Dosar Eva: 10 nunți memorabile. Vezi câți au rezistat împreună!

22 Aprilie 2012

Nunta lui Pepe cu Raluca Pastramă a fost capul de afiș al săptămânii mondene și va rămâne un eveniment remarcabil al acestui an, în special pentru atacurile pe care Oana Zăvoranu le-a țintit spre fostul ei soț, dar și prin transmisiunea oferită în direct, la Happy Hour, emisiunea nașului Măruță. La finalul săptămânii, o altă nuntă a atras atenția presei mondene: Nicoleta Luciu s-a căsătorit sâmbătă, la Miercurea Ciuc, cu iubitul ei, Zsolt Csergo, în ziua în care cei doi și-au botezat tripleții.

În ultimii ani, românii au fost martorii unor nunți ca-n filme, cuplurile de vedete care și-au jurat iubire eternă au avut experiențe deosebite. Unii se iubesc și acum și au familii fericite, alții s-au despărțit, ba chiar au sfârșit prin a-și spăla rufele în public. Vezi câți au avut casă de piatră!

Andreea Esca s-a măritat la 28 de ani

Pe 29 aprilie, vedeta Pro TV va sărbători 12 ani de căsnicie cu omul de afaceri francez Alexandre Douglas Eram.

Cei doi s-au căsătorit în 2000 și au avut o nuntă ca-n povești. Cununia religioasa s-a desfășurat la Catedrala "Sfantul Iosif" din București, iar petrecerea la Hotelul Crowne Plaza, proprietatea nașilor Ana și George Copos. La nici cinci luni după nuntă, Andreea a născut-o pe Alexia Margot, iar după câțiva ani ea a adus pe lume și un băiețel, Aris.
"Mă aflu printre puţinele norocoase care reuşesc să împlinească zece ani de căsnicie şi trebuie să spun că au fost zece ani frumosi! Noi suntem cu picioarele pe pământ, nu suntem chiar cei mai romantici din lume şi într-o după amiază a venit aşa cu un inel şi m-a cerut de nevastă. Aveam 28 ani, normal că am răspuns pe loc!  Lucrurile trebuie făcute la un moment dat în viaţă şi dacă ai norocul cum am avut eu să te îndrăgosteşti şi să îţi construieşti o familie, cu atât mai bine!", mărturisea Andreea Esca în 2010, pentru emisiunea Poveştiri Adevărate, de la Acasă TV.

Columbeanu, căsătorie cu final așteptat

Au făcut "nunta secolului", dar nici divorțul n-a fost mai prejos: mariajul lui Irinel cu Monica Gabor a fost un spectacol total cu un rezultat deloc surprinzător.

Irinel şi Monica s-au căsătorit pe 22 iulie 2006, la aproximativ cinci luni după ce s-au cunoscut. Nunta s-a desfășurat la vila din Izvorani a miliardarului. Potrivit site-ului miresedisperate.ro, petrecerea a costat aproximativ 200.000 de euro, iar invitații s-au delectat cu 11 feluri exotice de mâncare și cu un foc de artificii care a durat 20 de minute, dar și cu piesele cântate de Direcția 5, Horia Brenciu Band și Dj Project. Fiecare trupă a primit un onorariu de 3.000 de euro.
Monica a purtat o rochie realizată la un atelier din Timișoara de designerul Ana Dumitru. Creația a fost împodobită cu 800 de cristale Swarovski, iar trena lungă a fost purtată în biserică de doi copii. Mireasa a purtat o pereche de pantofi realizați de Mihai Albu și ornați cu cristale. Mirele a purtat un costum alb, cu papion negru. După miezul nopții, Monica s-a schimbat într-o rochie de seară până la genunchi, mov, cu corset și crinolină din voal. La miezul nopții, pe un ecran gigantic a fost proiectat un filmuleț în care Monica îi arăta lui Irinel testul de sarcină pozitiv.

Ce a urmat, se știe: Monica a născut o fetiță, Irinuca, iar familia Columbeanu trăia mai mult la televizor decât în realitate. Cu timpul, cei doi s-au înstrăinat și au ajuns la divorț, apoi și-au disputat copilul prin tribunale și prin emisiune și tabloide. Acum Monica și-a găsit un alt "protector": "talentatul" domn Mr. Pink.

