Dosar Eva: 8 femei celebre din România care arată senzațional la 40 de ani

28 Aprilie 2013

Chiar dacă pare că lumea se sfârșește și gata!, viața și-a pierdut frumusețea, apropierea vârstei de 40 de ani e un eveniment care nu merită conotații apocaliptice. Pentru multe femei, acest prag este o sperietoare teribilă. Pentru altele e o etapă firească, în care ai parte de experiențe noi, iar dacă reușești să-ți păstrezi tinerețea interioară, atunci timpul nu-și lasă semnele asupra ta.

8 femei celebre din România confirmă că la 40 de ani poți să arăți senzațional și să te bucuri mai mult ca oricând de viață. Unele folosesc trucuri simple, altele nu ezită să apeleze la operații estetice. "Secretele" lor sunt aici.

Anca Țurcașiu: "Viața începe la 40 de ani"

Cântăreața împlinește 43 de ani pe 8 mai, dar arată de parcă avea cu 15 ani mai puțin. Pentru asta, ea trebuie să respecte câteva reguli importante, de la care nu se abate niciodată.

Vedeta a declarat într-un interviu că i se pare total anormal ca femeile să fie obsedate din cauza efectelor pe care le are îmbătrânirea asupra lor: "Înfrumuseţarea asta... ne chinuieşte aiurea! E o chestiune venită de la nebunia asta cu perfecţiunea din şapte mii de reviste. Suntem lăsaţi să fim diferiţi, suntem lăsaţi să îmbătrânim, iar să tragi cu disperare să arăţi la 60 de ani ca la 30 e ceva nefiresc", a spus artista pentru ziarul Ring. Ea este de părere că fiecare om ar trebui să nu lase aspectul fizic să-i dicteze cât de fericit este. "Eu stau în oglindă cinci minute. N-am operaţii estetice şi nici n-aş apela la aşa ceva. O mare greşeală a femeilor este aceea de a nu te accepta aşa cum eşti. Nu e normal să fii nefericit, să suferi că «vai, mi-au apărut nişte riduri!». Ne îmbogăţim cu atâta maturitate. În fiecare an ce trece devii mai bogat. Aspectul fizic e important în meseria pe care o ai, dar contează să fii fericit. Apreciez naturaleţea şi a fi împăcat cu tine că e OK. Atunci când ai un rol, trebuie să apelezi la nişte metode, dar nu aşa, aiurea."

"Mă lupt cu kilogramele de ani de zile. Nu sunt o femeie slabă de la natură", a mărturisit Anca Țurcașiu pentru revista "Ce se întâmplă doctore?". Vedeta a dezvăluit că alimentația sa nu include grăsimi, prăjeli, sosuri, dulciuri, zahăr și sare de bucătărie. "Am grijă în permanență de regimul meu alimentar, de orarul meu de somn și de programul meu de sport. Mi-am educat metabolismul și am grijă să nu acumulez kilograme pe care apoi mi-ar fi foarte greu să le dau jos. Beau ceaiuri, apă și mănânc multe legume crude pentru a avea o digestie bună."

Un alt "secret" al vedetei este... optimismul. Nu costă nimic, daer are efecte colosale. "Mă menţin prin optimism, care e foarte important în viaţă, iar în cazul meu acesta se datorează şi familiei. La noi în casă toată lumea cântă, tot timpul e numai bună dispoziţie. Când mă trezesc morocănoasă, îl aud pe soţul meu cântând în baie sub duş şi preiau imediat starea lui de bine. Ştim să ne bucurăm de lucrurile mărunte", a declarat Anca pentru ziarul Ring.

Mihaela Rădulescu: "Nu am nicio problemă cu vârsta mea"

La 44 de ani, vedeta TV este una dintre cele mai frumoase femei din România şi primeşte complimente "pe bandă rulantă" pentru felul extraordinar în care arată.

