Prima întâlnire dintre Prințesa Diana și Camilla: Capcana pe care i-a întins-o amanta Prințului Charles

Rivalitatea dintre Diana și amanta Prințului Charles a intrat în istorie. „Războiul rece“ pe care l-au purtat pentru același bărbat a prilejuit și o întâlnire complicată între cele două „tabere“.

Așa cum se poate vedea și în popularul serial "The Crown", Diana nu a avut parte de fericirea la care visa alături de Prințul Charles. Decizia ei de a pune capăt unui mariaj pentru care se săturase să mai lupte a făcut-o și mai populară.

"Am fost întotdeauna trei în această căsătorie, deci a fost cam aglomerată", mărturisea Diana în 1995, referindu-se la relația extraconjugală pe care Charles a avut-o cu iubita lui din tinerețe, Camilla Parker.

Capcana pe care i-a întins-o Camilla


Într-unul dintre cele mai importante interviuri pe care le-a acordat, consemnat de un prieten și totodată antrenorul ei de voce, Peter Settelen, Lady Diana a vorbit despre cum a fost tratată de familia regală, dar mai ales de Charles.

Ea a povestit că rivalitatea sa cu Camilla a început înainte de nuntă. "Când am ajuns la Clarance House am găsit o scrisoare pe patul meu de la Camilla, lăsată cu două zile înainte, în care îmi spunea: <<O veste minunată despre logodnă. Hai să luăm masa când Prințul de Wales va fi plecat în Australia și Noua Zeelandă.

Mi-ar plăcea să văd inelul. Cu multă dragoste, Camilla>>. A fost ceva... wow", a spus Lady Di.

Dar totul era o capcană, iar Diana s-a convins la fața locului. Cele două rivale au luat masa împreună, în absența lui Charles, un moment pe care Diana l-a descris "foarte înșelător". Ea a povestit cum Camilla o studia cu o atenție interesată și a încercat să o descoasă în fel și chip, dându-i, printre cuvinte, de înțeles că va trebui să lupte pentru inima lui Charles. "Eram prea tânără ca să înțeleg toate mesajele care îmi apăreau în față", a conchis Diana.

"Îmi vreau soţul"


Aceasta nu a fost singura întâlnire dintre Diana și Camilla. Ele s-au întâlnit și în februarie 1989, la aniversarea de 40 de ani a surorii Camillei, unul dintre cele mai tensionate momente din istoria familiei regale britanice. Diana a înfruntat-o atunci pe amanta soțului, iar în înregistrările pe care ea le-a făcut în secret a mărturisit că a fost unul dintre cele mai curajoase momente din viața sa.

"Cea mai neagră zi din viața mea a fost când am realizat că Charles s-a întors la Camilla.

Unul dintre cele mai curajoase momente din cei zece ani de căsnicie a fost când m-am dus la petrecerea aia îngrozitoare, la a 40-a aniversare a surorii Camillei. Nimeni nu se aștepta să mă duc, dar o voce îmi spunea: <<Du-te, ce naiba!>>. Așa că m-am bucurat de ceva îngrozitor. Am decis că n-o s-o mai îmbrățișez și s-o pup pe Camilla. Doar să-i strâng mâna. Acesta a fost marele meu pas înainte. Și m-am simțit teribil de curajoasă și puternică, îi arătam că Diana vine să-și ia revanșa", a povestit ea.

În timpul petrecerii, Diana a luat-o pe Camilla deoparte, cerându-i să schimbe câteva cuvinte între patru ochi. "I-am spus: <<Camilla, ştiu exact ceea ce se întâmplă între voi>>. Mi-a răspuns: <<Nu ştiu la ce te referi>>. I-am zis că ştiu ce este între ea şi Charles. Atunci, ea mi-a zis ceva interesant: <<Ai tot ceea ce-ţi doreşti. Toţi bărbaţii din lumea asta sunt îndrăgostiţi de tine. Ai doi copii frumoşi. Ce vrei mai mult?>>.
I-am răspuns: <<Îmi vreau soţul>>"
, a povestit Lady Di.



Camilla a lăsat capul în pământ atunci și a tăcut, scrie Daily Mail. Ulterior, Diana i-a mai spus că îi pare rău că se află la mijloc, dar că știe bine ce se întâmplă. După acest moment, Lady Di a mărturisit că s-a simțit eliberată și mândră, după șapte ani în care a fost măcinată de frustrare și gelozie.

Nunta mileniului și un divorț dureros


Diana, Prinţesă de Wales (Diana Frances, născută Spencer) (1 iulie 1961 – 31 august 1997) a fost prima soţie a lui Charles, Prinţ de Wales, moştenitorul tronului Regatului Unit.

Născută într-o familie britanică de nobili cu ascendenţă regală, Diana a fost cel de-al patrulea copil al lui John Spencer, Vicontele Althorp şi al a primei lui soţii, Frances Roche, Vicontesa Althorp. A crescut în Park House, situat pe domeniul Sandringham şi a primit o educaţie aleasă în Anglia şi în Elveţia. În 1975, după ce tatăl său a moştenit titlul de Conte de Spencer, ea a devenit Lady Diana Spencer.

Nunta sa cu Prinţul de Wales pe 29 iulie 1981, desfăşurată la St Paul's Cathedral din Londra, a atins audienţa globală de peste 750 de milioane de oameni.

În timpul căsătoriei sale, Diana a purtat titlul de Prinţesă de Wales, Duchesă de Cornwall, Ducesă de Rothesay, Contesă de Chester şi Baronesă de Renfrew.

Citește și: Cum i-a explicat Prinţesa Diana lui William că tatăl său are o aventură


Diana şi Charles s-au separat în 1992, când zvonurile despre infidelitatea lor au început să circule în presă. Divorțul a fost finalizat oficial pe 28 august 1996, la un an după ce aceasta spunea în celebrul interviu difuzat de BBC că "erau trei persoane în căsnicia lor".

Prinţesa Diana s-a stins din viață la 31 august 1997, la Paris, din cauza rănilor survenite în urma unui grav accident auto.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.