Barack Obama, cel mai popular om de pe planeta

Intr-o zi de iarna de 20 ianuarie, Barack Hussein Obama a jurat solemn, in fata a milioane de americani, credinta. Si vremea a fost de partea celui de-al 44-lea presedinte american: ca printr-o minune, cerul de deasupra Washington-ului a devenit senin, iar soarele a inceput sa straluceasca. Este primul...

Intr-o zi de iarna de 20 ianuarie, Barack Hussein Obama a jurat solemn, in fata a milioane de americani, credinta. Si vremea a fost de partea celui de-al 44-lea presedinte american: ca printr-o minune, cerul de deasupra Washington-ului a devenit senin, iar soarele a inceput sa straluceasca. Este primul presedinte american de origine afro-americana, care a devenit in foarte scurt timp unul dintre cei mai populari si mai iubiti oameni ai planetei.

Barack Obama a depus juramantul pe aceeasi biblie pe care a folosit-o si modelul sau, Abraham Lincoln: "Eu, Barack Hussein Obama, jur solemn sa indeplinesc cu fidelitate functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii si, in masura mijloacelor mele, sa pazesc, sa protejez si sa apar Constitutia Statelor Unite.", a rostit Obama.

Fiicele sale, Sasha si Malia, au fost primele care l-au felicitat, dupa care a urmat primul discurs al celui dintai presedinte de culoare al Americii, adresat intregii lumi.  

La petrecerea organizata la Neighbourhood Ball, Michelle Obama a venit imbracata intr-o superba rochie lunga, alba, cu detalii florale, realizata de Jason Wu. Aceasta vestimentatie l-a facut pe Obama sa intrebe retoric: "Va vine sa credeti ce bine arata sotia mea?".

Michelle Obama este adepta tinutelor croite drept, foarte simple, adora sa se imbrace in culori luminoase si pline de optimism. La fel s-a imbracat si in ziua instituirii in functia de presedinte al Americii a sotului sau, Barack Obama: a adoptat o combinatie de galben auriu - rochie si pardesiu din lana suedeza - semnate de Isabel Toledo, asortata cu pantofi verzi Jimmy Choo si manusi din piele J. Crew.

Isabel Toledo este un designer american de origine cubaneza, care in 2006 a fost numit director de creatie la Anne Klein, dupa ce timp de 20 de ani a lucrat pe cont propriu. Nu este prima oara cand Michelle Obama ii poarta creatiile; in iunie 2008, Michelle a aparut intr-o tinuta semnata Isabel Toledo la o strangere de fonduri la New York City Fashion. Hainele designerului nu sunt foarte ieftine, o rochie de zi ajungand la 500 de lire sterline, si se vand doar in magazine exclusiviste.

21 Ianuarie 2009