Dosar Eva: 10 femei din România mai puternice decât bărbații lor

25 Martie 2012

Se spune că în spatele unui bărbat de succes stă o femeie puternică, dar în România sunt și cazuri când în umbra femeilor celebre se află un bărbat mai puțin cunoscut. În viața publică ele reprezintă vioara întâi, iar partenerii lor preferă să rămână în planul secund. Sunt femei cu personalitate, cu imagine și cu notorietate, mai cunoscute și chiar mai influente decât bărbații pe care îi iubesc.

Teo se mărită cu un bărbat misterios

Are suficientă notorietate încât și dacă s-ar retrage 10 ani în altă țară lumea tot și-ar aminti de ea fără probleme. Nu la fel stau lucrurile în cazul viitorului soț, însă e de așteptat ca notorietatea vedetei TV să-l aducă și pe alesul ei în lumina reflectoarelor.

Teo a fost în prim-plan în această săptămână. Ea a dezvăluit că se va căsători în această vară cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe Facebook, dar nu a dorit să-i prezinte identitatea, întrucât nu este o persoană publică. Presa a aflat că alesul lui Teo este Constantin Iosef, un fost jucător de rugby, în vârstă de 43 de ani, tatăl a doi băieţi, stabilit în oraşul Annecy din Franţa. "Mă mărit cu un om alături de care mă văd îmbătrânind. Şi nu, nu-l «cunoaşteţi». Numele lui nu a apărut niciodată în presă legat de numele meu", declara Teo Trandafir atunci când şi-a anunţat apropiata căsătorie.

Monica Tatoiu are un bărbat de casă

E peste tot - la televizor, în paginile ziarelor, pe site-uri și la evenimente mondene, încât te întrebi când mai are timp să mai dea și pe acasă. Se pricepe la orice, te intrigă, te enervează, dar în orice caz o recunoști instantaneu doar dacă-i auzi vocea. Victor, în schimb, e mai discret.

"Soţul nu suportă când mă vede la televizor şi îl stinge, îl deranjează, zice să sunt o proastă", declara anul trecut fostul manager al Oriflame. Dar tot ea spunea la Pro TV: "El este bărbatul cu care-mi place să trăiesc fiecare clipă". Victor Tatoiu a avut câteva apariții în emisiunile de televiziune, dar el preferă să rămână în umbra "Doamnei de fier". S-a remarcat însă în 2005, când a dat în judecată Ministerul Educației pentru că fiul său, pe atunci elev în clasa a cincea la o școală privată, nu primea alocația de stat, proces pe care l-a câștigat.
În februarie anul acesta, cei doi au făcut "nunta de argint", sărbătorind 25 de ani de căsnicie.

Luminița Anghel, la al treilea mariaj

Două două căsnicii destrămate, cântăreața în vârstă de 43 de ani s-a căsătorit anul trecut cu Silviu Dumitriade, un bărbat cu zece ani mai tânăr, de profesie inginer constructor, divorțat și el de două ori.

Potrivit ziarului Cancan, Silviu a intrat în cercul de prieteni ai Luminiţei în perioada în care ea trecea printr-o perioadă dificilă, după dispariţia mamei sale. Cei doi au făcut cununia civilă în octombrie, pe plaja din Mangalia, înconjurați de rude și de câțiva prieteni, iar pe 20 februarie, la împlinirea unui an de relație, s-au cununat religios pe plaja din Barcelona.
Luminița și Silviu au un băiețel împreună, Filip, al cărui botez va avea loc pe 29 aprilie.

Elena Udrea l-a făcut celebru pe Cocoș

Una dintre cele mai influente femei din România în acest moment, Elena Udrea l-a scos din anonimat pe soțul ei.

Când fostul ministru se căsătorea cu Dorin Cocoș pe 26 decembrie 2003, la New York, amândoi erau necunoscuți în România. Intrarea în politică a Elenei Udrea, în 2004, a făcut-o arhicunoscută și foarte puternică, dar l-a scos din anonimat și pe soțul ei, devenit practic "soțul... soției". "Şi cu şi fără Elena Udrea, tot un om de afaceri de succes aş fi fost. Nu sunt genul de bărbat care să se retragă din afaceri şi să trăiască din banii soţiei", a declarat el anul trecut, într-un interviu pentru Evenimentul zilei. Și totuși, numele său spune ceva în România pentru că el este soțul Elenei Udrea. "E şi uşor şi greu", spunea Cocoș în același interviu. "Din păcate, politica îi ocupă mai tot timpul. Mai în glumă, mai în serios, acum este aproape musafir, petrecem împreună mult mai puţin timp decât ne-am dori. Am ceva stres, nu sunt obişnuit cu expunerea mediatică, mi-aş dori să pot trece neobservat", a mărturisit Cocoș.

Irina Petrea are un soț de weekend

Prezentatoarea emisiunii "Cei 7 ani de acasă"călătorește prin toată Europa pentru a fi alături de soțul ei, un căpitan de vas din Noua Zeelandă care locuiește în Franța.

"Supernanny" s-a obișnuit cu un stil de viață aparte, dat fiind faptul că soțul ei lucrează la distanță, astfel că, pe cât posibil, ei lucrează trei săptămâni la rând pe lună, pentru ca a patra să o petreacă împreună. "Sunt însă şi perioade când ne vedem o dată la săptămână sau la două săptămâni, când petrecem mai mult timp împreună", a spus Irina Petrea (43 de ani) într-un interviu publicat de Adevărul. "Pentru noi este un privilegiu să facem împreună lucrurile cele mai banale, pe care le face toată lumea: să gătim, să mâncăm împreună, să ne uităm la un film, să respirăm împreună acelaşi aer. Lucrurile acestea simple fac din timpul pe care îl petrecem împreună o adevărată vacanţă. Ne întâlnim la Bucureşti, dar ne vedem şi în multe alte locuri din Europa, pe unde îl poartă serviciul lui. Împreună vizităm muzee, mănăstiri, staţiuni, mergem la plajă, la restaurant, la film, la spectacole. Nu ni s-a întâmplat niciodată în doi ani de căsătorie să avem un program obişnuit de cuplu căsătorit", a mărturisit vedeta.