Borcea a făcut "nunta secolului"

Când Cristi Borcea și Gigi Becali se unesc, nu poate ieși ceva obișnuit: a fost o nuntă ultramediatizată și opulentă, în care luxul i-a oripilat pe unii, iar pe alții i-a lăsat cu gura căscată. De admirație.

Borcea și Alina Vidican s-au căsătorit anul trecut, pe 28 august. Cei doi l-au avut ca naș pe Gigi Becali. Cununia religioasă a avut loc la Biserica Adormirea Maicii Domnului și a fost urmată de o megapetrecere organizată la centrul de evenimente Ambasad'or, în prezența a peste 400 de invitați. Mireasa a purtat o rochie de 20.000 de euro, creată de designerul libanez Murad Zihair, cu un voal imens și coroniță de prințesă, iar finanțatorul dinamovist a îmbrăcat un costum alb cu un papion roșu, evident. 200 de bodyguarzi au vegheat petrecerea, iar evenimentul a fost transmis în direct din elicopter de Realitatea TV.

Cristi Borcea a trecut apoi prin momente dificile, suferind o operație pe cord, dar a primit și o veste bună. Alina va naște în luna mai un băiețel, pe care ei au decis să-l boteze George Alexandru.

Cristi Chivu și Adelina, o nuntă cu stil

Fostul căpitan al echipei naționale de fotbal a României și vedeta TV au reușit una dintre cele mai frumoase nunți mondene organizate vreodată în România.

Cei doi s-au căsătorit pe 6 iulie 2008, iar nunta lor a impresionat prin bun gust și stil. Nașul lor a fost Victor Becali, iar la evenimentul de la Palatul Știrbey au participat 500 de invitați, printre care s-au numărat fotbaliștii Lobonţ, Contra, Gheorghe Craioveanu, Viorel Moldovan și Ilie Dumitrescu, dar și alte nume celebre, precum Oana Roman, Carmen Trandafir, Corina, Virgil Ianţu și Adela Popescu.
Adelina a fost foarte emoţionată, iar la cununia civilă a plâns. Ea a fost cununată de preotul care a botezat-o. Evenimentul a fost memorabil pentru că fotbalistul a avut un umăr imobilizat, după o accidentare suferită la un meci. Adelina a avut o şuviţă împletită şi a purtat o rochie creată de Giorgio Armani, în două nuanţe de alb, cu voaluri asimetrice, cu accent pe decolteu. Cristi a purtat un costum gri închis, semnat tot de Armani, cu o cravată mai deschisă la culoare şi o cămaşă albă. El a purtat o pereche de pantofi de lac.

Adelina și Cristi Chivu au două fetițe și trăiesc la Milano, dar e posibil ca ei să-și schimbe reședința dacă jucătorul nu-și va prelungi contractul cu clubul său, Inter.

Andra și Măruță, nuntă oltenească pe o insulă

Cele două vedete s-au căsătorit într-un decor de vis, dar nu într-o destinație exotică, ci la Târgu Jiu.

Andra și Cătălin Măruță s-au căsătorit religios în august 2008, la două săptămâni după cununia civilă, desfășurată în Capitală. Nunta a avut loc la Târgu Jiu, orașul natal al realizatorului emisiunii Happy Hour, de la Pro TV.
Andra a împlinit în ziua nunţii 22 de ani. Ea a purtat într-o rochie clasică, albă, creată de Ersa Atelier, iar Cătălin a purtat un costum negru, realizat de casa italiană Messagerie. Printre celebrităţile prezente s-au numărat Marius Moga şi Iulia Vântur, în roluri de cavaler și domnişoară de onoare, cântăreaţa Miki şi iubitul ei, Răzvan. Pe lângă prieteni apropiaţi şi rude, la nuntă au mai fost invitaţi Mihai Găinuşă, Codruţ Kegheş (Cătălin Dezbrăcatu’), Adriana şi Silviu Prigoană, Smiley şi Laura Cosoi, Gabriel Cotabiţă şi Gabriel Coveşeanu.
Toată distracția a avut loc pe insula de pe râul Jiu, iar cei aproape 800 de invitaţi au petrecut până spre dimineaţă într-un imens cort, pe muzica asigurată de Taraful din Clejani, Proconsul, Ovidiu Komornyik, Provincialii, Angela Similea, Mădălina Manole, Delia, Cristina Rus, Alex, Miki, Niculina Stoican, Petrică Mâţu Stoian, Daniela Condurache și Irina Loghin.

