Tehnica Alexander calmeaza durerile de spate

Pozitia spatelui nu este importanta doar din punct de vedere estetic. Daca nu stam sau nu mergem corect, dezechilibram sistemul natural al corpului. De aici rezulta durerile si oboseala.

Tehnica Alexander ajuta la ameliorarea pozitiei si calmeaza durerile spatelui. Este o practica simpla care foloseste capacitatea de concentrare pentru a controla anumite activitati.

 Principiile tehnicii Alexander ajuta pentru a obtine o postura corecta si ne ajuta sa fim constienti de corpul nostru. Exercitiile sunt relaxante, reducand stresul, indreptand coloana vertebrala si ajutand muschii si articulatiile. Cu aceste exercitii ne putem pastra echilibrul corpului.


Pierderea echilibrului

Aceasta tehnica trebuie invatata inca din copilarie, pentru a deprinde astfel arta de a ne pastra echilibrul si coordonarea miscarilor.

Pe masura ce crestem se dezvolta proastele obiceiuri: stam incovoiati sau punem mai multe greutati intr-o parte, astfel ca debalansam tot corpul. Activitatile zilnice sau orele petrecute in fata computerului afecteaza dezvoltarea normala a coloanei, ceea ce cauzeaza durerile de spate.


Cum ajuta tehnica Alexander?

Tehnica Alexander ne arata cum sa ne echilibram si sa ne armonizam corpul. Cu totii stim ca aceste obiceiuri sunt greu de schimbat. Daca suntem obisnuiti de mult timp cu o pozitie incorecta, la un moment dat ni se pare ca aceasta este normala.
Schimbarea pozitiei ni se va parea dificila la inceput, intrucat suntem obisnuiti altfel. Practica Alexander ne permite sa ne corectam pozitia cu ajutorul unor exercitii simple pe care le putem face acasa.


Practica si tu acasa!


Conform lui Alexander, daca el a putut, toti putem. El a recunoscut insa mai inainte ca este dificil pentru o persoana fara experienta sa puna in practica tehnica Alexander. Initial trebuie luate lectii pentru a invata tehnica, abia dupa aceea poti pune exercitiile in aplicare fie acasa, fie la birou.


 
Tehnica Alexander este cea mai simpla terapie pentru corectarea problemelor de spate. Desigur, cei care au probleme medicale trebuie sa consulte medicul inainte de a incepe practicarea acesteia.

Exemplu de exercitiu:

Trebuie sa tinem bratele pe aceeasi linie, paralel cu solul, sa le miscam dintr-o parte in alta, pastrand intotdeauna capul in mijloc si ducand bratele ca o paleta, de la stanga la dreapta. Avem nevoie de concentrare, iar ritmul miscarilor este  foarte lent, pentru a constientiza miscarile si a pastra distanta dintre brate.