Luminiţa Anghel, peripeţiile unei vedete care vrea să ajute un copil amărât

Mama fetiţei pe care Luminiţa Anghel dorea s-o adopte i-a cerut scuze pentru că i-a luat copilul. Micuţa e de doi ani la un centru de plasament. O mai vrea vedeta?

În urmă cu şapte ani, când şi-a dorit să facă un bine unui suflet chinuit, Luminiţa Anghel nu şi-a imaginat că va avea atât de multe probleme. Tot ce dorea era să ajute un copil dintr-o familie nevoiaşă, să-l adopte şi astfel să-i ofere un orizont pe care altfel viaţa lui nu l-ar fi căpătat. Dar toate eforturile ei s-au izbit de un zid care i s-a opus orbeşte. Astăzi, vedeta primeşte confirmarea că planul ei a fost corect, dar, deşi niciodată nu este prea târziu pentru a întinde o mână de ajutor, are tot dreptul din lume să se gândească bine dacă va mai face acest gest.

Şi nimeni n-ar putea s-o acuze cu temei pentru asta. Iată de ce.

În 2009, Luminiţa Anghel a luat acasă o fetiţă, pentru masa de Paşte, de la centrul de plasament. A fost începutul unei poveşti frumoase, în care micuţa Maria a cucerit-o pe cunoscuta cântăreaţă, iar aceasta s-a ataşat de femeia care îi adusese atâta căldură şi bucurie în viaţa cenuşie de până atunci. După cinci ani, când Luminiţa dorea să adopte fetiţa, mama acesteia a făcut turul televiziunilor, acuzând-o că i-a furat fetiţa.


Luminiţa Anghel a povestit că a cunoscut-o pe Maria pe vremea când ea lucra în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. "A fost o vizită informală a familiei Geoană la acest centrul de plasament. La momentul respectiv, eu eram subsecretar de stat în Ministerul Familiei şi alături de cei de la Protecţia Copilului, a trebuit să facem oficiile. Atunci am întrebat ce copil nu merge acasă la masa Pascală. Pusesem ochii pe trei fetiţe foarte frumoase, blonde cu ochii albaştri, dar mi s-a spus că ele merg acasă de sărbători, deşi proveneau dintr-o familie foarte săracă.
Asistentele sociale mi-au arătat-o pe Maria, care la acel moment era un copil foarte trist, apatic, cu nişte cearcăne foarte mari şi stătea mereu ascunsă în spatele fustelor asistentelor de acolo. Aşa am luat-o acasă la masa Pascală şi de atunci a rămas în familia mea"
, a explicat ea în 2013, la Kanal D.

Luminiţa i-a răspuns Angelicăi Constantin, mama biologică a fetiţei, cea care o acuza că ar fi încercat să o cumpere pe micuţă. "O privesc în ochi pe această doamnă şi îi spun că nu i-am oferit niciodată bani, ba mai mult, am dovezi şi martori că dumneavoastră aţi cerut bani de la noi.
Dumneavoastră nu aţi ştiut că Măriuca va intra în familia Anghel, a Luminiţei Anghel şi că, atunci când aţi aflat, aţi cerut bani de la noi"
, a spus cântăreaţa.