Supă de roşii cu ghimbir şi busuioc

Consumul de roşii aduce numeroase beneficii pentru sănătate, ştim cu toţii. Asigură-te că nu lipsesc din alimentaţia ta zilnică. Andreea Raicu îţi împărtăşeşte din reţetele cu care îşi menţine silueta.
Consumul de roşii aduce numeroase beneficii pentru sănătate, ştim cu toţii. Asigură-te că nu lipsesc din alimentaţia ta zilnică. Andreea Raicu îţi împărtăşeşte din reţetele cu care îşi menţine silueta.

Ingrediente
8 roşii coapte
2 linguri cu ulei de măsline
50 grame orez
2 morcovi
1 ţelină
sare
piper
600 ml de apă
o legătură de busuioc
1 cm ghimbir proaspăt


Preparare
Se opăresc bine roşiile, după care se decojesc şi se pun în blender.
Se pune apa la fiert şi în ea se adaugă orezul spălat.
Apoi se pun morcovii şi ţelina. După ce s-au fiert, legumele se scot şi se adaugă în blender, alături de roşii.
Ghimbirul se curăţă de coajă şi apoi se dă prin răzătoare fină.
Se pune amestecul din blender peste jumătate din supa de legume, se adaugă uleiul de măsline şi jumătate din busuioc, tocat mărunt, şi ghimbirul. Se fierbe la foc mic încă 15 minute. Dacă supa e prea groasă mai poţi adăuga din supa de legume rămasă.
La final, se adaugă şi restul de busuioc tocat mai mare.