Jojo a creat confuzie când s-a măritat pe furiș

Bărbatul cu care s-a căsătorit actrița și cântăreața a fost confundat de presă cu un actor cu același nume.

În 2009, Jojo a făcut o nuntă-fulger, luând presa prin surprindere. În grabă, jurnaliștii au scris că vedeta s-a căsătorit cu actorul Ionuț Grama, însă alesul ei era un bărbat cu același nume, corporate sector manager la o bancă elenă. Acesta a refuzat mediatizarea pe care o implică relația cu Jojo, astfel că presa a răspândit în neștire o informație greșită.
Actorul Ionuț Grama s-a trezit asaltat cu telefoane și mesaje de felicitare, deși nu era cazul. "Nu m-am însurat cu Jojo", a dezmințit el pe Facebook, comentând amuzat că a reușit să devină subiect de ziar fără să vrea.

Monica Anghel, două reușite dintr-o lovitură

Cântăreața s-a căsătorit în secret înainte de naște. Presa a aflat târziu numele soțului. Doar apropiaţii vedetei au știut că ea avea un iubit de mai bine de doi ani.

Monica și Marian s-au căsătorit pe 21 august cu cel pe care îl alintă "Gughi", iar pe 10 septembrie ea a născut un băiețel. Potrivit ziarului Click!, bărbatul misterios lucra în Ministerul Afacerilor Interne ca agent sub acoperire. "Nu îi pot declina identitatea, serviciul său nu îi permite să se afişeze în public. Pot spune doar că suntem de aceeaşi vârstă şi că îl alint Gughi", declara artista înainte de a deveni mamă.
Monica şi iubitul ei s-au cunoscut în urmă cu doi ani, pe holurile Academiei de Poliţie, acolo unde solista a absolvit cursurile unui master de specialitate. Vedeta a mai fost măritată o dată, timp de 11 ani, cu Andrei Carandino. Ei au divorțat în 2004.

Dana Săvuică și Răzvan Stanciu, un cuplu cu vechime

Prima "iepuraș"din edițía românească a revistei Playboy, Dana este căsătorită cu Răzvan Stanciu. Cei doi formează unul dintre cele mai rezistente cupluri mondene. Dana și Răzvan s-au logodit în 1992, iar un an mai târziu s-au căsătorit. Împreună au o fată de 17 ani, Julie.

După apariția șoc din revista pentru bărbați, cariera Danei a înregistrat o linie ascendentă. Fostul model a devenit vedetă a postului Acasă TV, apoi și-a lansat propriile emisiuni, a lansat o colecție vestimentară de succes, a înființat agenția Etiquette Modeles și a realizat o mulțime de pictoriale bine plătite. Deși nu evită aparițiile publice, soțul ei, pasionat de gătit, veghează "din umbră" cariera Danei. Cei doi au o relațíe împlinită, care a trecut testul timpului. În 2010, vedeta a povestit în emisiunea "Conferinţă de presă", de la la Antena 2, că a avut probleme în căsnicie şi hotărâse de comun acord cu soţul său să se despartă. "Două săptămâni am stat despărţiţi, dar nu am putut să respirăm unul fără altul, era ceva incredibil. El se ducea cu prietenii pe afară, prietenii mă sunau: «Băi, vezi că plânge Răzvan, hai, gata cu chestia asta, hai, am înţeles mesajul şi el, şi noi!»", a mărturisit vedeta.

Anamaria Prodan este șefa soțului

Singura femeie impresar din fotbalul românesc este căsătorită cu Laurențiu Reghecamf, un nume cunoscut pentru microbiști.

Fiica interpretei de muzică populară Ionela Prodan s-a căsătorit în 2008, la Las Vegas, cu fostul fotbalist, iar anul trecut s-au cununat religios. Cei doi au împreună un băiețel și trei copii din relațiile anterioare.
Deși Reghecamf e un nume cunoscut în lumea fotbalului, Anamaria a reprezentat o apariție exotică în showbiz-ul autohton și s-a impus repede prin câteva pictoriale și scandaluri mediatizate cu alte personaje cunoscute, de la Gigi Becali și Corneliu Porumboiu, până la Bianca Drăgușanu și Oana Zăvoranu. În acest moment, "Reghe" a ajuns la nivelul de "soțul patroanei", întrucât el este antrenor la clubul condus de nevasta sa.

Raluca Moianu, căsătorită cu un coleg de liceu

Vedeta TV (42 de ani) este căsătorită de 14 ani cu Marius Ancuța (43 de ani), Mario cum îi spune ea. În fiecare an, pe 13 februarie, ziua logodnei lor, el îi oferă un buchet de trandafiri.

Cei doi se știu încă din adolescență, când învățau la același liceu. După absolvire, cei doi au luat-o pe drumuri diferite. Aveau să se regăsească peste ani, pe când ea era deja cunoscută, iar el devenise medic stomatolog. Celebritatea care a venit odată cu succesul pe care l-a avut în televiziune nu a umbrit relația lor. "Eram deja una din vocile foarte cunoscute de la Radio Contact atunci când am hotărât să mă căsătoresc. Odată cu televiziunea am făcut un pas în meseria mea, dar nu m-am schimbat ca om. Televiziunea și ratingul nu mi-au furat mințile", a declarat Raluca Moianu într-un interviu pentru ADPM.