5 exerciții de slăbit pentru fese, coapse și gambe

Ca să mărești dificultatea exercițiilor trebuie să folosești greutățile pentru glezne. Aceste exerciții de slăbit tonifiază musculatura și și stimulează arderea grăsimilor.

Exercițiile pentru picioare sunt mult mai eficiente atunci când sunt realizate cu greutăți la glezne. Dacă ești deja antrenată și simți că faci foarte ușor exercițiile obișnuite pentru picioare, atunci este recomandat să mărești gradul lor de dificultate, adăugând la glezne greutăți pe care le găsești la magazinele sportive. 

În plus, astfel te asiguri că ai un antrenament diversificat care lucrează toate grupele de mușchi și te ajută să slăbești și să tonifiezi corpul. 

Iată ce exerciții de slăbit pentru fese, coapse și gambe este recomandat să faci în fiecare zi:

Exercițiul nr. 1

Mărește gradual numărul kilogramelor de la greutățile pentru glezne, însă pentru început încearcă să faci cu un kilogram la fiecare picior, dacă te simți confortabil.

1. Din poziția srprijin pe genunchi și antebrațe, cu degetele de la mâini împreunate pentru o stabilitate mai mare se aduce genunchiul stâng la piept, după care se întinde piciorul către tavan.

2. Se repetă mișcarea de mai multe ori pe același picior, după care se schimbă piciorul.

3. Este foarte important să menții abdomenul încordat pe durata exercițiului, deoarece vei simți o stabilitate mai mare. De asemenea, picioarele vor fi în permanență încordate. 

Exercițiul nr. 2

Este un exercițiu dificil care necesită multă forță pentru a duce la capăt mai cât mai multe repetări.

1. Din poziția stând culcat pe spate, palmele sprijinite de sol și picioarele îndoite.

2. Se încordează musculatura abdominală și fesierii, aducând posteriorul în linie dreaptă cu picioarele, astfel încât să formezi un pod.

3. Ridică piciorul drept cu talpa orietntată către tavan și menține-l acolo în timp ce cobori posteriorul aproape de sol și împingi în piciorul de pe sol ca să te ridici în poziția de pod.

4. Continuă să cobori și să ridici posteriorul, efectuând 15-20 de repetări, după care se schimbă piciorul. 

Exercițiul nr. 3

1. Din sprijin pe palme și genunchi, se ține piciorul stâng întins și se ridică puțin peste înălțimea șoldurilor, încordând puternic mușchii fesieri.

2. Coboară-l întins fără să atingi solul, după care du-l din nou către tavan. În acest timp abdomenul  și picioarele sunt încordate, iar spatele este drept. 

3.  Repetă de 15 ori această mișcare, după care se schimbă piciorul.

Exercițiul nr. 4

1. Din poziția sprijin pe palme și genunchi, cu abdomenul încordat se ridică genunchiul stâng într-o parte, la 90 de grade. 

2. Spatele se ține drept pe toată durata mișcării. Se coboară piciorul la loc, dar fără să atingă solul. Se repetă de 15 ori această mișcare, după care se schimbă piciorul. 

Exercițiul nr. 5

1. Din sprijin pe palme și genunchi, cu abdomenul încordat se desenează un semicerc cu piciorul stâng perfect întins.

2. Du piciorul stâng în partea stângă întins, riidică-l mai sus de înălțime șoldurilor, după care coboară-l în dreapta precum în imaginea de mai sus. Astfel vei efectua de 10 ori mișcarea completă, după care se schimbă piciorul.