M-am indragostit... de un prieten

Se spune ca prietenii sunt cele mai de pret fiinte din viata noastra. Fara ei, am fi mult mai saraci, mai singuri. Dar atunci cand prietenia se transforma in dragoste sau cand ceea ce simti...

Se spune ca prietenii sunt cele mai de pret fiinte din viata noastra. Fara ei, am fi mult mai saraci, mai singuri. Dar atunci cand prietenia se transforma in dragoste sau cand ceea ce simti pentru "amicul" tau este mai mult decat o simpla prietenie... poate fi foarte greu, mai ales daca sentimentele nu iti sunt impartasite!

Nu ti s-a intamplat niciodata sa te indragostesti nebuneste de un amic, dar el sa nu simta acelasi lucru pentru tine? Parca cerul se prabuseste si nu poti sa iti imaginezi o clipa fara ca el sa iti fie alaturi, fara sa iti mangaie fata sau sa te stranga de mana atunci cand nu te simti in siguranta...

Ai face orice numai sa ii fii aproape, chiar sa ii si accepti prietenia. Orice clipa petrecuta alaturi de el, pentru tine inseamna foarte mult. Dar oare aceasta este cea mai buna alegere pe care o poti face?

Daca ai inceput sa ai astfel de sentimente pentru el, primul pas ar fi sa ii spui si lui ceea ce simti. Exista posibilitatea ca el sa iti impartaseasca sentimentele si sa isi doreasca sa fiti impreuna. Nu ai de unde sa stii daca nu comunicati unul cu celalat.

Insa trebuie sa iei in considerare si faptul ca aceasta discutie va poate ruina amicitia. Este foarte important cum pui problema, momentul ales si cuvintele pe care le folosesti. In cazul in care prietenia dintre voi este foarte puternica, in mod sigur va rezista. Asta daca tu iti doresti acest lucru si poti accepta situatia asa cum este.

De multe ori ne este foarte greu, aproape imposibil, sa ne ascundem dragostea fata de o persoana. Dar pentru a fi cat mai aproape de ea,  esti gata sa accepti sa ii fii amica si sa speri ca poate, intr-o zi, se va arunca in bratele tale? Oare merita acest sacrificiu? Poate vei spune ca pentru dragoste vei face orice, chiar si asta...

Imi amintesc ca am trecut si eu printr-o astfel de situatie, cand am inceput sa am sentimente fata de amic, dar am preferat sa nu ii spun acest lucru... intr-adevar era si varsta de vina si poate asteptam sa faca el primul pas. Nu s-a intamplat, dar dupa o perioada de cativa ani, in care nu ne mai vazusem, mi-a marturisit ca si el avea sentimente fata de mine la momentul respectiv. Daca aveam puterea sa ne spunem unul altuia ce simtim si sa nu-l asteptam pe celalalt sa faca primul pas, poate eram impreuna si acum.

Ca in toate relatiile, importanta este comunicarea, sa ne impartasim sentimentele, chiar daca cel pentru care simti mai mult decat o simpla amicitie nu face primul pas. Intr-o astfel de situatie, o discutie poate fi mai mult decat benefica.

Dragostea poate merita orice sacrifiu, insa nu si amagire sau sa traiesti in minciuna. Tu iti doresti sa fiti mai mult decat simpli prieteni, insa el ti-a explicat ca acest lucru nu se poate, pentru ca sentimentele lui de dragoste sunt sortite altei persoane. Poate chiar celei mai bune amice a voastra...

Se poate intampla oricand si oricui... si totusi, ce faci in acest caz? Intr-adevar, este o situatie dificila si foarte greu de suportat, dar singurul lucru intelept pe care il poti face este sa te retragi.

Decat sa poti o lupta surda, mai bine te retragi, pentru ca singura persoana care va suferi esti chiar tu. In dragoste nu poti face planuri sau forta pe cineva sa te iubeasca. Se spune ca dragoste fara suferinta nu exista, dar si aceasta sufeinta trebuie impartasita, ca si dragostea. Si nu cred ca vei avea puterea sa iubesti pentru amandoi, sa te minti fara incetare si sa speri la nesfarsit ca el te va iubi candva.

Tu l-ai ales pe el, insa el nu te-a ales pe tine... Dragostea nu poate alege un singur om, pentru ca ar fi mult prea coplesitor, din acest motiv este nevoie de doi!

Este foarte greu sa iti reprimi sentimentele de dragoste, dar si mai grea poate fi suferinta. Situatia trebuie acceptata asa cum este, iar amagirea nu este niciodata o solutie. Persoana care iti va impartasi sentimentele este undeva acolo... nu trebuie sa disperi, o vei intalni. Ai putina rabdare!

El nu te iubeste, dar pentru a-i fi mai aproape ii accepti amicitia? Poate fi mai greu decat iti imaginezi. Cum este sa iti doresti ceva foarte mult, sa ai acel lucru in fata ta, dar sa nu il poti atinge sau avea... cam asta este senzatia! Va fi o lupta lautrica a sentimentelor care, pana la urma, te poate dobori. De multe ori, dragostea ne face mai vulnerabili si poate acesta este farmecul ei!

Inainte sa iei o astfel de hotarare, trebuie sa stii la ce te supui, din punct de vedere emotional: daca esti capabila sa accepti aceasta situatie (sa ii fii prietana si, poate, niciodata iubita), poti sa faci o delimitare intre sentimentele de amicitie si cele de iubire (pentru ca linia dintre cele doua este mult prea fina), daca in viata lui apare o iubita si cum vei face tu fata acestei situatii etc.

De multe ori, sentimentele de dragoste sunt mult mai puternice decat cele de amicitie si poate situatia in care te vei afla nu va fi una foarte usor de suportat. Daca el se va desparti de iubita, nu trebuie sa te faca sa speri ca se va arunca in bratele tale. Nu intotdeauna barbatii se indragostesc de ceea ce le este mai la "indemana". Poate asa-zisa relatie de iubire dintre voi nu va functiona la fel de bine ca cea de prietenie. Intr-adevar, nu ai de unde sa stii daca nu incerci, dar ai grija sa nu fii doar o "consolare" pana isi gaseste o noua iubire.

Exista destule cazuri in care cei doi au fost mai intai amici, apoi au devenit iubiti, iar acum sunt foarte fericiti impreuna. Important este ca cei doi sa fie destul de maturi in sentimente.

Dragostea intre doi prieteni se poate naste oricand, nu o putem controla, important este ca cei doi sa fie pe aceeasi lungime de unda. Relatia de amicitie de dinainte poate fi considerata un atu pentru dragostea ce va urma, dar aceasta trecere amic-iubit poate distruge si o pritenie. Important este ca cei doi sa stie sa gestioneze situatia.