Cum se reabilitează un bloc în Olanda: Clădirea care a devenit atracție turistică - FOTO

Un bloc cu o fațadă renovată arată ca o clădire nouă, construită recent. De fapt, talentul unui artist a transformat blocul într-o atracție turistică.

În timp ce mulți artiști stradali preferă clădirile abandonate și garniturile vechi de tren pentru a le transforma în opere de artă neobișnuite, Jan Is De Man, un artist olandez, a ales altă cale, preferând să redea comunității clădiri aflate în uz.

Ajutat de un alt street artist talentat, Deef Feed, cu care a mai colaborat și cu care deține un atelier de tatuaje în Utrecht, Blackbook Tattoos, De Man a refăcut fațada unui bloc din acest oraș olandez.

Folosind tehnica trompe l’oeil, ei au transformat un zid exterior al blocului într-o iluzie optică: trecătorii au senzația că se află lângă o bibliotecă uriașă, pe rafturile căreia se află mai multe volume imense.

Imaginile postate pe site-ul artistului, cât și pe conturile sale de Instagram și pe Facebook, sunt impresionante. Această capodoperă stradală a devenit o atracție locală; astfel, un bloc obișnuit de locuințe dă mai multă valoare cartierului, scrie site-ul Thinking Humanity.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.