3 rețete aromate cu brânză feta

Cu o aromă intensă și o textură inconfundabilă, brânza feta poate transforma rapid orice masă într-un răsfăț culinar. Încearcă și tu rețetele propuse pentru a savura gustul aparte al acestui ingredient.
Precis ai gustat din brânza feta când ai mers la un restaurant cu specific grecesc, dar nu ai de ce să limitezi consumul acestui sortiment de brânză doar pentru ieșirile în oraș sau vacanțe. Este foarte simplu să cumperi brânză feta de calitate și să creezi rețete apreciate de întreaga familie. Nici nu vei găti numai în stil grecesc pentru că feta se potrivește cu o varietate de feluri de mâncare. 

 
Iată ce rețete ar trebui să testezi cât mai curând:

 
1. Rondele de pui umplute cu feta și spanac

Rondelele din pulpe de pui umplute cu spanac și brânză feta sunt simplu de făcut și foarte consistente. Se potrivesc de minune cu o garnitură de fasole verde sau orez sălbatic.
 
Ingrediente:
- 10 căni de frunze de spanac;
- o linguriță de oțet de mere;
- ½ linguriță de zahăr;
- ¼ linguriță de piper;
- 300g de pulpe de pui dezosate, fără piele;
- 6 linguri de brânză feta, mărunțită;
- o lingură de ulei de măsline;
- ¾ cană de zeamă de pui;
- o linguriță de unt.
 
Cum se prepară:
Pune frunzele de spanac într-o tigaie, adaugă sarea, piperul și oțetul și lasă la foc mic 5-7 minute.
Între timp bate pulpele de pui cu un ciocan pentru șnițele pentru a le aplatiza. Pune spanacul peste carnea de pui, apoi brânza, iar la final rulează fiecare bucată de carne de pui și fixează totul cu scobitori. Unge o tavă cu uleiul de măsline, apoi pune rondelele de pui și lasă-le la foc mediu timp de 13-15 minute. După ce sunt gata adaugă zeama de pui și untul și servește rondelele cu spanac și brânză feta în acest sos delicios.

 
2. Cușcuș grecesc

Aromele speciale se combină cu textura crocantă a legumelor crude pentru a crea o masă consistentă, cu puține calorii.
 
Ingrediente:
- 200ml de zeamă de pui;
- 1½ cană de cucșcuș negătit, din grâu integral;
 
Pentru dressing:
- 2 linguri de ulei de măsline;
- 1½ linguriță de coajă de lămâie rasă;
- 50ml de suc de lămâie;
- ¼ linguriță de sare.
 
Pentru salată:
- un castravete mare, tăiat felii;
- 2 căni de roșii cherry, tăiate pe jumătate;
- o legătură de pătrunjel, tocat mărunt;
- 50g de măsline Kalamata;
- o legătură de ceapă verde, tocată mărunt;
- ½ cană de brânză feta, mărunțită.
 
Cum se prepară:
Pune zeama de pui într-o tigaie și lasă să dea în clocot. După aceea adaugă cușcușul, oprește focul și lasă acoperit 5 minute, până când absoarbe tot lichidul.
Mută amestecul într-un bol mare și lasă la răcit. Amestecă ingredientele pentru dressing, adaugă castravetele, roșiile, pătrunjelul, măslinele și ceapa verde, iar la final brânza. Pune totul peste cușcuș, amestecă bine și servește imediat sau pune preparatul la rece pentru a-i menține prospețimea.

 
3. Salată cu năut, brânză feta și cartofi dulci

Poți servi acest fel de mâncare colorat la reuniunile cu toată familia, când te întâlnești cu prietenii acasă sau când vrei o masă cu un gust mai special.
 
Ingrediente:
- 2 cartofi dulci de mărime medie, curățați de coajă, tăiați cubulețe și fierți;
- o lingură de ulei de măsline;
- ½ linguriță de sare;
- ¼ linguriță de piper;
- 200g de boabe de năut de la conservă, clătite cu apă rece și scurse;
- 4 căni de frunze de salată verde;
- ½ cană de brânză feta, mărunțită.
 
Pentru dressing:
- 2 linguri de oțet din vin alb;
- 4 linguri de ulei de măsline;
- o lingură de rădăcină de ghimbir, rasă fin;
- un cățel de usturoi, tocat mărunt;
- ¼ linguriță de sare;
- ¼ linguriță de piper roz.
 
Cum se prepară: 
Amestecă sarea, uleiul, piperul și cartofii dulci, apoi pune mixul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă 5-10 minute. Combină cartofii dulci și năutul, iar într-un bol mic amestecă ingredientele necesare pentru dressing.
Adaugă salata verde la cartofii dulci și năut, pune și brânza feta, apoi amestecă bine cu dressingul preparat.