Mihaela se declară împăcată cu vârsta ei. "Nu am nicio problemă cu vârsta mea. Ăsta este elixirul tinereţii. Nu trebuie să te gândeşti la vârsta ta. E obositor să faci asta", a spus ea la Cancan TV.
Vedeta consideră că sportul este o chestiune "de bun simţ" pentru o femeie trecută de 40 de ani. "Nu am rețete-minune pentru a mă menține în formă. Am un regim normal de viață. Încerc să mănânc inteligent, nu neapărat sănătos. Urăsc dietele. Recunosc însă că fac mult sport. În continuare insist și spun că nu mi-am făcut nicio operație estetică în afara celei deja cunoscute. Mai important decât orice minune a medicinei este sportul. Dacă faci sport ai toate șansele să arăți bine", a declarat Mihaela la emisiunea "Draga mea prietenă", de la Kanal D.

În privinţa alimentaţiei, vedeta TV este foarte atentă. "Am grijă la ce mănânc. După o anumită vârstă este necesar să mănânci sănătos. Trebuie să ai un control. Să te abţii de la sarmale sau dulciuri. E foarte important ce mănânci, mai important decât felul cum te îmbraci. Dieta face bună casă cu sportul. Îmi e foarte greu să-mi încep o zi fără sport."

Din când în când, mai scapă şi ea situaţia de sub control: "Nu vreau să pară că duc o viaţă perfectă, dar când am chef să mă înfig într-o îngheţată sau în dulciuri, nu mănânc foarte multă mâncare. Nu cred în povestea cu înfometarea, în diete mai cred. După ce am născut, am avut mare încredere în medicul nutriţionist, care mi-a făcut o dietă astfel încât să pierd cele 32 de kilograme luate la sarcină. Atunci am ţinut cea mai grea dietă, pentru că sunt destul de gurmandă, îmi place să mănânc şi să mă simt bine la o masă, nu să stau să număr câte boabe mănânc. Mi-a fost greu, dar când mă uitam în oglindă îmi dădeam seama că trebuie să fac un efort. De atunci nu mai ţin diete, încerc să respect numai nişte reguli de bun simţ", a explicat Mihaela.

Dana Săvuică a pozat sexy alături de fiica ei

Prima vedetă autohtonă care a pozat pentru Playboy arată atât de bine, încât a pozat în ipostaze senzuale alături de fiica sa, Julie, deși între ele e o diferență de 24 de ani.

Contrar așteptărilor, Dana Săvuică nu este adepta dietelor şi nici nu petrece foarte mult timp în sala de fitness. "Nu sunt adepta dietelor, mănânc ce îmi place dar puţin şi des. Am grijă să mă consult cu nutriţionistul meu, care aplică o terapie specială şi anume acupunctură la lobul urechii pentru controlul poftei de mâncare şi stabilirea unui meniu personalizat care include tot ceea ce îmi place, dar în cantităţile recomandate pentru organismul meu, în funcţie de toţi factorii care pot dăuna sănătăţii mele", a declarat vedeta în vârstă de 43 de ani pentru Pro TV Magazin.

În schimb, ea a apelat la tehnici de înfrumusețare destul de costisitoare, pentru a repara ceea ce nu-i plăcea la aspectul ei. "(...) am făcut câteva şedinţe pentru tonifiere şi modelare a taliei, mi-am făcut un tatuaj semipermanent al sprâncenelor, am recurs la epilare prin IPL, lumină intens pulsată, ca să scap de oroarea epilarii cu ceară, ba chiar am făcut o mini-intervenţie cu Botox la nivelul ridurilor dintre sprâncene pentru a scăpa de aerul de faţă obosită", a dezvăluit ea în 2010, pentru Eva.ro. Cu tot cu tratamentul dentar pe care l-au făcut, ea a ajuns la o sumă care nu e la îndemâna oricui. "A fost o investiţie în imaginea mea de vreo 3.000 de euro, dar este pe o perioadă de cel puţin 5 ani. Este păcat să trăieşti într-o epocă a descoperirilor şi să nu beneficiezi de ele din pură prejudecată", a explicat vedeta.

Asta nu înseamnă că Dana lasă totul pe seama esteticienilor. Vedeta face sport - "În general practic sportul în natură, plimbări dese prin parc, light jogging, bicicletă şi înot" - și se îngrijește în limite normale, fără să facă din asta o obsesie, ci doar un mod de viață plăcut.

