Femei fără complexe: 6 fotomodele grase care schimbă regulile modei

Dosar Eva. Manechinele cu forme generoase încep să fie apreciate în lumea foarte pretenţioasă a modellingului, din care au fost excluse decenii la rând.

În lumea îngustă, câteodată de neînţeles a modei, există câteva femei normale. Femei obişnuite. Femei grase, dacă e să spunem adevărul pe şleau. Femei plinuţe, dacă e să fim drăguţi cu ele şi să le încurajăm. Dar oricum am dori să le numim, ele sunt, de fapt, femei adevărate, cu bune şi cu rele. Nu se încadrează în standardele extreme trasate de "conspiraţia" caselor de modă, a designerilor şi a revistelor glossy care promovează doar frumuseţe perfectă, doar trupuri de vis, doar linii ajustate în Photoshop care sfidează biologia.

A devenit plictisitor pentru mine să tot aud modele plus-size care spun că se simt rău că sunt grase.
Noi suntem speciale. Reprezentăm femeia cu dimensiuni standard în America - suntem frumoase, îndrăzneţe şi nu numai
Toccara Jones
Femeile normale din modă sunt cele care nu fac nimic pentru a arăta altfel. Sunt ele însele şi au curajul să arate asta fără niciun complex. Şi-au câştigat cu greu locul lor în lumea "perfectelor" şi se bucură acum de tot respectul. Sunt modelele plus-size la care industria a început să apeleze când a început să accepte că ceea ce promova avea o legătură tot mai slabă cu lumea reală. Milioane de femei supraponderale din toată lumea sunt reprezentate de aceste modele plus-size, iar profesioniştii au nevoie de ele pentru a se adresa maselor.


Noul val de modele plus-size pare să aibă forţa de a sparge tiparele nedrepte din lumea modei. Numai în ultimele două luni, un model britanic care se încadrează la mărimea 44 a apărut în Sports Illustrated la rubrica "Costum de baie", iar ediţia britanică a celebrului calendar Pirelli a inclus şi o femeie de măsura 46, menţionează cotidianul britanic Daily Mail.

Intrarea modelelor plus-size reprezintă o nouă eră pentru femeile obişnuite, care preferă să vadă brandurile favorite punând hainele pe un corp la care ele se pot raporta, nu pe nişte manechine băţoase care transmit clar ideea "Asta nu e pentru tine! Tu nu poţi purta aşa ceva!".
E o schimbare binevenită de strategie, din care toată lumea are de câştigat: producătorii, clienţii, dar şi modelele cu un surplus evident de greutate.

Forţaţi să ţină cont de preferinţele publicului, specialiştii din industrie au înţeles că trebuie să accepte modelele grase. Femeile care acum un deceniu nici n-ar fi îndrăznit să bată la uşa redacţiei unei reviste se bucură acum de un succes încurajator - primesc contracte, cereri pentru şedinţe foto, au fani în toată lumea şi sunt foarte urmărite pe reţelele de socializare.

Daily Mail ne face cunoştinţă cu şase dintre cele mai de succes modele plus-size.
Poveştile lor, prezentate succient, sunt dovada că femeile obişnuite au dreptul să se simtă normale. Să se simtă femei.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.