10 vedete despre care toată lumea credea că vor avea succes toată viața. Ceva n-a mers bine!

Mii, sute de mii de oameni visează să devină celebri. Foarte puțini reușesc, iar cei care izbândesc să ajungă acolo unde își doresc nu se bucură bine de succes că îl și scapă printre degete - e la fel de greu să rămâi celebru. Și, din păcate, exemplele notorii nu lipsesc.

Bright Side ne propune să învățăm din greșelile unora mai cunoscuți decât noi. Iată 10 vedete care au căzut în uitare și motivele pentru care s-a întâmplat așa ceva!

Neve Campbell

Neve a devenit celebră după rolul principal din "Scream", horror-ul emblematic al anilor '90. Acesta a fost apogeul carierei sale, ea interpretând în toate cele trei părți ale seriei personajul care a făcut-o cunoscută.
După ultimele filmări, în 2000, cariera sa a intrat într-un con de umbră și nu a mai obținut vreun rol într-un film de succes. Neve a mai apărut pe marele ecran în 2011, când a jucat-o din nou pe Sidney Prescot, când producătorii seriei "Scream" au decis să mai facă un film și au avut nevoie de ea. Poate că actrița a jucat prea bine acest personaj, sunt de părere cei de la Bright Side.

PSY

În 2012, videoclipul piesei "Gangnam Style" a devenit cel mai urmărit din istoria platormei YouTube. Toată lumea vorbea despre artistul sud-corean, iar în Europa piesa lui a rezistat în fruntea tuturor topurilor luni la rând, ca și în Coreea de Sud.
Șapte ani mai târziu, nu se mai știe nimic despre PSY. Încă merge în turnee, dar nu mai are succesul de atunci. Artistul a spus că "Gangnam Style" a rămas cea mai mare realizare din viața lui. Iar pentru întreaga lume, aceasta a fost singura lui reușită.

Crazy Town

Trupa a luat ființă în 1995 și nu părea să iasă în evidență până în 1999, când a lansat single-ul "Butterfly". Piesa a urcat rapid în topurile muzicale, iar albumul care o conținea s-a vândut în 1,5 milioane de exemplare. A fost o realizare notabilă, piesa, un amestec de rock și rap, a adus ceva inedit, dar după acest "fulger" n-a mai urmat nimic. Membrii trupei au dat vina pe presiunea studiourilor de înregistrări. La începutul anilor 2000, ei au luat o pauză și au mai lansat un album abia în 2015. Chiar dacă trupa Crazy Town încă există, nu mai are altă piesă cu un asemenea succes.

Hayden Christensen

Hayden a jucat în filme de când era copil, dar cel mai cunoscut rol a fost cel al lui Anakin Skywalker, pe care l-a jucat în două părți ale francizei. Interpretarea lui a împărțit criticii, fiind nominalizat la Globurile de Aur și Premiile Saturn, dar și la Zmeura de Aur pentru cel mai prost rol. În prezent, Hayden Christensen apare sporadic în filme, iar când o face, de obicei are un rol secundar.

Bomfunk MC’s

Duo-ul de DJ a apărut în 1998, iar în 2000 a lansat "Freestyler". Și până astăzi, aceasta e singura lor piesă cunoscută pe care oricine a trăit în anii 2000 a auzit-o. DJ-ii au primit câteva premii pentru piesa lor de succes, dar celelalte albume n-au reușit să se impună. Membrii trupei s-au schimbat de câteva ori, iar artiștii au luat o pauză pentru a se ocupa de proiectele lor solo. În 2019 ei au lansat o nouă versiune a videoclipului "Freestyler", la aniversarea a 20 de ani de la marele succes, și au anunțat că lucrează la ceva nou.

Vanilla Ice

Vanilla Ice a fost primul rapper care a avut un single pe primul loc al topurilor muzicale. Piesa lui, "Ice Ice Baby", a devenit o emblemă a muzicii anilor '90, iar vânzările albumului său au explodat. Dar în ciuda popularității lui uriașe, imaginea lui de scenă a devenit plictisitoare și în cele din urmă l-a tras în jos. Vanilla Ice și-a reziliat contractul cu casa de înregistrări, preferând să lucreze ca artist independent.
Astăzi, Vanilla Ice încă mai cântă, mai apare în filme și este producător muzical. Nu mai e la fel de popular ca în anii '90, dar măcar se bucură de libertatea de a cânta ce vrea el.

Robert Englund

Un alt exemplu de actor de un rol - Freddy Kruger, pe care l-a interpretat din 1983 până în 2003, a fost cea mai mare realizare din cariera sa. La sfârșitul anilor '80, acesta era cel mai popular personaj horror. Pe de o parte, acest rol l-a făcut pe Englund incredibil de celebru, dar pe de altă parte, i-a răpit posibilitatea de a-și demonstra talentul și aptitudinile în alte roluri, îndeosebi din cauza machiajului abundent care îi acoperea chipul. Nici azi nu-l cunoaște nimeni din această cauză.

Shelley Duvall

Shelley Duvall era o actriță promițătoare. Premiată la Festivalul de film de la Cannes pentru rolul din "3 Women", ea părea să aibă o carieră ascendentă când a jucat în "The Shining", "Annie Hall" și alte producții. Însă în anii '90, Duvall a început să aibă numai roluri secundare, iar în 2002 și-a încheiat cariera. În 2016 a apărut în show-ul "Dr. Phil" și a dezvăluit că a avut probleme de sănătate.

Rupert Grint

Toți actorii care au avut roluri importante în "Harry Potter" erau foarte bine plătiți înainte de a deveni adolescenți. Au apărut nu doar în filme și emisiuni TV, dar și în reclame, erau pe toate posterele și în inimile tinerilor. În 2011, când a fost lansat ultimul film al seriei, Rupert era un actor popular, dar apoi a jucat în niște filme proaste care i-au afectat serios cota. A rămas în lumea filmului și a apărut în emisiuni TV, dar n-a mai reușit ceva la nivelul succesului de care s-a bucurat în "Harry Potter".

Rick Moranis

În anii '80, Rick era unul dintre cei mai cunoscuți actori de comedie din Statele Unite și din Canada. Filmele în care juca el se bucurau garantat de succes: a apărut în "Vânătorii de fantome", "Dragă, am micșorat copiii" și multe alte comedii de familie care mergeau bine atunci. Nimic nu părea să-i pună în pericol cariera, dar la începutul anilor '90, soția lui a murit de cancer. După această pierdere, actorul nu s-a mai regăsit și a decis să renunțe la cariera sa pentru a se dedica creșterii copilului.