Slăbit rapid: 5 idei pentru un mic dejun răcoritor, potrivit pentru zilele de vară

Nu mai ştii ce să mănânci dimineaţa la micul dejun, mai ales atunci când este prea cald afară? Descoperă câteva idei pentru un mic dejun răcoritor şi rapid!
1. Parfait de iaurt cu ovăz şi fructe de sezon

Este un mic dejun răcoritor, uşor şi asigură necesarul de proteine, antioxidanţi, dar şi fibre din fulgii de ovăz. Încearcă în combinaţiile tale preferate, astfel încât să-l faci exact pe gustul tău. Un mic truc: poţi să foloseşti fulgi de ovăz ca atare sau să-i pui la cuptor cu fructe uscate/nuci/seminţe şi miere de albine.

Ai nevoie de:

  • 1 iaurt grecesc
  • 2 linguri cu fulgi de ovăz sau granola făcută în casă
  • fructe de sezon.


Pune într-un pahar un strat de cereale, unul de iaurt, urmat apoi de unul cu fructe. Apoi repetă operaţiunea până se umple paharul. Ornează-l cu o frunză proaspătă de mentă.

 

2.Seminţele de chia cu orice pentru a obţine o budincă hrănitoare

Seminţele de chia au un conţinut ridicat de minerale, vitamine şi acizi graşi omega-3 au capacitatea de a absorbi o cantitate mare de lichid.

Ca să prepari o budincă de chia ai nevoie de:

  • 2 linguri cu seminţe de chia
  • 1/2 cană cu suc de portocale sau lapte vegetal
  • miere de albine sau piure de banane
  • puţină scorţişoară
  • puţină sare de mare
  • fructe uscate sau nuci (opţional).


Se amestecă toate ingredientele şi se lasă 10 minute până ce seminţele chia vor absorbi lichidul.  

 

3. Smoothie detoxifiant cu pulbere din iarbă de grâu şi pătrunjel

Acest smoothie va fi unul cu un conţinut bogat de clorofilă care purifică sângele şi sistemul limfatic. Clorofila din pulberea din iarbă de grâu dă energie organismului, are acţiune antioxidantă, îndepărtează metalele toxice şi excesul de mucus care s-a format în organism. Pătrunjelul este considerat “o pastilă de multivitamine”, deoarece abundă în betacaroten, vitamina B12, clorofilă, calciu şi mai multă vitamina C decât citricele.

Ca să prepari acest smoothie detoxifiant ai nevoie de:

  • un pahar cu apă plată;
  • 1 lingură cu seminţe de susan nedecorticate (sau seminţe de cânepă);
  • 1 linguriţă cu seminţe de in (sau seminţe chia);
  • puţină sare;
  • 1 legătură mare de pătrunjel;
  • 1/2 banană;
  • 1/2 măr acrişor;
  • zeama de la o jumătate de lămâie;
  • 1 linguriţă cu pulbere de iarbă de grâu;
  • 1/4 linguriţă cu pulbere de ghimbir.


Se pun pe rând ingredientele în blender şi se amestecă până obţii o consistenţă cremoasă.

 

4. Tartine cu pateu de avocado şi legume crocante

Iată cât de simplu poţi să faci un pateu cu avocado pentru micul dejun. Poţi să faci şi o variantă dulce dacă ai poftă de un mic dejun răcoritor şi care să te îndulcească. În cazul acesta amesteci avocado bine copt cu cacao, miere de albine şi puţin extract de vanilie.

Dacă preferi variantă sărată, atunci ai nevoie de:

  • 1 avocado bine copt, care are consistenţa untului;
  • 1 linguriţă cu ceapă roşie, tocată mărunt;
  • 2 linguriţe cu zeamă de lămâie;
  • piper măcinat;
  • sare de mare;
  • fulgi de ardei iute.


Se pisează avocado cu furculiţa şi se amestecă cu restul ingredientelor până rezultă o pastă cremoasă. Este un pateu delicios şi merge de minune pe crackerşi din făină de secară sau pâine integrală prăjită.

De asemenea, poţi să foloseşti acest pateu în combinaţie cu boabe de fasole, legume proaspete, sos iute învelite într-o lipie din făină integrală.

 

5. Bruschete cu mozzarella, roşii şi busuioc

Ai nevoie de:

  • 2 felii de pâine din făină integrală;
  • 1 roşie aromată;
  • 4 rondele de mozzarella fresca;
  • ulei de măsline extravirgin;
  • foarte puţin usturoi;
  • sare şi piper negru;
  • un pumn de frunze proaspete de busuioc.


Se prăjesc feliile de pâine, se freacă cu foarte puţin usturoi (doar pentru o aromă discretă) şi se stropesc cu puţin ulei de măsline.
Se ornează frumos cu rondelele de mozzarella, roşii şi se presară multe frunze de busuioc.