Cele mai bune 5 exerciţii pentru sâni mai fermi

Dacă vrei să ai sâni mai fermi trebuie să lucrezi muşchii pectorali. Introdu în rutina ta zilnică aceste exerciţii care tonifiază musculatura şi fac bustul frumos!

Cu exerciţiile potrivite poţi să întăreşti musculatura şi să ai sâni mai fermi. Trebuie doar să faci cu regularitate aceste cinci exerciţii şi rezultatele nu vor întârzia să apară.

Iată care sunt cele mai bune 5 exerciţii pentru sâni mai fermi:

Exercițiul nr. 1

Flotările rămân printre cele mai bune exerciţii care întăresc muşchii pectorali. Ca să-ţi fie mai uşor, execută flotările cu genunchii pe sol şi picioarele încrucişate, iar palmele ţine-le cât mai depărtate de corp. Coatele se îndoaie în exterior pe măsură ce laşi corpul spre sol şi revin în poziţia iniţială la ridicare. Se fac trei seturi de câte 12-15 flotări.

Exercițiul nr. 2

Dhanurasana sau Poziţia Arcului lucrează muşchii umerilor, ai pieptului şi întinde foarte bine tot corpul.
Stai pe burtă, îndoaie genunchii şi apucă gleznele cu mâinile.
Ridică simultan picioarele şi pieptul de pe sol, încercând să le duci către tavan.
Capul se ţine ridicat şi pieptul se duce cât mai înainte.
Genunchii sunt depărtaţi la nivelul umerilor în timpul ridicării.
Menţine poziţia timp de 30 de secunde, respirând şi inspirând pe nas. Repetă postura de 3 ori.

Exercițiul nr. 3

Cu ajutorul unor gantere mici poţi să lucrezi foarte bine muşchii pectorali care ajută la susţinerea bustului. Din poziţia stând drepţi cu ganterele în mâini, genunchii puţin flexaţi şi trunchiul aplecat puţin în faţă, inspiră şi ridică mâinile (cotul este puţin flexat şi antebraţele vor fi paralele cu solul). Se fac două seturi de câte 12 repetări fiecare.

Exercițiul nr. 4

Trikonasana sau Poziţia Triunghiului lucrează musculatura pieptului, a picioarelor şi stimulează buna funcţionare a organelor abdominale.

Cu picioarele depărtate mai mult mult de nivelul umerilor, se orientează piciorul stâng în faţă la 90 de grade, iar dreptul se aduce la 45 de grade în interior.
Ambii genunchi sunt perfect încordaţi.
Se coboară braţul stâng către glezna piciorului, iar braţul drept se întinde către tavan în linie dreaptă cu cel de jos.
Privirea merge către tavan şi braţul drept. Menţine postura timp de 30 de secunde şi repetă pentru cealaltă parte.

Exercițiul nr. 5

1. Începe din poziţia de flotări, cu picioarele depărtate fără a depăşi linia şoldurilor.
2. Îndoaie braţele, astfel încât coatele să ajungă pe sol, iar greutatea corpului va fi susţină mai mult de coate.
3. Împreunează palmele.
4. Trunchiul şi posteriorul vor fi mereu în linie dreaptă, iar pe toate perioada exerciţiului abdomenul trebuie menţinut încordat.
5. Menţine această postură cât de mult poţi, pornind de la 50 de secunde la 2-3 minute.
Pentru a prelungi timpul în care menţii postura corect este recomandat să faci acest exerciţiu zilnic, încercând să măreşti gradual menţinerea posturii. Astfel că, la un moment dat pentru a lucra şi mai mult musculatura vei reuşi să menţii postura în timp ce ridici un picior sau o mână, fără să laşi deloc trunchiul sau posteriorul jos.

MAI MULT DESPRE: sport, exercitii, exercitii sani fermi