Andra și Cătălin Măruță formează acum unul dintre cele mai solide cupluri din showbiz, întărit de venirea pe lume a unui băiețel, David, născut pe 16 martie 2011.

Dinu Maxer și Deea, o nuntă furtunoasă

O ceremonie cam teatrală, de care era să se aleagă praful. Cu o oră înainte de începerea nunții, o furtună de nisip le-a dat planurile peste cap, dar până la urmă totul a ieșit bine.

Cei doi s-au căsătorit pe 30 august 2008, pe plaja din stațiunea Jupiter. Vremea capricioasă le-a creat probleme, iar vântul a fost cât pe ce să le strice toate planurile. Armăsarul pe care Dinu l-a călărit s-a speriat, stricând intrarea fastuoasă pe care mirele o pregătise, iar șalupa care trebuia să o aducă pe mireasă din largul mării a ieşit din calcul. A urmat ceremonia regioasă, iar verighetele le-au fost aduse mirilor din adâncurile mării, de câțiva scafandri, aşa cum fusese stabilit.

În februarie 2010, cei doi au trecut printr-o experiență dificilă, când Deea a pierdut sarcina, dar după un an ei au trăit bucuria de a deveni părinți: pe 21 februarie 2011, ea a născut un băiețel pe care l-au botezat Andreas Cristian.

Mutu și Consuelo, nuntă cosmopolită în Italia

Capriciosul fotbalist a avut parte de două nunți ca-n filme. După mariajul cu Alexandra Dinu, a urmat o nuntă cosmopolită pe pământ italian.

Mutu s-a însurat cu frumoasa brunetă Consuelo Matos, din Republica Dominicană, pe 9 octombrie 2005. Ceremonia religioasă a avut loc cu două zile mai înainte, în rit ortodox, iar petrecerea de nuntă, la care au participat 400 de invitați, s-a ținut în restaurantul exclusivist Casina Valadier, din Roma. O mulțime de vedete din țară au fost alături de Adrian: designerii Cătălin Botezatu, Laura Olteanu și Mihai Albu, Marcel Pavel, Romică Țociu, Sanda Ladoși, Ionuț Iftimoaie, Lavinia -ex Spicy, Zina Dumitrescu, Claudia Neghină, Timea Kali, Rita Mureșan, Irinel Columbeanu și Monica Gabor, fotbaliști de la Juventus, ziariști și prieteni din Anglia. Pentru a se asigura că totul merge perfect, Mutu a angajat un personal de 100 de persoane, incluzând bodyguarzi, stiliști și make-up artiști.

De atunci, cariera lui Mutu a urmat o traiectorie descendentă, dar mai importantă e stabilitatea pe plan familial. Adi și Consuelo au împreună două fetițe, Adriana (6 ani) și Maya (4 ani).

Mihai Petre a dansat pentru invitați

Una dintre cele mai frumoase nunți din 2008, la concurență cu cea a lui Chivu și a lui Măruță. O ceremonie ca-n filme, care a decurs ca un vis frumos. Din fericire, totul a fost adevărat!

Mihai Petre și Elwira Duda s-au căsătorit pe 7 iunie 2008, iar cei doi și-au planificat fiecare detaliu din cea mai frumoasă zi. Ceremonia religioasă a avut loc la Biserica Domnița Bălașa, iar petrecerea s-a desfășurat la Palatul Știrbey. Contrar uzanțelor, nu mirii și-au așteptat invitații, ci aceștia i-au întâmpinat pe sărbătoriți. Peste 200 de prieteni, rude și colegi au fost alături de Elwira și Mihai pentru a le ura “casă de piatră”: colegii lui Mihai de la emisiunea ”Dansez pentru tine”, Andreea Marin și Ștefan Bănică, Edi Stancu, Wilmark, Amalia Enache și copiii de la școala de dans a mirilor.
Invitații au dansat toată noaptea pe muzică de taraf și pe melodiile cântate de Horia Brenciu. Andreea Marin a fost invitată la dans de dansatori profesioniști și s-a descurcat perfect, Ștefan Bănică a dansat pe rock’n roll, iar Wilmark a dat startul dansurilor latino. Copiii de la școala de dans a lui Mihai și a Elwirei au pregătit un moment special, un dans la care mirele nu s-a putut abține să nu intre. Surpriza Elwirei pentru Mihai a fost un colaj cu cele mai importante momente ale relației lor, de la primul sărut și prima cină romantică, la momentul cererii în căsătorie. Cu lacrimi de fericire în ochi, cei doi s-au îmbrățișat și s-au sărutat în aplauzele tuturor.

