Sănătate. Terapia cu protoni, un nou tratament pentru cancer

Această metodă fără efecte secundare este disponibilă şi în România. Avantajul ei constă în protejarea țesutului bun din jurul tumorii.

Ce tipuri de tumori se tratează cu ajutorul protonoterapiei


“Toate tumorile pot fi tratate prin această metodă, chiar și cele pentru care există indicații de tratament cu radioterapie convențională, avantajul fiind protejarea țesutului sănătos din jurul tumorii, prin metoda precisă de iradiere”, declară Dan Mitrea, medic neurolog și fondator al clinicii Intermedicas, care a încheiat un parteneriat exclusiv cu centrul de terapie cu protoni Rinecker (Rinecker Proton Therapy Center - RPTC) din München, Germania. Acesta este primul centru de terapie din Europa care foloseşte tratamentul cu protoni (intensity modulated proton therapy treatments - IMPT) şi tratează pacienţii ce suferă de diferite tipuri de cancer din întreaga lume.

„Decizia acestui parteneriat exclusiv are ca obiectiv continuarea strategiei Intermedicas de a facilita accesul românilor la servicii medicale de top.

Terapia cu protoni este considerată una din cele mai  moderne forme terapeutice de combatere a tumorilor, iar principalul beneficiu este acela că permite tratarea tumorilor localizate în zone sensibile sau a tumorilor mai dificil de abordat prin alte metode de tratament”, a declarat Ana Maria Marian, CEO Intermedicas.