Nico, între Botox și trucurile simple

La 42 de ani, cântăreața arată incredibil. Ea recunoaște însă că a apelat la câteva tehnici de înfrumusețare, dar spune că nu a renunțat la trucurile simple, la îndemâna oricui.

"Am apelat la operațiile estetice și apelez atunci când este necesar. Am început de la 41 de ani, iar acum am 42. Mi-am făcut mici intervenții. Un Botox în zona frunții, etc. Dar atât! Anumite doamne și domnișoare care apar la televizor nu știu dacă se văd așa cum le văd eu sau cum le văd multe alte femei. Sunt efectiv ca niște papusi gonflabile! Se vede oribil! Ideea e să intervii acolo unde este necesar, în limita bunului simț", a declarat Nicoleta Matei pentru adpm.ro. "La 30 de ani nu ai riduri și nu trebuie să-ți întinzi pielea! Poți începe de la 40 în sus, deși sunt o grămadă de persoane care încă arată bine la 40 de ani. Eu nu sunt de părere să-ți faci aceste operații prea devreme. Eu una nu am făcut", a adăugat cântăreața.

Nico a dezvăluit metodele simple și eficiente prin care reușește să-și întrețină corpul: "Deocamdată fac masaj, folosesc măști cu fructe. Niciodată nu-mi lipsește uleiul de măsline. Mă demachiez cu ulei de măsline, am lapte Doina și acum în casă, am lapte de castraveți și mereu pun câteva picături de lămâie în demachiant. Sunt trucuri pe care le-am învățat de la mama și eu în general sunt adepta produselor cu care ne-am învățat de atâția ani de zile. Mai cumpăr și produse scumpe, dar nu astea sunt bază!".

În privința dietei, artista admite că a greșit înfometându-se. "Recunosc, am ţinut dieta Dukan şi mi-a fost foarte rău de la ea. Am slăbit șase kilograme. Am făcut şi o criză de spasmofilie din această cauză. Îmi tremura tot corpul. Am luat vitamine şi mi-am revenit. Eu sunt pofticioasă, îmi place să mănâc. Îmi plac dulciurile. Ador checul făcut de mine, cozonacul şi crema de zahăr ars", a spus artista în emisiunea "Drept la ţintă" de la Kanal D.

Daniela Gyorfi recunoaște că și-a făcut operații estetice

Cântăreața va împlini în octombrie 44 de ani. Ea a recunoscut că și-a făcut operații estetice și că i-ar fi fost rușine să nu admită acest lucru. Tehnicile de înfrumusețare nu ajută însă cu nimic dacă nu sunt însoțite de un stil de viață echilibrat.

"Mi-ar fi rușine să nu recunosc că mi-am făcut operații estetice. Față de alte persoane publice sunt un om deschis și cinstit cu mine, în primul rând. Încurajez oamenii să aibă grijă de ei, nu trebuie să fii persoană publică ca să arăți bine, să-ți faci manichiura, pedichiura și să apelezi la alte tehnici de înfrumusețare, inclusiv operații estetice. Să nu se înțelegă că susțin neapărat operațiile estetice, dar nu pot să fiu ipocrită să nu recunosc", a spus artista la Antena 2.

Daniela Gyorfi este o adeptă a operațiilor estetice, chiar dacă avut probleme cu implanturile cu silicon. Ea a trecut prin patru intervenții la sâni și acum se declară mulțumită de rezultat. "Nu e nimic rău să faci operaţii estetice. Nu e nimic rău pentru o femeie să vrea să arate bine. O să merg la medicul estetician pentru ten, pete, ceacăne, riduri. O să-mi fac şi o albire a dinţilor. E absolut normal să vreau să arăt bine", a spus ea la Antena 1. Chirurgia nu poate ține însă locul unei vieți echilibrate. După ce a născut, Daniela Gyorfi a reuşit să ajungă rapid la o siluetă perfectă cu o viaţă activă şi o alimentaţie sănătoasă: "Nu fumez, beau foarte rar alcool, încerc să am o dietă cât de cât sănătoasă. Sportul contează foarte mult, plus că există destul de multe împachetări, creme, tot felul de tratamente care te pot ajuta."

