Cele mai frumoase femei din secolul 20: 15 embleme ale grației și senzualității care ar cuceri și azi milioane de inimi

Standardele estetice se schimbă aproape în fiecare zi. Și totuși, frumusețea pură este nepieritoare: aceste vedete din secolul 20 continuă și acum să fascineze publicul cu trăsăturile lor superbe.

Cele mai frumoase femei ale secolului trecut au subjugat milioane de inimi, iar astăzi continuăm să le admirăm. În ciuda trecerii anilor și a schimbării continue a standardelor de frumusețe, ele nu și-au pierdut forța de seducție.

Unele au îmbătrânit, altele nu se mai află printre noi, dar chipurile lor din tinerețe rămân în galeria celor mai frumoase femei din istorie.

Bright Side s-a aventurat în tentativa laborioasă a întocmirii unui top al celor mai frumoase femei din secolul al XX-lea. În ciuda subiectivismului inevitabil, acest clasament conduce la o concluzie clară: frumusețea acestor vedete este eternă, iar grația și senzualitatea lor ar putea cuceri și în zilele noastre milioane de inimi.

15. Ursula Andress

Actrița elvețiană a fost prima fată Bond. Momentul în care ea a ieșit din valurile mării în bikini, cu un cuțit prins la șold a devenit una dintre cele mai cunoscute scene ale celebrei francize cinematografice.

14. Jane Birkin

Actriță, model, cântăreață și compozitoare, Jane Kirkin este un exemplu de naturalețe și a demonstrat întotdeauna că mai puțin înseamnă mai mult. A meritat pe deplin ca o faimoasă geantă Hermès să-i poarte numele, scrie Bright Side.

13. Catherine Deneuve

Actrița franceză a cucerit multe inimi în anii '60 și '70 și a avut succes și ca model. A devenit imaginea parfumului Chanel No. 5 și a lucrat cu L’Oreal Paris, Louis Vuitton și MAC. A fost, de asemenea, muza lui Yves Saint Laurent.

12. Rita Hayworth

Actrița și dansatoarea americană a fost una dintre vedetele de top ale anilor '40. A jucat în 61 de filme. Însă chiar dacă mulți bărbați erau atrași de frumusețea sa, nu a avut succes și în viața personală - a fost căsătorită de cinci ori și a divorțat de tot atâtea ori.

11. Judy Garland

A devenit faimoasă după rolul lui Dorothy din "Vrăjitorul din Oz", pe când avea numai 17 ani. Ochii ei incredibil de frumoși o făceau să arate ca o fetiță surprinsă. Garland a fost desemnată de Institutul de Film American a opta cea mai importantă femeie din perioada de aur a Hollywood-ului.

10. Sophia Loren

Actrița italiană este o emblemă a frumuseții femeilor italiene. Este rugată deseori să-și divulge secretele frumuseții sale. "Frumusețea este ceea ce simți în interior și se reflectă în ochi tăi. Nu este ceva fizic", a spus Sophia Loren.

9. Pearl Bailey

Această talentată și frumoasă cântăreață și actriță americană și-a făcut debutul pe scenă la 15 ani. În cariera sa a câștigat un premiu Tony și unul Daytime Emmy, iar în ultimii ani de viață a scris mai multe cărți.

8. Britt Ekland

Una dintre cele mai frumoase actrițe din toate timpurile, Britt reprezintă prototipul femeilor suedeze. Actrița și cântăreața a atras atenția în anii '70, devenind una dintre cele mai fotografiate vedete ale acelui deceniu. Celebrul actor englez Peter Sellers s-a îndrăgostit de ea după ce i-a văzut o poză într-un ziar. Așa că a căutat-o la Londra pentru a se întâlni cu ea și a cerut-o de soție.

7. Marilyn Monroe

Cuvintele sunt de prisos în cazul ei - nu mai e nimic de spus despre una dintre cele mai cunoscute figuri feminine din istoria filmului american. Sex-simbolul anilor '50 rămâne și acum, după atâtea decenii, în galeria celor mai frumoase femei din toate timpurile. Stilul ei senzual a devenit emblematic și încă este imitat.

6. Veronica Lake

Celebra actriță americană nu s-a bucurat, din păcate, de succesul pe care i l-a adus frumusețea sa. A fost căsătorită de patru ori, a avut mai multe probleme personale și a murit la doar 50 de ani. Peste ani, chipul ei continuă, însă, să ne fascineze.

5. Brigitte Bardot

Actrița, modelul și cântăreața franceză a fost un sex-simbol mondial și a topit multe inimi în tinerețe. Frumusețea sa deosebită este inegalabilă și astăzi. În prezent, Bardot este activistă pentru drepturile animalelor, conduce fundația pe care a înfiintaț-o și care îi poartă numele și face donații pentru alte organizații care luptă pentru protejarea animalelor.

4. Natalie Wood

Fiica unor părinți ruși și ucraineni, Natalie a devenit o actriță cunoscută de la o vârstă fragedă. Avea un aspect fermecător și talent actoricesc, fiind nominalizată în mai multe rânduri la premiile Oscar. A murit în mod tragic, în circumstanțe încă neelucidate pe deplin, la numai 43 de ani.

3. Ingrid Bergman

Una dintre cele mai mari și mai frumoase actrițe din toate timpurile, Ingrid Bergman s-a născut în Suedia și a jucat în numeroase filme americane și europene, fiind distinsă cu multe premii. În 1999, Institutul American de Film a desemnat-o pe Bergman pe locul 4 în clasamentul celor mai mari legende feminine ale cinematografului clasic american.

2. Audrey Hepburn

De o frumusețe inegalabilă, Audrey rămâne una dintre cele importante figuri feminine din toate timpurile. Institutul American de Film a inclus-o pe locul al treilea în topul celor mai importante actrițe din perioada de aur a Hollywood-ului. Audrey Hepburn a fost o mare actriță, o femeie incredibil de frumoasă și ambasadoare a UNICEF. Stilul ei unic a rămas o sursă de inspirație și în zilele noastre.

1. Grace Kelly

O emblemă atemporală a frumuseții feminine, Grace a fost una dintre cele mai mari actrițe americane și a devenit Prințesă de Monaco după ce s-a căsătorit cu Prințul Rainier al III-lea. Frumusețea și eleganța ei legendare, precum și povestea vieții ei seamănă cu o poveste cu prințese. După ce a renunțat la cariera de actriță și până la sfârșitul ei tragic, Grace Kelly s-a dedicat activităților caritabile.