Cancerul ovarian: 5 alimente care te protejează

Tot mai multe studii arată că alimentaţia este importantă, demonstrând cât se poate de clar că opţiunile sănătoase şi echilibrate pot să ne ofere o anumită protecţie împotriva cancerului. Vezi ce alimente recomandă celebrul medic Mehmet Oz în emisiunea sa!

Tot mai multe studii arată că alimentaţia este importantă, demonstrând cât se poate de clar că opţiunile sănătoase şi echilibrate pot să ne ofere o anumită protecţie împotriva cancerului. Vezi ce alimente recomandă celebrul Dr. Oz în emisiunea sa!

 

 Potrivit Institutului American de Cancer, cele mai întâlnite simptome ale cancerului ovarian sunt: durerile pelviene şi abdominale, sângerările vaginale inexplicabile, menstruaţia neregulată, durerile inexplicabile de spate care se înrăutăţesc, starea de oboseală permanentă, balonarea, greaţa, voma sau lipsa poftei de mâncare.

Dacă factorii genetici nu îi putem modifica, cercetătorii au demonstrat că atunci când vine vorba despre cancerul ovarian contează ceea ce mâncăm.

Numeroasele studii realizate de-a lungul timpului scot la iveală faptul că trebuie să evităm un consum ridicat de carne roşie şi grăsimi saturate (care se găsesc în toate produsele de origine animală: carne, ouă, lactate) şi să ne bazăm pe carnea de peşte, fructe şi legume proaspete, ceai verde.

Iată care sunt cele mai puternice alimente care ne apără de cancerul ovarian, potrivit recomandărilor oferite de dr. Mehmet Oz care moderează emisiunea de mare succes The Dr. Oz Show şi unul dintre invitaţii unei ediţii, Dr. William W. Li, Preşedintele Fundaţiei Britanice de Angiogeneză: 

 

1. Peşte gras

Datorită conţinutul ridicat în acizi graşi omega-3, carnea de peşte reduce riscul de cancer ovarian cu 30%, potrivit unor studii realizate recent. Este recomandat să consumi săptămânal câte 2-3 porţii de peşte, cum ar fi somon, hering, sardine, macrou, cod.

Cele mai bune modalităţi de preparare sunt: fiert la abur şi copt.

 

2. Struguri

Resveratrolul pe care-l găsim în struguri, extract de struguri şi vin roşu inhibă angiogeneza (procesul de formare a noilor vase de sânge care aprovizionează tumorile canceroase) cu 60%, explică dr. William W. Li, Preşedintele Fundaţiei Britanice de Angiogeneză.

 

3. Roşii

Un studiu realizat pe un eşantion de 13.000 de femei arată că o jumătate de cană cu roşii consumate de 5-6 ori pe săptămână reduce cu 60% riscul de a dezvolta cancer ovarian. Substanţa responsabilă de protecţia oferită este licopenul, care se găseşte în cantitate mai mare în roşiile gătite, spre deosebire de cele în stare crudă.

 

4. Ceapa

Conţine o bogăţie de substanţe anticancerigene şi s-au făcut numeroase studii care atestă faptul că ceapa este printre cele mai puternice alimente care ne protejează de această boală. În special ceapa roşie este recunoscută pentru faptul că reduce cu 60% riscul de orice tip de cancer.

Reţine că ceapa trebuie consumată în stare crudă, deoarece prin fierbere se distrug substanţele anticancerigene. Este recomandat să consumi zilnic câte o jumătate de ceaşcă de ceapă.

 

5. Andive, spanac, broccoli

Toate conţin o substanţă numită kemferol care reduce cu 75% riscul de cancer ovarian. Cercetătorii au descoperit că celulele canceroase mor atunci când sunt expuse acestei substanţe, deoarece împiedică formarea vaselor de sânge care favorizează dezvoltarea tumorii.