Gyorfi nu folosește doar tratamente scumpe. De exemplu, pentru a-și menține tenul curat și luminos, ea se spală pe față cu oțet din cidru de mere și susține ca-i îndepărtează eficient petele. Artista nu recomandă însă o folosire intensivă a acestei metode, pentru că poate afecta pielea.

Camelia Șucu respectă sfaturile mamei

Orice femeie ar semna cu ochii închiși că ar vrea să fie ca ea la 47 de ani. Fosta soție a lui Dan Șucu arată cu 10 ani mai tânără şi este un model în materie de stil.

Una dintre cele mai bogate femei din România, Camelia Șucu a explicat cum reușește să arate atât de bine. Nu vă așteptați la ceva foarte complicat. "În primul rând, este echilibrul interior, pe care numai într-o familie cum am norocul s-o am, poţi să îl menţii şi apoi, lucruri uzuale pe care fiecare fată ştie să le facă: să îşi hidrateze faţa, să facă sport", a spus ea. După experienţa din trecut, când s-a înfometat pentru a-şi păstra silueta, Camelia Şucu nu mai urmează vreo dietă, dar are grijă ce mănâncă: "Pun accent pe fructe şi evit dulciurile. Dietele drastice sunt destul de nocive pentru organism după părerea mea, aşa că nu le recomand."

Un atu important pentru ea este sportul. "Am alergat şi la -18 grade. Asta se întâmpla în Austria. Nu există să plec undeva şi să nu-mi aleg un hotel care fie să aibă o sală de fitness, fie un parc în care să alerg. Alergarea pe ninsoare sau pe ploaie de vară este extraordinară. Ce vreau să spun este că indiferent de locul unde te afli şi de timpul pe care îl ai, mişcarea este cea care ajută cel mai mult la menţinerea unui mental curat", a explicat ea pentru site-ul bfresh.ro

Camelia Şucu spune că mare parte din ceea ce este acum şi din ceea ce le-a transmis şi ea fiicelor sale a primit de la mama ei. "Mama a ţinut întotdeauna să fim curate, prin asta înţelegând îngrijite, să avem manichiura şi pedichiura impecabile, părul spălat, dinţii curaţi. Mama a folosit foarte multe creme naturale şi tratamente naturiste, pe care le utilizez şi eu. În cazul meu, mierea nu lipseşte din baie pentru că este extraordinară pentru piele şi faţă. Mama m-a învăţat să mă demachiez şi să îmi curăţ faţa cu spuma de ras a lui tata, pentru că usca mai puţin tenul şi cu iaurt. Să folosesc întotdeauna o crema hidrantantă, ceea ce le-am învăţat şi eu pe fete când erau mai mici. Le-am învăţat şi eu, la rândul meu, să fie îngrijite şi atente cu aspectul lor", a povestit ea.

Daniela Nane: "Sunt conştientă că nu mai pot să arăt ca la 20 de ani"

Actriţa în vârstă de 41 de ani este împăcată cu ea însăşi şi spune că nu trebuie să fie perfectă pentru a se simţi mulţumită.

fosta Miss România recunoaşte că frumuseţea i-a adus mari avantaje în viaţă şi spune că nu a făcut niciodată mari eforturi pentru a arăta bine. "La mine n-a fost niciodată nevoie de artificii, de farduri puternice sau ţinute sofisticate. Eram aşa de înaltă şi frumoasă, încât nu trebuia decât să-mi hidratez pielea, să-mi prind părul lung şi să îmbrac o rochie simplă şi se făcea linişte când intram undeva", îşi aminteşte ea. "Şi acum, la maturitate, îmi stă mai bine nefardată, un pic de mascara pe gene şi un gloss pe buze îmi sunt de ajuns. Şi un strop de parfum amărui", a spus Daniela pentru revista Tango. "Sunt conştientă că nu mai pot să arăt ca la 20 de ani şi nici nu mai îmi doresc lucrul acesta", a declarat ea.

