Cei mai buni prieteni: Doi câini au apărat o fetiţă de un şarpe

Când unul dintre câinii săi a început să-i împingă fetiţa de lângă maşină, un bărbat a crezut că acesta a luat-o razna.

Rodney Bacon trăieşte cu familia lui în Owyhee County, Idaho, în apropierea statului american Nevada. Regiunea în care predomină preeria şi arbuştii este un teritoriu ideal pentru şerpi.

Într-o zi, Rodney a ieşit din casă ca să-şi ia nişte plicuri din maşină, însoţit de fiica lui de trei ani, Harper. Câinele său, un ciobănesc german pe nume Trek, se afla chiar în spatele lor. Dintr-o dată, acesta a sărit pe Harper, împingând-o de lângă maşină.

"Nu mă mai împinge! Trek, nu mă mai împinge!", a auzit-o bărbatul pe fiica sa.

Ceea ce el nu ştia era că Trek încerca să o îndepărteze pe Harper de lângă un şarpe încolăcit lângă maşină. Când micuţa şi tatăl ei au observat pericolul, celălalt câine al familiei, pitbullul Gracie, care alerga în spatele lui Trek, a devenit agitat, relatează postul local de televiziune NTD.

"Cu cât mă apropiam de şarpe, cu atât mai agitat devenea celălalt câine.
Până să iau eu lopata, câinele l-a omorât"
, a povestit omul. Din păcate, Gracie a fost muşcată în timp ce îşi apăra stăpânii, apoi a fugit şi a dispărut fără urmă. "Am crezut că a plecat ca să moară undeva, singură", a spus el.

Din fericire, căţeaua s-a întors în următoarea zi, dar povestea nu se termină aici. "A doua zi am venit acasă să mănânc la prânz şi era încă un şarpe aici, iar ea l-a omorât şi pe ăsta.
A fost iar muşcată, pe unul din picioare. I-am zis că de data asta chiar o duc la veterinar"
, a povestit Rodney.

Deşi a fost muşcată de două ori, destul de serios, Gracie este bine acum. "Poate să respire, să mănânce, să bea apă şi dă din coadă bucuroasă, ca întotdeauna", a mai spus bărbatul.

Pe de altă parte, şerpii nu au nicio vină; ei doar încearcă să supravieţuiască, la fel ca oamenii, iar muşcătura lor este doar un mod de a se apăra, aşa că oamenii trebuie doar să-i evite şi să-şi ţină copiii departe de aceştia, notează postul de televiziune.


Când reptilele invadează spaţiul oamenilor, acestea sfârşesc prin a fi ucise. Câinii lui Rodney şi-au folosit instinctul, apărând oamenii de un pericol letal, iar unul dintre ei a intrat direct în luptă, fără a se proteja pe sine, pentru a elimina ameninţarea.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
13 Octombrie 2017