Cristina Stamate, operată pe cord deschis de 10 doctori

Actriţa în vârstă de 68 de ani se simte bine după intervenţia care a durat şase ore, dar va rămâne în continuare sub supravegherea medicilor.

Actrița a fost internată, săptămâna trecută, la o clinică privată din Capitală. Ea a trecut prin trei operaţii de by-pass aorto-coronarian şi i s-a montat o proteză la valva mitrală.

În urmă cu o lună, medicii cardiologi i-au pus diagnosticul de insuficienţă mitrală şi au stabilit împreună cu ea o dată la care va fi supusă intervenţiei chirurgicale pe cord deschis, scrie cotidianul Click!.

"Pacienta a suferit trei by-pass-uri aorto-coronariene ( n.r.

constă în tratamentul chirurgical al leziunilor, îngustărilor, arterelor coronare responsabile de apariţia anginei pectorale şi a infarctului miocardic acut) şi s-a ajuns la protezarea valvei mitrale. Doamna avea o suferinţă veche, de cinci ani, însă în urmă cu o lună i s-a stabilit diagnosticul şi a fost necesară operaţia. Intervenţia a fost un succes. A durat şase ore, iar în sală s-au aflat nu mai puţin de zece cadre medicale, medici chirurgi, asistente şi tehnicieni", a declarat pentru Click! medicul cardiolog Horaţiu Moldovan, cel care a condus echipa de specialişti.


Actriţa se află încă internată la secţia de Anestezie Terapie Intensivă și se simte bine după intervenţia suferită, însă va rămâne în continuare cel puţin o săptămână sub atenta monitorizare a medicilor, scrie ziarul citat.


Foto: Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.