Daniela Nane nu are un secret anume care o ajută să arate atât de bine. "Nu ştiu dacă e vorba neapărat de un secret. Poate mai degrabă de o viaţă echilibrată, fără excese, sau de o îngrijire de bun-simţ, dublată de o moştenire genetică bună. Am un meniu bazat pe vegetale şi lactate, ocolesc zahărul şi carnea, nu pierd nopţile, n-am fumat niciodată, la cafea am renunţat de câteva luni, iar alcool beau foarte rar - un pahar cu şampanie e suficient. De asemenea, e deja obişnuinţă să mă demachiez în fiecare seară, îmi îngrijesc pielea cu produse de calitate, testate antialergic, fac o profesie care îmi place, toţi membrii familiei sunt sănătoşi, iubesc şi am încredere în Dumnezeu, astfel încât am motive să fiu senină, să mă simt bine şi să zâmbesc, mulţumesc Cerului!", a declarat ea într-un interviu pentru revista Taifasuri. "Mă simt bine să fiu în formă, şi pentru asta am grijă de mine. Îmi hidratez pielea zilnic, îmi îngrijesc părul, încerc să fiu în armonie cu trupul meu din respect pentru propria persoană şi pentru cei din jur. Dar fac totul cu măsură, fără gesturi extreme. Mi s-ar părea aberant să pierd în fiecare zi două ore pentru coafură şi machiaj dacă nu lucrez. Când mă duc cu copilul la joacă nu stau ore întregi ca să mă decid ce pantofi asortez la o rochie, nu sunt pasionată de modă. De cele mai multe ori, când nu lucrez, ies nemachiată, port o rochie simplă sau jeanşi şi tricou. Nu mă las terorizată de imaginea publică, nu sunt nici model şi nici designer şi nu văd de ce ar trebui să-mi duc viaţa raportându-mă la aşteptările altora", a mai spus ea.

Daniela Nane a explicat şi cum îşi menţine tenul şi corpul: "Nu cred că a existat vreo seară în viaţa mea în care să nu-mi curăţ faţa şi să nu-mi dau cu cremă. Evit să intru în contact cu produse de proastă calitate, care mi-ar putea afecta pielea în mod ireversibil. Vara mă feresc de soare folosind creme cu factor maxim de protecţie şi nu stau în fum de ţigară. Pentru corp, după duşurile zilnice, folosesc o cremă hidratantă şi una anticelulitică."

Tania Budi investeşte mult în imaginea ei

La 44 de ani, vedeta acorda o atenie deosebită felului în care arată şi este de părere că orice femeie poate arăta bine, indiferent de posibilităţile financiare.

Tania a mărturisit că a apelat la injecţiile cu Botox şi acid hialuronic, însă ea se declară împotriva operaţiior estetice, pentru acestea deformează. "Acord foarte mult timp îngrijirii mele corporale. Orice gest de îngrijire... fie că este vorba despre spălatul pe dinţi foarte atent sau despre igiena corpului... necesită timp. Atunci când eşti îngrijită şi aranjată, parcă te simţi extraordinar de bine şi ai un grad mai ridicat de încredere in tine", a declarat vedeta pentru site-ul adpm.ro.

Fosta prezentatoare TV consideră că o femeie poate arăta bine indiferent de banii de care dispune. "Investesc mult în imaginea mea, dar am un sfat pentru fetele care au ca scuză faptul că nu dispun de posibilităţi financiare si de aceea nu afişează un aspect îngrijit. Nu ai neapărat nevoie de mulţi bani pentru a-ţi păstra imaginea curată, îngrijită. Spre exemplu, dacă nu ai bani de manichiură, poţi să înveţi cu uşurinţă să ţi-o faci tu acasă, singură. În ceea ce priveşte tenul, deşi nu există creme ieftine... sunt alte metode de îngrijire. Eu una nu cred în creme, ci în hidratare, atât din interior, cât şi din exterior, într-o alimentaţie echilibrată", a mai spus Tania.

Vedeta recunoaşte că nu e uşor să te menţii cu atâtea tentaţii. "Am şi eu momentele mele în care mi se face poftă să mânânc lucruri interzise, precum tocătură, prăjeli, sarmale, însă am grijă să nu fac din asta un obicei. Este important să te gândeşti că nu trebuie să bagi în tine alimente despre care ştii şi despre care ai auzit de la oameni specializaţi că îţi dăunează, în primul rând din punct de vedere al sănătăţii, iar apoi din punct de vedere al aspectului fizic", a declarat Tania.