Șapte iubiri imposibile în filme recente

Soarta lui Romeo şi a Julietei, cei doi îndrăgostiți care luptă împotriva destinului, e poate cel mai celebru exemplu de iubire imposibilă iar filmul Romeo and Juliet, în regia lui Franco Zeffirelli, cu Leonard Whiting şi Olivia Hussey protagonişti, e cea mai bună ecranizare.
De atunci, sute de filme au vorbit, cu mai mare sau mai puţin talent, despre iubiri curmate înainte de vreme. Fie că e vorba de iubiri mistuitoare, puse la încercare de convenţiile sociale, fie că e vorba de brutalitatea unor decizii pripite, ce îi va urmări pentru tot restul vieţii pe protagonişti ori o conjunctură care îi sileşte să pună pe primul plan nu sentimentele, ci datoria... Iată cele mai noi poveşti care au explorat subiectul pe marele ecran.


Adrift/Supravieţuind pe mare (2018)

Bazat pe un caz real, Adrift/Supravieţuind pe mare se lansează weekendul acesta pe marile noastre ecrane. Shailene Woodley o interpretează pe Tami, o tânără care-şi însoţeşte iubitul, pe Richard (Sam Claflin), într-o călătorie pe mare.
O furtună aproape că le distruge barca şi, când apele se liniştesc, Richard nu mai e de găsit. Fără combustibil şi cu sistemul de navigaţie stricat, Tami are parte acum de cea mai mare provocare a vieţii ei. Flash back-urile construiesc ca un puzzle povestea de iubire a celor doi, visurile de a vedea lumea, de a se căsători. Spectatorul se atașează de cei doi neînfricați navigatori, dar destinul nu va ține cu ei.


 

Le Fidèle/Jafuri, maşini şi fidelitate fără limite (2018)

Când Gino (Matthias Schoenaerts) o întâlneşte pe Bénédicte (Adèle Exarchopoulos), se îndrăgostește instant, pasional și necondiționat. Ea este implicată într-o afacere de familie și conduce mașini de curse.
El e un tip destul de obișnuit, cool și atrăgător... dar ascunde un secret. Genul de secret care va pune în pericol viața lui și a celor din jur: e gangster. Pentru a-și salva dragostea, Gino și Bénédicte vor lupta împotriva sorții, a rațiunii și a propriilor slăbiciuni. Dar destinul le pregăteşte mai multe lovituri iar finalul este dramatic. Filmul va avea premiera în cinematografele românești pe 31 august.

28 Iulie 2018