A murit pisica Stubbs, primar al unui orăşel din Alaska de 20 de ani

Pisica Stubbs, care a fost primar onorific al unui orăşel din Alaska începând din 1997, a murit la vârsta de 20 de ani, au anunţat autorităţile locale, citate de CNN.
“A fost un soldat până în ultima zi a vieţii sale. Eşti o pisică remarcabilă şi ne va fi foarte dor de tine”, au anunţat proprietarii lui Stubbs.

Stubbs a ocupat postul onorific de edil al orăşelului Talkeetna timp de 20 de ani, iar biroul său, de la Nagley’s Store, a devenit o destinaţie turistică.

Deşi nu a avut talentul oratoric şi capacitatea legislativă a unui politician clasic, Stubbs a stat mereu bine în sondaje.
"Peste 75% dintre vizitatori întreabă <<Unde este primarul?>> sau intră spunând <<Am o întâlnire cu primarul>>”, au povestit stăpânii felinei. "Cred că am auzit aceste două chestiuni de peste 100 de ori pe zi în primul an", au adăugat aceştia.

Cariera lui Stubbs nu a fost, însă, lipsită de controverse. În 2013, primarul cu blăniţă a fost atacat de un câine şi a avut nevoie de spitalizare.
Însă nici măcar un plămân perforat, un stern fracturat şi zgârieturile adânci nu l-au ţinut departe de îndatoririle sale, relatează CNN.

Stubbs a câştigat pentru prima dată alegerile în 1997, când oamenii erau nemulţumiţi de lipsa de candidaţi buni.

După moartea sa, proprietarii motanului au sugerat că o altă pisică a lor, Denali, ar putea prelua postul onorific de primar.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.