Elimina celulita prin exercitii fizice

Daca nu te numeri printre norocoasele cu o mostenire genetica de exceptie, "certata" cu celulita, probabil ca stii prea bine despre ce vorbesc. Si cum ai putea oare sa nu stii sau sa treci cu vederea...

Daca nu te numeri printre norocoasele cu o mostenire genetica de exceptie, "certata" cu celulita, probabil ca stii prea bine despre ce vorbesc. Si cum ai putea oare sa nu stii sau sa treci cu vederea, cand pielea cu aspect de coaja de portocala ti-a dat batai de cap inca din adolescenta si te-a impiedicat sa imbraci o pereche de bikini pe plaja?

Fiecare dintre noi isi doreste o piele ferma, tonifiata, care sa ilustreze eforturile - intense - pe care le facem pentru a arata bine si care sa ne dea sentimentul ca merita sa strambam din nas la dulciuri sau sa petrecem ore in sir la sala. Este, insa, suficient?

Majoritatea adopta un stil de viata centrat pe o alimentatie sanatoasa si exercitii fizice, insa celulita este o problema aparte, care trebuie abordata diferit. Un corp slab nu este sinonim cu lipsa celulitei. Exista o sumedenie de fete slabe, dansatoare sau chiar fotomodele, care se plang de acest aspect, atat de inestetic.

Secretul pentru a scapa de celulita rezida intr-un stil de viata disciplinat, ce include o alimentatie adecvata, ingrijire corporala atenta si, mai ales, practicarea anumitor exercitii fizice. Acestora li se adauga, bineinteles, rabdare cat cuprinde.

Ce este celulita?

Probabil ca te-a "chinuit" de multe ori aceasta intrebare si te-ai gandit ca, odata ce cunosti factorii care favorizeaza aparitia celulitei si cei care o "intretin", vei putea lupta mult mai usor impotriva ei.

Potrivit site-ului Managecellulite.com, aspectul de coaja de portocala al pielii este cauzat de mici depozite de grasime sub piele, problema cu care s-au confruntat, la un moment dat in viata, circa 90% dintre femeile trecute de adolescenta. Un numar foarte mare de femei au luat, asadar, contact cu celulita, care numara cateva zone "favorite", unde se instaleaza frecvent: coapsele, fundul sau abdomenul.

Cu toate ca o dieta echilibrata si exercitiile fizice practicate regulat nu iti garanteaza ca vei elimina complet celulita din viata ta sau ca vei preveni formarea ei pe viitor, acestea pot sa imbunatateasca semnificativ aspectul pielii tale. La polul opus, un stil de viata dezordonat, bogat caloric si sedentar, va grabi formarea celulitei in stratul adipos subcutanat.

De asemenea, fluctuatiile hormonale din organismul tau, proprii anumitor evenimente din viata, cum sunt pubertatea, utilizarea contraceptivelor orale, sarcina sau menopauza, pot favoriza aparitia celulitei. Acest lucru este explicabil, potrivit site-ului citat anterior, prin faptul ca hormonii sunt cei responsabili pentru reglarea circulatiei sangelui sau pentru drenajul limfatic.

Nu in ultimul rand, factorul genetic joaca un rol important in predispozitia unei persoane catre celulita. Daca mama ta s-a confruntat cu probleme de acest gen, este foarte probabil ca tu sa o mostenesti. Probabil, insa nu si obligatoriu. Daca iti vei ingriji corpul corespunzator, ai toate sansele ca celulita sa te ocoleasca sau, cel putin, sa nu mai fie atat de vizibila.

Exercitiile cardio, "dusmanii" declarati ai celulitei

Cu siguranta, orice activitate fizica este indicata pentru a te mentine in forma si a-ti asigura o sanatate si o rezistenta de fier. Insa, pentru a reduce depozitele de grasime de sub piele, este necesara practicarea anumitor tipuri de exercitii fizice.

Conform site-ului Ezinearticles.com, exercitiile fizice atent alcatuite pentru a scapa de celulita sunt benefice prin faptul ca iti tonifica trupul si ajuta la eliminarea grasimilor din organism, imbunatatind astfel circulatia sangelui.