Obiceiuri care agravează acneea

Primul pas in vindecarea acneei este eliminarea obiceiurilor nocive care agraveaza aceasta afectiune. Este important sa avem rabdare, pentru ca procesul este unul destul de lung si perseverenta este secretul reusitei...

Primul pas in vindecarea acneei este eliminarea obiceiurilor nocive care agraveaza aceasta afectiune. Este important sa avem rabdare, pentru ca procesul este unul destul de lung si perseverenta este secretul reusitei. Sa incercam sa acordam un pic de atentie celor mai frecvente 10 obiceiuri nefavorabile in tratarea acneei.

1.Igiena excesiva

In incercarea de a mentine o igiena corespunzatoare, multe persoane ajung sa exagereze cu curatarea tenului, folosind produse cosmetice agresive sau cu frecventa prea mare, rezultatul fiind uscarea si sensibilizarea pielii. Pielea trebuie curatata de doua ori pe zi, cu un sapun bland, special formulat pentru tenul cu tendinta acneica.

2.

"Maltratarea" leziunilor
Poate cel mai important sfat este acela ca leziunile de acnee nu trebuie maltratate! Cosurile nu trebuie stoarse din cel putin doua motive: in primul rand, prin incercarea de a scoate continutului la suprafata infectia se poate extinde, in al doilea rand acest obicei nesanatos duce la formarea de cicatrici, extrem de greu de inlaturat.

3. Cosmetice neadecvate

Exista persoane care au neinspiratul obicei de a cumpara si testa toate produsele anti-acneice pe care le gasesc pe piata, in speranta ca vor gasi produsul minune care sa le rezolve problema. Daca esti una din acele persoane, trebuie sa stii ca poti face mai mult rau decat bine aplicand pe fata, fara discernamant, produse cosmetice nerecomandate de un medic dermatolog.
Ca si in multe alte situatii, si in acest caz, mai putin inseamna mai mult!

4. Atingerea fetei cu mainile

Obiceiul de a-ti cerceta fata tot timpul cu ajutorul mainilor este unul din obiceiurile cele mai greu de indepartat, din cauza ca de cele mai multe ori gestul este unul reflex, de care nu esti constienta. Insa bacteriile si mainile murdare sunt factori care intretin si pot agrava leziunile de pe fata.

5.Soarele
Desi soarele in cantitati mici are un efect pozitiv asupra pacientilor cu acnee, expunerea prelungita la soare nu va face decat sa stimuleze excesiv glandele sebacee, blocand porii si accentuand inflamatia.

6. Coafura nepotrivita
Multe persoane nu realizeaza ca parul incarcat de sebum si praf care atinge fata in mod repetat are un efect iritant asupra pielii, ducand la obstructia porilor si ingrasarea suplimentara a tenului.
De exemplu o persoana cu acnee la nivelul fruntii ar trebui sa evite purtarea bretonului, care camufleaza leziunile, insa in acelasi timp le si intretine.

7.Piscina
Substantele dezinfectante si bacteriile prezente in apa din piscine vor irita si vor suprainfecta tenul, si asa sensibil, al unei persoane cu acnee.

8.Stresul
Stresul conduce la eliberarea unor hormoni care au ca rezultat aparitia cosurilor.

9.Aport insuficient de lichide

Dezvolta-ti un obicei din a consuma cel putin opt pahare de apa pe zi. Pe langa hidratare, apa ajuta la eliminarea toxinelor, contribuind la curatarea pielii.

10.Alimentatia nepotrivita

Nu exista dovezi fara echivoc ca anumite alimente ar contribui la declansarea sau intretinerea acneei, dar o dieta sanatoasa, bazata pe fructe si legume, si evitarea alimentelor bogate in grasimi se va reflecta cu siguranta si la nivelul aspectului si sanatatii pielii!

Inca te mai intrebi de ce toate tratamentele anterioare n-au dat rezultate? Probabil ca motivele principale au devenit evidente.
Sper ca sfaturile de mai sus sa fie un pas inainte in grabirea vindecarii de acnee!