Slăbeşte cu urzici şi spanac!

Nu mai ai nicio scuză pentru a nu da jos kilogramele în plus! Primăvara a venit şi împreună cu ea şi o multitudine de fructe şi legume de sezon, benefice pentru siluetă şi sănătate. În plus, o cură cu legume de sezon este tot ce ai nevoie în această perioadă. Acestea stimulează detoxifierea naturală a organismului şi te ajută să pierzi din kilograme într-un mod sănătos. Iată 5 dintre acestea.

Urzicile, un bun diuretic


Surse bogate de vitamine A, C, B2, K şi săruri de calciu, magneziu şi fier, urzice sunt recomandate în tratarea a diverse afecţiuni. Sunt indicate în reglarea fluidităţii sângelui, combaterea diareei, în tratarea stomatitelor. De asemenea este un bun diuretic şi poate fi folosit în tratamentul alergiilor. Ceaiul de urzici poate fi folosit în eliminarea mătreţii. Urzicile se pot folosi sub formă de ceai, tinctură sau în mâncăruri.

Spanacul combate anemia


Are un conţinut bogat în potasiu, acid folic, calciu, fier, vitamina C, vitamina E, vitamina K şi fibre alimentare. Consumul de spanac reglează digestia şi previne constipaţia. Este indicat femeilor însărcinate, datorită conţinutului de acid folic cât şi copiilor sau tinerilor aflaţi la pubertate. Cura cu suc de spanac reechilibrează şi fortifică organismul, susţin nutriţioniştii. De asemenea, este eficient în combaterea anemiei, depresiei şi oboselii. Se recomandă consumul în stare crudă pentru a se păstra toate proprietăţile.

Ceapa verde, un antialergic eficient


Conţine antioxidanţi importanţi în combaterea stresului oxidativ. Studiile au demonstrat eficienţa în prevenirea bolilor cardiovasculare şi a cancerului de sân şi ovarian. Are efect diuretic şi depurativ şi este considerată un antialergic eficient.

Salata verde îmbunătăţeşte digestia


Este recomandată în combaterea anemiei, în reglarea digestiei şi a tranzitului intestinal. Consumată seara, ajută la eliminarea stresului şi alungă insomnia. Are un conţinut bogat în săruri minerale de iod, magneziu, fosfor, cupru, zinc şi vitamine A, B, C, D şi E. Dacă vrei să slăbeşti, consumă salată verde înainte de masă. Pe lângă faptul că nu conţine calorii, este şi foarte săţioasă şi te ajută să mănânci mai puţin.

Ştevia te scapă de oboseală


Nu conţine calorii şi îţi potoleşte pofta de dulce. În plus, s-a demonstrat că reduce apetitul şi pofta de alimente grase. Acţioneaza ca un diuretic natural, ajutând organismul să scape de fluidele în exces. În plus reduce starea de oboseală mentală şi fizică, îmbunătăţeşte digestia şi regleaza presiunea sângelui.
MAI MULT DESPRE: dieta, spanac, legume, ceapa, slabit, urzici, verdeturi, stevie