În prezent, Mihai Petre face parte din juriul emisiunii "Românii au talent" și a devenit este arbitru al Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv, astfel că poate să jurizeze competiţii de dans sportiv la nivel internaţional.

Cristina Spătar, nuntă de regină. R&B

Încă o nuntă remarcabilă din 2008, un an bun pentru căsătorii. "Regina R&B" și-a văzut visul cu ochii și a devenit mireasă.

Cristina și omul de afaceri Alin Ionescu au spus "Da" pe 24 iunie 2008, la Primăria Sectorului 3. Mireasa a purtat un costum alb cusut cu fir argintiu, creat de Cătălin Botezatu, mănuși lungi de piele și pantofi Sergio Rossi. Mirele a îmbrăcat un costum clasic Giorgio Armani. Toată lumea a admirat inelul de logodnă cu diamant de cinci carate, comandat din Dubai și cumpărat de Alin cu peste 40.000 de euro.
Cununia religioasă a avut loc pe 24 iulie, la Biserica Sfântul Nicolae din cartierul Titan, iar petrecerea de nuntă s-a desfășurat la Palatul Știrbey. Mirii au avut o "armată" de 40 de bodyguarzi pe urmele lor, întrucât Cristina, fiind imaginea casei de bijuterii Vendome, a ales pentru ziua nunții un medalion uriaș, în formă de inimă, realizat din 1.400 de diamante, în valoare de un milion de euro.
Rochia de mireasă și costumul mirelui au fost furnizate de designerul Carlo Pigantelli și au costat împreună 10.000 euro. Meniul a inclus preparate tradiționale, dar și specialități exotice.

Săptămâna trecută, Cristina și Alin au devenit din nou părinți. Cântăreața a născut o fetiță. Ei mai au un fiu, Albert, în vârstă de doi ani şi 7 luni.

Gabriela Vrânceanu Firea și primarul Pandele, căsătorie cu repetiție

Deşi s-au cununat civil şi religios în 2010, Gabriela Vrânceanu Firea şi Florin Pandele au dorit să facă o nuntă mare după încheierea perioadei de un an de doliu după moartea lui Răzvan Firea.

Pe 10 iulie 2011 a avut loc cununia religioasă, oficiată la capela din curtea Palatului Ştirbey. Vedeta Antenei 3 şi primarul oraşului Voluntari au avut parte de o slujbă religioasă de cununie oficiată de un sobor de cinci preoţi, naşi fiindu-le Gigi şi Luminiţa Becali. La ceremonie, mireasa a purtat o rochie cu trenă şi un voal impresionant, care a costat 2.000 de euro. Gabriela Vrânceanu-Firea a schimbat în noaptea nunţii două rochii, una la miezul nopţii, tot albă, de 1.500 de euro, iar spre dimineaţă a purtat o rochie lila de 400 de euro. Dupa slujbă, mirii, naşii şi cei 400 de invitaţi s-au mutat la Palatul Stirbey. Nu au lipsit Adrian Năstase, Corneliu Vadim Tudor, Mihai Gâdea, Mircea Badea, Simona Gherghe. Pentru că mirii nu au dorit daruri în bani, oaspeţii le-au adus icoane şi obiecte de decor sau servicii de bucătărie. 16 artişti au cântat pentru nuntaşi, printre aceştia numărându-se Mirabela Dauer, Angela Similea, Corina Chiriac, Elena Gheorghe, Monica Anghel sau Adrian Minune. Meniul a fost alcătuit din preparate tradiţionale, dar şi exotice. Petrecerea a culminat cu un foc de artificii, surpriză pentru invitaţi, care se pare că i-a costat pe miri aproape 20.000 de euro.

Vedeta TV este însărcinată și așteaptă un băiețel. Numele lui va fi Petru David.