Dr. Oz: 5 alimente care scad trigliceridele şi-ţi menţin inima tânără

Consumă spanacul în stare proaspătă sau gătit într-un mod simplu, deoarece aduce numai nutrienţi de valoare pentru organismul tău!

Trigliceridele sunt de vină atunci când nu te simţi sătulă după o masă decentă, susţine celebrul Dr. Oz. Aceste molecule de grăsime din sânge atunci când sunt crescute blochează activitatea unui hormon care are rolul de a atenţiona creierul când eşti sătulă. Astfel, că riscul de mânca prea mult şi de a te îngrăşa este unul foarte mare atunci când trigliceridele mari.

Este recomandat să-ţi faci periodic analize de sânge care îţi pot arăta care este nivelul trigliceridelor pentru a lua măsurile necesare.

Pe lângă tratamentele medicamentoase, Dr. Oz recomandă schimbarea regimului alimentar şi includerea în meniul tău a unor alimente care au rolul de a scădea nivelul trigliceridelor.


Cele mai bune alimente care scad trigliceridele



1. Spanacul


Este o sursă importantă de acid alfa-lipoic, care reduce cu până şa 60% nivelul trigliceridelor, explică Dr. Oz care recomandă să consumi spanacul atât în stare crudă în salate, cât şi gătit simplu cu ulei de măsline şi ceapă/usturoi. Spanacul este bogat în fibre şi sărac în calorii, aşa că poţi să-l consumi cu încredere de cât mai multe ori pe săptămână.


2. Uleiul de măsline


Un alt aliment pe care trebuie să-l incluzi în alimentaţia ta dacă vrei să reduci nivelul trigliceridelor este uleiul de măsline extravirgin. Acesta este recunoscut pentru conţinutul său în grăsimi bune care acţionează asupra trigliceridelor, reducându-le nivelul.
Înlocuieşte uleiurile rafinate, smântâna sau untul cu uleiul de măsline pentru a te bucura de beneficiile lui. Dr. Oz îţi recomandă să consumi câte 2 linguri cu ulei de măsline extravirgin în fiecare zi, peste salatele de crudităţi.


3. Somonul


Datorită conţinutului de acizi graşi omega-3 şi proteine, somonul este un aliment care reduce nivelul trigliceridelor şi asigură o saţietate de lungă durată. Dr. Oz îţi recomandă să consumi 2 porţii de somon sau alte peşte gras (macrou, hering, sardine, anşoa) în fiecare săptămână.



4. Fasolea boabe


Boabele de fasole sunt bogate în fibre, ajutând la digestie şi menţinând o stare de saţietate pe o perioadă lungă de timp. De asemenea, au un efect benefic şi pentru inimă, reducând nivelul trigliceridelor, explică Dr. Oz. Consumă-le în salate, în ciorbe, pateuri vegetale sau în lipie, amestecate cu alte ingrediente.


5. Strugurii


Strugurii conţin la fel de mulţi compuşi care scad trigliceridele precum tratamentele medicamentoase, susţine Dr. Oz. Consumă-i atât pe cei negri care au un conţinut mai mare de resveratrol în coaja lor, dar şi pe cei albi care sunt la fel de sănătoşi.