Ciorbă de lobodă şi legume

În această perioadă natura ne răsfaţă cu verdeţuri sănătoase. Aşa că, măcar pentru o perioadă, ar trebui să încercăm să mai renunţăm la carne şi să consumăm mai multe salate sau alte preparate fără carne.   

Ingrediente:

Ardei gras rosu: 1 Orez: 2 linguri Ulei: 50 ml Loboda: 10 legaturi Telina: 2 felii Dovlecei: 1 Usturoi: o legatura Cartofi: 1-2 Ceapa verde: 2 legaturi Sare si piper: dupa gust Patrunjel si leustean: cateva fire

Mod de preparare:

Spalam loboda in mai multe ape, apoi o oparim in apa fierbinte 1 minut si lasam sa se raceasca.

Tocam legumele marunt - ceapa verde, dovlecelul, cartoful, ardeiul, morcovul si telina si le calim putin in ulei. Apoi adaugam apa (2 l) si lasam sa fiarba. Cand a inceput apa sa fiarba, adaugam 2 linguri de orez si lasam la fiert pana se fac legumele. Spre sfarsit acrim ciorba cu zeama de la 2 lamai si mai lasam 10 minute. Condimentam dupa gust si adaugam verdeata tocata. Se poate servi si calda si rece, cu ceapa sau usturoi verde. Pofta buna!