9 analize necesare daca vrei sa ramai insarcinata

Ginecologii sustin ca pregatirea corpului pentru o sarcina este un pas extrem de important. Afla la ce trebuie sa fii atenta si ce analize sunt necesare inainte sa ramai insarcinata!

Ginecologii sustin ca pregatirea corpului pentru o sarcina este un pas extrem de important. Afla la ce trebuie sa fii atenta si ce analize sunt necesare inainte sa ramai insarcinata!


Daca ti-ai propus sa faci totul ca la carte si sa tii cont de recomandarile specialistilor inainte de a ramane insarcinata inseamna ca stii deja de importanta pe care trebuie sa o acorzi alimentatiei, precum si de rolul semnificativ pe care il are sportul, chiar si in aceasta perioada. "Alimentatia si sportul au un rol important pentru pregatirea sarcinii.
Un corp frumos si sanatos confera un suport psihic si fizic minunat viitoarei mamici. Evident, alimentatia va fi una bogata in vitamine, saraca in glucide si grasimi, echilibrata, care sa asigure viitoarei mamici energia si nutrientii minerali necesari in dezvoltarea armonioasa a viitoarei sarcini",
explica dr. Bogdan Alexandru, medic specialist obstetrica-ginecologie la Centrul Medical Unirea din Capitala.


Mare atentie la greutatea corporala!


De asemenea, femeile care sunt putin mai plinute trebuie sa stie ca incercand sa slabeasca isi vor creste sansele de a ramane insarcinate.

Potrivit unor cercetari aparute anul acesta si publicate in revista "American Journal of Obstetrics and Gynaecology", numarul nasterilor premature sunt mai frecvente in cazul femeilor obeze decat la femeile care nu au probleme cu greutatea. Cercetarile au cuprins 385 de mame care intampinau probleme cu greutatea si erau la prima sarcina.
Potrivit studiului, rata pre-eclampsiei la mamele obeze care nasc prima data este cu 11,7% mai mare, in timp ce in cazul femeilor fara probleme cu greutatea ajunge doar la 2%. De asemenea, cercetatorii atentionau ca riscul de pre-eclampsie creste si in functie de numarul kilogramelor acumulate in timpul sarcinii. Pre-eclampsia este o complicatie serioasa in sarcina, care poate duce, in cazuri extreme, la moartea mamei si/sau a copilului.