Cele mai periculoase tatuaje și semnificațiile lor: 16 simboluri de care trebuie să te ferești

Tatuajele sunt mai mult decât niște desene pe piele - pentru unii sunt un mod de a-și afirma personalitatea, pentru alții reprezintă un mod de a impresiona. Dar pentru unii oameni, tatuajele reprezintă cel mai simplu mod de a transmite un mesaj, iar uneori aceasta poate fi unul amenințător. Tatuajele sunt ca o carte de vizită, așa că este bine să știi "să le citești" ca să-ți dai seama cu cine ai de-a face. Sau să știi ce nu trebuie să ai pe corp.

Bright Side ne prezintă cele mai periculoase tatuaje de lume care pot provoca multe necazuri.
În unele țări, purtătorul unui asemenea tatuaj poate ajunge la închisoare sau, mai rău, poate plăti cu viața. Iată de ce!

Clovn

În Brazilia, acest tatuaj te poate costa viața pentru că reprezintă o ofensă la adresa forțelor de ordine. În această țară, doar cei care au ucis un polițist își tatuează un clovn, subliniază Bright Side.

Trifoi

Mulți își tatuează un trifoi ca să le poarte noroc, dar dacă alegi cu un trifoi cu trei foi în loc de trei, să știi că astfel anunți că faci parte din mafia irlandeză. Iar dacă un membru al unui clan vede tatuajul, pericolul nu mai poate fi evitat.

Cărți de joc

În lumea crimei organizate, fiecare carte de joc are înțelesul ei. De aceea, câteva cărți de joc spun mai multe despre un criminal, despre închisoarea în care se află sau în care a fost deținut și ce loc ocupă în ierarhie.

Sârma ghimpată

În lumea crimei organizate, un tatuaj ce evocă sârma ghimpată înseamnă că o persoană a fost condamnată. Fiecare nod semnifică un an de închisoare. De aceea, dacă o persoană obișnuită optează pentru un astfel de simbol, un fost deținut o poate lua ca pe o glumă sau, mai rău, ca pe o ofensă.

Trandafirul străpuns de sabie

Pare un tatuaj romantic, dar în închisoare înseamnă altceva: doar cei care ajung după gratii înainte de a fi adulți își fac acest model. Un trandafir străpuns de o spadă înseamnă că persoana a împlinit 18 ani în penitenciar. Purtătorul unui asemenea tatuaj e tratat cu respect de ceilalți pușcăriași pentru că este un tip cu experiență.

Coroana în cinci puncte

În Statele Unite, este simbolul clanului Latin Kings, una dintre cele mai puternice grupări interlope hispanice din mediul penitenciar și din afara acestuia. Așadar, este extrem de periculos să-ți faci un asemenea tatuaj.

Lacrima

O lacrimă în colțul unui ochi înseamnă că purtătorul a comis o crimă sau o tentativă de crimă. Mulți oameni își fac acest tatuaj dacă cineva apropiat se află în penitenciar sau dacă a murit tragic. Tatuajul poate provoca mari probleme dacă cineva se amuză pe seama lui, pentru că în lumea interlopă se consideră că trebuie "să-ți câștigi" fiecare tatuaj.

Stele

Steaua este un desen obișnuit al pușcăriașilor. Semnificațiile se schimbă în funcție de locul în care este aplicat. De exemplu, stelele de pe genunchi înseamnă că purtătorul lor nu se va supune niciodată altcuiva, iar stelele de pe umeri reprezintă putere și respect. Foștii condamnați și membrii grupărilor interlope nu vor fi deloc încântați să vadă asemenea tatuaje acolo unde ei nu cred că ar trebuie să fie.

Prădători fioroși

Oamenii obișnuiți asociază aceste tatuaje cu persoane curajoase, neînfricate și puternice. Dar în lumea interlopă, cei care poartă asemenea tatuaje anunță că preferă violența cu orice preț și sunt gata să ucidă pe oricine le stă în cale fără să regrete. Dacă un criminal vede acest desen, el consideră că persoana care îl poartă trebuie să-l merite și asta poate duce la o confruntare violentă.

Inele pe degete

Sunt cel mai ușor și mai rapid mod de a spune că purtătorul lor a fost condamnat și a fost un tip respectat în închisoare. Fiecare inel semnifică puterea, autoritatea și experiența. Dacă un infractor periculos vede asemenea tatuaje făcute pentru distracție, n-o să fie deloc încântat.

Pânza de păianjen

Este un soi de autobiografie a pușcăriașilor și înseamnă că purtătorii au avut o condamnare lungă și au luptat cu dependența de droguri. Un inel pe pânză reprezintă un an greu din viața cuiva. Așa își recunosc infractorii "oamenii lor" și au o reacție negativă când oamenii obișnuiți "împrumută" acest model de tatuaj doar pentru că ei cred că "dă bine".

Crucea pe piept

Un tatuaj pe care este foarte periculos să-l porți dacă ajungi în Rusia, pentru că este simbolul preferat al celor mai periculoși criminali din această țară. Este extrem de periculos să ai un asemenea desen pe piept dacă nu deții "competența" unui infractor din Rusia.

Trei puncte

Un tatuaj minimalist și inofensiv, nu-i așa? Greșit! Deși are aceeași semnificație (Mi vida loca/Viața mea nebună) și nu spune ceva anume despre purtătorul său, transmite, totuși, că acesta a încălcat legea sau are legătură cu lumea interlopă.

Buddha

Desenul unei zeități pe corp este considerat în multe părți ale globului o blasfemie. În țările buddhiste, de exemplu, turiștii care au astfel de tatuaje pot fi închiși.

Yakuza

În Japonia, mulți dintre cei care au făcut parte din cel mai puternic și sângeros clan mafiot din țară au dreptul să-și facă asemenea tatuaje. Oricine are un asemenea tatuaj fără să fi făcut parte din Yakuza va da de necaz. Și oricine a făcut parte din clan are probleme cu legea dacă tatuajul este recunoscut.

Tatuaje care evocă războiul și mesaje politice

Cei care poartă asemenea tatuaje sunt gata să lupte oricând și cu orice preț pentru convingerile lor politice și religioase. În multe țări, astfel de tatuaje sunt pedepsite cu amenzi și condamnări la închisoare, mai ales dacă ofensează credința și ideile altor persoane.