Exerciţii de slăbit acasă. Sunt eficiente şi rapide!

Vrei să slăbeşti, dar fără să fii nevoită să mergi la sală? Acestea sunt cele mai bune exerciţii de slăbit acasă pe care le poţi face foarte repede şi dau rezultate.


Dacă ţi-ai propus să începi un program de exerciţii pe care să le faci cu regularitate acasă, atunci aceste exerciţii de slăbit sunt pentru tine. Eliberează doar 15 minute din timpul tău preţios şi dedică-l acestui set de exerciţii de slăbit acasă, deoarece ele te vor ajuta să scapi de kilogramele în plus şi să-ţi tonifiezi musculatura corpului.

Începe de mâine şi nu lăsa să treacă nicio zi fără să faci aceste exerciţii! Vei constata singură că acest obicei va deveni foarte curând obişnuinţă, imediat după ce începi să simţi efectele.

Exerciţiul nr. 1

Abdomenele cu picioarele ridicate se numără printre exerciţiile cele mai eficiente pentru musculatura abdominală şi te vor ajuta să arzi grăsimile în această zonă. Ele trebuie efectuate cu regularitate timp de 2-3 săptămâni, iar apoi vei simţi singură efectul şi cu siguranţă vei fi motivată să continui.

Pentru a efectua corect abdomenele cu picioarele ridicate trebuie să te asiguri mereu că zona lombară este lipită de saltea şi nu se curbează. Pentru asta trebuie să ţii abdomenul bine încordat şi picioarele îndoite la 90 de grade Celsius sau întinse, dacă simţi că poţi mai mult.

Din poziţia întins pe spate, coloana lipită de saltea, mâinile încrucişate la ceafă se aduce trunchiul către picioarele care sunt ridicate de la sol. Mişcarea o faci inspirând şi expirând, fără să grăbeşti exerciţiul. Este mult mai important să-l execuţi corect decât să te grăbeşti. Execută 3 seturi de câte 15 repetări, mărind apoi numărul pe măsură ce simţi că îţi permit muşchii abdominali.

Exerciţiul nr. 2

Flotările combinate cu aducerea alternativă a genunchilor la cot reprezintă un exerciţiu extrem de eficient care te ajută să elimină grăsimea de pe braţe şi să întăreşti musculatura abdominală, la nivelul picioarelor şi a mâinilor. După cum vezi merită să incluzi acest exerciţiu în rutine zilnică, deoarece necesită anumită forţă şi te ajută să slăbeşti.

Din poziţia planşă, cu spatele perfect drept şi abdomenul încordat trebuie să faci o flotare, după care din poziţia de start vei aduce pe rând câte un genunchi către cot. Îndoaie piciorul drept şi aduc genunchiul către cotul drept, după care revino în poziţia de start şi repetă aceeaşi mişcare cu celălalt picior. Apoi mai fă o flotare, urmată de aceleaşi mişcări cu ambele picioare.

Exerciţiul nr. 3

Săritul corzii este un exerciţiu care pare la o primă vedere simplu, însă vei constata că este foarte solicitant faţă de cum îl simţeai în copilărie. Este unul dintre cele mai eficiente exerciții care antrenează toate grupele de mușchi. Este un exercițiu complet care are nevoie de conlucrarea principalelor grupe de mușchi, astfel că printr-un singur exercițiu îți vei folosi aproape toți mușchii și vei descoperi și câțiva despre a căror existență habar nu aveai.

Atunci când sari coarda consumul de energie al corpului crește, contribuind astfel la scăderea în greutate. Fiind un exercițiu complet, te va ajuta să pierzi țesut adipos din toate zonele corpului în care acesta s-a format, astfel că vei slăbi uniform, spre deosebire de alte exerciții care vizează diminuarea stratului de grăsime doar din anumite zone.

Săritul corzii îți îmbunătățește activitatea sistemului cardio-vascular, contribuind la fluidizarea circulației sanguine către zonele periferice ale corpului. În plus, se poate dovedi un aliat de nădejde pentru reducerea nivelului de colesterol din organism. Conform măsurătorilor efectuate în centrele de nutriție și fitness dacă sari coarda timp de o oră, consumi până la 1000 de calorii.

Menţine spatele drept, picioarele drepte şi sari coarda timp de 30 de secunde, mărind gradual timpul de exerciţiu pe măsură ce îţi permite rezistenţa.

Exerciţiul nr. 4

Podul la saltea te va ajuta foarte mult să lucrezi muşchii fesieri, şoldurile, zona lombară, precum şi abdomenul şi picioarele. Este un exerciţiul complet pe care trebuie să-l execuţi corect şi cu abdomenul încordat.

Din poziţia culcat pe spate, mâinile pe lângă corp, genunchii îndoiţi se ridică fundul astfel încât spatele să fie în linia dreaptă de la umeri până la genunchi. Ridică piciorul drept aducând genunchiul către piept, menţine o secundă şi du-l în poziţia iniţială. Repetă aceeaşi mişcare şi cu piciorul stâng. Încearcă să faci cât mai multe ridicări timp de un minut, fără să laşi posteriorul să cadă.

Exerciţiul nr. 5

Fandările sunt foarte importante dacă vrei să arzi grăsimi la nivelul şoldurilor şi a coapselor. Sunt uşor de făcut, dar foarte eficiente pentru slăbit, deoarece stimulează metabolismul şi arderea grăsimilor.

Din poziţia stând drepţi, mâinile în şold, spatele drept se îndoaie un picior în faţă, în timp ce celălalt formează la fel un unghi de 90 de grade, fără să atingi cu genunchiul solul. Ridică-te şi execută aceeaşi mişcare, aducând celălalt picior în faţă. Ai grijă mereu ca genunchiul piciorului îndoit în faţă să nu depăşească linia degetelor de la picior.