12 vedete care au făcut o obsesie pentru un rol: Cum a devenit Heath Ledger primul Joker genial

Sunt actori care se identifică perfect cu personajele lor din filme. Heath Ledger a muncit ca un obsedat pentru a se transforma în Joker.

Hollywood-ul are mereu actori care fac roluri bune orice ar juca. Dar există și actori care fac roluri excepționale, jucând într-o manieră inegalabilă. Folosindu-și talentul nelimitat și implicându-se total pentru "a stoarce" fiecare gest al personajele lor, ei se transformă complet, reușind să ne facă să uităm complet cine sunt cei care aduc la viață eroii de pe marele ecran.

Bright Side aplaudă eforturile supraomenești și talentul fabulos al actorilor care s-au schimbat radical pentru a ne dărui niște personaje interpretate perfect.
Iată prin ce au trecut aceste staruri pentru a face rolurile care ne-au impresionat!

Margot Robbie - "I, Tonya"

Mai puțin cunoscut, acesta este probabil cel mai bun rol făcut până acum de Margot Robbie. Atât de mult și-a dorit să semene cu controversata fostă patinatoare Tonya Harding, încât s-a antrenat pe gheață ore în șir, uneori în fiecare zi, timp de cinci luni. În plus, a urmărit cu orele înregistrări cu personajul ei, pentru a-i dibui toate gesturile.

Tom Hardy - "Bronson"

Pentru a-l reda cât mai realist pe criminalul Charles Bronson, Tom Hardy a trebuit să se îngrașe mult în doar cinci săptămâni. A luat câte trei kilograme pe săptămână și a tras mult la sală, lucrându-și mușchii.

Leonardo DiCaprio - "The Revenant"

DiCaprio a vrut ca personajul lui, Hugh Glass, să fie cât mai credibil, așa că a încercat pe pielea lui toate experiențele prin care a trecut eroul din "The Revenant": a cerut să intre în carcasa unui animal mort, a mâncat carne de bivol și a înotat în apele înghețate ale unui râu.

Matthew McConaughey - "Gold"

Ca să se îngrașe pentru rolul lui Kenny Wells, McConaughey a trecut la un stil de viață nesănătos timp de șase luni. Succesul are, însă, prețul lui: după ce a terminat filmările, actorul a avut dificultăți în revenirea la stilul de viață echilibrat.

Tom Hanks - "Cast Away"

Actorul a vrut ca eroul din "Naufragiatul" să fie cât mai realist. La un moment dat, filmările au fost întrerupte timp de un an, pentru ca el să slăbească 22 de kilograme. Tom și-a lăsat barba și părul să crească, iar look-ul său a întregit o prestație memorabilă.

Shia Labeouf - "Fury"

La doar o zi după ce a primit acest rol, Shia a intrat în Garda Națională, și-a făcut un tatuaj, a fost botezat și a devenit asistent de capelan în divizia 41 de infanterie. Shia a petrecut câteva luni în unitatea militară, și-a scos un dinte și n-a făcut duș patru luni în timpul producției filmului.

Natalie Portman - "Black Swan"

Opt ore de zi, șase zile pe săptămână, timp de un an, actrița s-a pregătit cu fosta balerină din New York Mary Helen Bowers. Ca să fie pregătită pentru rolul Lebedei Negre, Natalie și-a completat antrenamentul cu sesiuni de cross-training, îndeosebi cu înot și exerciții de anduranță. În plus, ea a slăbit nouă kilograme mâncând o lună numai morcovi și migdale.

Andy Serkis - "Rise of the Planet of the Apes"

Andy a devenit o maimuță studiindu-l cu atenție pe Oliver, un cimpanzeu crescut de oameni care a căpătat expresii asemănătoare cu cele umane. Actorul a studiat și o familie de gorile, timp de două săptămâni, în Rwanda, ca să afle cât mai multe despre comportamentul acestora.

Joaquin Phoenix - "The Master"

Aclamat pentru rolul fabulos din "Joker", Phoenix a făcut un rol deosebit și în "The Master". Atât de mult s-a dedicat personajului său, încât nu s-a putut desprinde de el pe toată perioada producției. Pentru a deprinde expresia mandibulei încleștate, starul a mers la dentist, iar acesta i-a montat niște benzi de cauciuc pe dinți care să-i țină fălcile strânse.

Heath Ledger - "The Dark Knight Rises"

E foarte dificil pentru un actor să interpreteze un personaj real. Dar nici unul fictiv nu-i atât de simplu. Ca să se pregătească pentru rolul lui Joker, regretatul Heath Ledger s-a izolat timp de o lună într-o cameră de hotel și a plonjat într-o lume a nebuniei, exersându-și vocea, râsul, gesturile, replicile, scornind aproape de la zero primul Joker genial din istorie. Al doilea, deși părea irealizabil, l-a reușit recent Joaquin Phoenix, dar într-o manieră similară - scufundându-se într-o lume a suferinței, frustrării și nebuniei.

Michelle Williams - My Week With Marilyn

Michelle Williams a căutat să imite cât mai bine faimosul mers al starletei. Actrița și-a legat genunchii cu o curea și a exersat mersul, dar a lucrat mult și la postură.

Daniel Day-Lewis - "My Left Foot"

Actorul a interpretat în acest film un irlandez cu o afecțiune cerebrală. Pentru a intra cât mai bine în pielea personajului, Lewis a stat numai în scaunul cu rotile, chiar și atunci când nu filma, așa că membrii echipei îl hrăneau cu rândul, ca pe o persoană cu handicap. Potrivit Bright Side, Daniel Day-Lewis a stat atât de mult în scaunul cu rotile, încât și-a fisurat două coaste.