7 Cenuşărese moderne care au devenit prinţese şi regine

Orice fetiţă visează că va iubi cândva un prinţ, vrăjită de poveştile cuceritoare Disney. În trecut, aşa ceva era posibil doar în basme, pentru că membrii curţilor regale nu se puteau căsători cu oameni obişnuiţi. Este arhicunoscut cazul regelui Edward al VIII-lea care a preferat să abdice pentru a se căsători cu femeia pe care o iubea, celebritatea mondenă americană Wallis Warfield.

Dar vremurile s-au schimbat, iar acum orice fată poate avea şansa de a deveni o prinţesă.
În plus, nu mai contează nici dacă viitoarea prinţesă sau regină a avut un trecut "academic" sau unul monden, important este să nu fi fost implicată într-un scandal care ar putea păta blazonul regal.

Poveştile unor cenuşărese moderne care au devenit prinţese şi regine, prezentate de Bright Side, sunt elocvente.

Sofia Hellqvist, Prinţesa Suediei, Ducesă de Värmland

Înainte de a intra în familia regală suedeză, Sofia Hellqvist a fost model şi a participat la un reality show. Sofia l-a întâlnit pe Carl Philip, Prinţul Suediei, în timpul unei cine cu prietenii. Cuplul le-a mărturisit jurnaliştilor că a fost dragoste la prima vedere. Sofia şi Prinţul Carl Philip s-au căsătorit pe 13 iunie 2015.

Mabel Wisse Smit, Prinţesă de Orange-Nassau (Olanda)

Mabel provine dintr-o familie obişnuită din Het Gooi, Olanda. A absolvit Universitatea din Amsterdam şi a lucrtat pentru ONU şi Ministerul Afacerilor Externe din Olanda.
Mabel era prietenă cu Prinţesa Laurentien, cumnata prinţului Johan Friso, iar acesta le-a făcut cunoştinţă la o petrecere, în 2000. Cuplul şi-a anunţat logodna în 2003, dar primul ministru al Olandei a refuzat să le acorde permisiunea de a se căsători din cauza legăturilor lui Mabel cu un dealer de droguri, Klaas Bruinsma. În 20014, prinţul Johan Friso s-a căsătorit cu Mabel, pierzându-şi succesiunea la tron.

Regina Silvia a Suediei

Silvia Sommerlath s-a născut într-o familie germano-braziliană din Heidelberg, Germania. Ea l-a întâlnit pe Prinţul Moştenitor Carl Gustaf al Suediei în timpul Jocurilor Olimpice din 1972. Mai târziu, Carl Gustaf a spus într-un interviu că între ei a fost dragoste la prima vedere. Carl Gustaf al XVI-lea a devenit rege în 1973. Trei ani mai târziu, el s-a căsătorit cu Silvia. Cu o zi înaintea nunţii, celebra trupă ABBA a cântat pentru prima oară piesa "Dancing Queen", dedicată viitoarei Regine Silvia.

Jetsun Pema, Regina Buthanului

Fiica unui pilot de avion comercial, Jetsun avea doar şapte ani când l-a întâlnit prima oară pe viitorul ei soţ, Prinţul Moştenitor al Buthanului, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, pe atunci în vârstă de 17 ani. Fetiţa l-a plăcut pe loc pe Jigme şi i-a cerut cu toată candoarea de care e în stare un copil să se căsătorească cu ea. Puritatea şi inocenţa ei l-au emoţionat pe prinţ. După 14 ani, când el devenise rege, cei doi chiar s-au căsătorit. Jetsun a devenit cea mai tânără regină consoartă din lume.

Masako Owada, Prinţesa Moştenitoare a Japoniei

Tatăl lui Masako a fost diplomat şi preşedinte al Curţii Internaţionale de Justiţiei, astfel că familia sa a călătorit mult. Masako l-a întâlnit prima oară pe Prinţul Moştenitor al Japoniei la un ceai, în 1986, iar Naruhito s-a îndrăgostit de ea de la prima vedere. Au urmat mai multe întâlniri, apoi el a cerut-o de soţie, dar Masako l-a refuzat pentru că nu dorea să-şi încheie cariera. Ea a cedat abia la a treia propunere şi s-au căsătorit în 1993.

Tatiana Blatnik, Prinţesa Greciei şi a Danemarcei

Născută la Caracas, în Venezuela, într-o familie cu origini slovene şi germane, Tatiana a trăit la Londra, lucrând în domeniul organizării de evenimente şi a fost consultant în publicitate. Ea l-a întâlnit pe Prinţul Nikolaos al Greciei şi Danemarcei în 2003 şi s-au căsătorit şapte ani mai târziu.
Monarhia a fost abolită în Grecia în 1974, iar familia regală a părăsit ţara după şapte ani. Prinţul Nikolaos şi familia lui s-au întors în Grecia abia în 2013 şi acum duc toţi o viaţă obişnuită.

Împărăteasa Michiko a Japoniei

Michiko Shoda provine dintr-o familie bogată şi a primit o educaţie aleasă. În 1957, ea l-a întâlnit pe Prinţul Moştenitor Akikitp la un meci de tenis. Povestea lor de dragoste a fost prezentată amănunţit de presa vremii ca un basm modern.
Deşi familia ei era relativ bogată, mama Prinţului Akihito, Împărăteasa Kojun, a fost împotriva căsătoriei, însă nunta tot a avut loc, în 1959. Michiko Shoda a devenit prima femeie obişnuită care a devenit membră a familiei imperiale japoneze.