Melania Trump, o Primă Doamnă cum America n-a mai avut: 15 detalii care o fac specială

În toamna anului trecut, Melania Trump lansa inițiativa "Be Best", o campanie de combatare a acţiunilor de intimidare în mediul online. Unii au ridiculizat-o, amintindu-i de atacurile pe care soțul ei le lansează periodic pe Twitter, dar și de o acțiune identică promovată de administrația Obama, alții au apreciat-o pentru implicarea sa. "Aş putea spune că sunt cea mai hărţuită persoană din lume, judecând după ce spun oamenii despre mine", mărturisea ea într-un interviu difuzat în octombrie, în cadrul emisiunii "Good Morning America".

În ciuda criticilor, Prima Doamnă a Statelor Unite se bucură în general de o imagine mai bună decât soțul ei, Donald Trump, lucru consfințit și de sondajele de opinie - ea se bucură de susținerea a 57% din americani, potrivit unui sondaj realizat de CNN.

Mai rezervată decât controversatul său soț, petrecând mai mult timp departe de lumina reflectoarelor, criticată pentru ținutele scumpe pe care le preferă, Melania Trump se distanțează de femeile care au precedat-o la Casa Albă. Business Insider prezintă elementele care fac din ea o Primă Doamnă cum America n-a mai avut.


Foto: Hepta

Este a doua soție a unui președinte din istoria Americii care nu s-a născut pe teritoriul Statelor Unite. Melania s-a născut în Slovenia. În aceeași situație s-a mai aflat doar Louisa Catherine Johnson, soția lui John Quincy Adams, al șaselea președinte american, născută în Anglia.

Este singura Primă Doamnă a Statelor Unite care a trăit într-o țară comunistă, pe vremea când actuala Slovenie făcea parte din Iugoslavia. Pe atunci numele ei era Melanija Knavs.

Melania Trump este Prima Doamnă care a devenit a treia soție a unui președinte american. Donald Trump a fost căsătorit anterior cu Ivana Trump până în 1992 și cu Marla Maples până în 1999.

Ea este totodată și Prima Doamnă a cărei limbă maternă nu este engleza.

Melania este o poliglotă recunoscută. Poate vorbi mai multe limbi decât orice fostă Primă Doamnă - engleza, germana, italiana, sârba și slovena, limba sa maternă.

Melania a fost un model de succes, cunoscută pentru aparițiile în revistele Sports Illustrated, Vanity Fair, Vogue, Harper's Bazaar și GQ. Este și singura Primă Doamnă care a pozat nud pentru reviste, fiind de notorietate imaginea spread publicată în 2000 de British GQ.

În 2005 a apărut într-un clip publicitar pentru Aflac, o companie americană de asigurări.

Cu o înălțime de 1,80 metri, Melania Trump este una dintre cele mai înalte Prime Doamne ale SUA, alături de Michelle Obama și Eleanor Roosevelt.

Pe lângă cariera de model, Melania a fost și o femeie de afaceri. În 2010 a lansat o colecție de bijuterii, iar în 2013 - o linie de produse de îngrijire a pielii pe bază de caviar.

Este a doua Primă Doamnă care este o catolică practicantă. Prima a fost Jacqueline Kennedy.

Spre deosebire de predecesoarele sale, Melania Trump și-a întârziat mutarea la Casa Albă cu șase luni față de începerea mandatului soțului ei, pentru ca fiul lor, Baron, să termine anul școlar la New York.

Când Melania s-a mutat, în sfârșit, la Washignton, membrii echipei permanente de la Casa Albă au îndrăgit-o imediat. Amabilitatea ei, interacțiunea constantă cu ei i-a cucerit pe angajați.

Există o teorie a conspirației potrivit căreia Melania Trump nu locuiește permanent la Casa Albă și că, de fapt, stă într-o casă cu părinții săi, în apropiere de școala fiului ei, scrie Business Insider.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primei Doamne, zvonurile sunt "1.000% false". "Râdem tot timpul de asta", a spus oficialul.

În ciuda eforturilor echipei de comunicare de la Casa Albă de a abate atenția asupra altor subiecte, mariajul soților Trump rămâne una dintre cele mai mari curiozități pentru presă și public - în special după scandalul relației dintre președintele SUA și starleta de filme pentru adulți Stormy Daniels.
Mulți au speculat că refuzul ei evident de a-și ține soțul de mână în aparițiile publice sunt semnul unei rupturi între ei. Dar, deocamdată, căsnicia lor rămâne un subiect privat.

Melania Trump se distinge de predecesoarele sale prin firea sa rezervată. Prietenii o descriu ca pe o persoană care preferă să-și petreacă timpul acasă, care se retrage adesea mai devreme de la evenimente și evită să fie în centrul atenției.