Curiozitățile naturii: 20.000 de albine au urmărit timp de două zile o mașină ca să-și salveze regina - VIDEO

Un roi de peste 20.000 de albine s-a ținut două zile după o mașină, încercând cu disperare să-și recupereze regina, prinsă înăuntru. Întâmplarea a fost filmată.

Natura are cursul ei, iar uneori e suficient să ne dăm puțin la o parte dacă nu vrem să avem de suferit. Carol Howarth a învățat această lecție, dar, din fericire, nu pe pielea ei.

Femeia și-a parcat mașina, un Mitsubishi, pe o stradă din orașul ei, Haverfordwest, Țara Galilor, ca să facă niște cumpărături. Când s-a întors, a zărit un mic roi care dădea târcoale mașinii, și, de teamă ca albinele să n-o înțepe, a sunat la o echipă de apicultori, relatează site-ul Educate Inspirate Change.

"A fost spectaculos. Conduceam și am trecut prin norul maroniu. Mulți oameni priveau uimiți, mașinile încetineau și unii făceau poze", a povestit șoferița.

După intervenția specialiștilor, problema părea rezolvată când Howarth a ajuns acasă. Dar nu. Albinele s-au ținut scai după ea și n-au scăpat mașina din "radar". "A doua zi am realizat că unele albine m-au urmărit până acasă", a povestit femeia.
A chemat din nou apicultorii, iar aceștia au intervenit.

"Credem că regina a fost atrasă de ceva înăuntru, probabil de ceva dulce, și a rămas prinsă înăuntru. Roiul de vreo 20.000 de albine a urmat-o și s-a așezat în jurul portbagajului", a explicat Roger Burns, de la asociația de apicultori din Pembrokeshire. În cele din urmă, regina aventurieră a fost scoasă teafără din mașină, iar roiul și-a regăsit conducătoarea.

Burns spune că acesta este cel mai ciudat incident provocat de albine la care a fost chemat să intervină în 30 de ani de când se ocupă de apicultură.

"E ceva normal pentru ele să-și urmeze regina, dar e ciudat și destul de surprinzător să vezi o mașină urmărită timp de două zile. A fost destul de amuzant", a spus el.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.