Day sarbatorim dragostea?) iubirea trebuie sarbatorita in fiecare clipa a existentei noastre si nu intr-o zi anume.

Intr-o relatie de dragoste, unii parteneri pun mare pret pe cuvinte, altii apreciaza mai mult faptele pentru ca sunt dovezi de iubire mai palpabile. Exista parteneri care nu sunt "buni oratori", dar isi arata dragostea fata de cel drag in alte moduri, deloc neglijabile. In dragoste nu exista "Asa trebuie sa faci si asa nu", "Asa este bine si nu invers" pentru ca dragostea nu se invata, dragostea se simte si se traieste.

Nu cred ca exista "momentul potrivit" pentru a face o declaratie de dragoste sau pentru a-i arata partenerului cat de mult il iubesti. Nu poti sa iti programezi sentimentele intr-o zi de marti, la ora 17.35, de exemplu. In momentul in care simti cu adevarat ca trebuie sa iti arati sentimentele de iubire, nu trebuie decat sa o faci: fie ca vrei sa ii spui, fie gasesti o modalitate sa ii arati.

Astazi m-am gandit sa pun "pret pe cuvinte", asa ca am intrebat cativa prieteni care a fost cea mai frumoasa declaratie de dragoste pe care au primit-o.

Camelia, de 21 de ani, care este implicata intr-o relatie de aproximativ 2 ani, imi spune ca ar trebui sa isi salveze arhiva de messenger pentru ca acolo sunt cele mai frumoase declaratii de dragoste de la iubitul ei. "In schimb, am o memorie foarte buna: imi spunea ca sunt ingerul lui, ca se considera cel mai norocos ca m-a intalnit pe mine si ca e foarte fericit cand e langa mine... de la el suna foarte frumos. Acum imi spune 'te iubesc' si imi e de ajuns... cred ca imi e de ajuns expresia fetei cand o spune".

Mircea, mai pragmatic din fire, spune: "Mi se pare ca nu declaratia face 'miscarea sufletului', ci locul si momentul".

"Cea mai frumoasa declaratie de dragoste a fost cand am primit inelul de logodna in Paris... Faptul ca s-a pus in genunchi si m-a cerut de sotie a fost pentru mine cel mai frumos lucru. Nu am nevoie de cuvinte pompoase, ci de un simplu 'te iubesc' la momentul potrivit!", mi se destainuie Oana.

Ramona nu pune pret pe cuvinte: "Pentru mine nu inseamna foarte mult cuvintele, mai ales ca cele care m-au 'vrajit' au venit din partea unor barbati obisnuiti sa franga inimi. Cu adevarat importante sunt dovezile de iubire, gesturi banale si firesti, pe care persoana iubita nu le face cu scopul de a te cuceri si, totusi, te cuceresc". Cred ca sunt multe Eve care ii dau dreptate Ramonei...

"Cea mai frumoasa declaratie de dragoste? Pai ar fi cateva zeci... de mii", imi spune Alina. Prima care ii vine in minte este una trista, dar se numara printre preferatele ei "Eu sunt aici... tu esti acolo... unul dintre noi nu se afla unde trebuie!".