Cosmetice preparate in casa

Daca vrei sa eviti chimicalele, aditivii si conservantii care, din pacate, intra in compozitia cosmeticelor pe care le folosesti, prepara chiar la tine acasa produsele de frumusete, din ingrediente...

Daca vrei sa eviti chimicalele, aditivii si conservantii care, din pacate, intra in compozitia cosmeticelor pe care le folosesti, prepara chiar la tine acasa produsele de frumusete, din ingrediente simple. Este o formula economica si ecologica in acelasi timp.

Iata ce retete am selectat pentru tine:


Apa de roze
Este un tonic excelent, si intra in compozitia altor preparate pe care le poti face tu singura. Ai nevoie de un litru de apa distilata (o gasesti in farmacie) si 500 grame petale de trandafiri.
Important este sa folosesti doar petalele, nu si mijlocul trandafirului, unde exista polen care te poate irita.

Spala petalele de trandafiri in apa rece, curata. Lasa-le pe un prosop foarte curat sa se scurga bine de apa. Pune apa distilata la fiert si, cand clocoteste, adauga petalele. Lasa apa sa ajunga din nou la temperatura de fierbere, da imediat deoparte si acopera etans. Lasa infuzia, la rece, trei-patru zile. Filtreaz-o apoi si o poti pastra tot la rece.

Este un tonic pentru tenul sensibil.
O poti folosi dimineata si seara, dintr-un pulverizator, pe fata, gat, decolteu si umeri.

Poti adauga in apa de roze cateva picaturi de ulei de portocale si ai o formula de tonic potrivita pentru tenul normal si gras. Ideal ar fi sa folosesti flori de portocal, dar sunt greu de procurat.

Ulei fortifiant pentru unghii
Excelent pentru unghii casante si afectate de oja este uleiul de masline (cinci linguri) la care adaugi cinci picaturi de ulei de lavanda (il gasesti in farmacie).

Pentru unghii care se exfoliaza, amesteca cinci linguri de ulei de masline si sucul proaspat de la o jumatate de portocala sau o fiola de vitamina C (nu miroase foarte placut!).
Sursa: www.embellys.com

Uleiul de masline hraneste si protejeaza, in timp ce uleiul de lavanda si vitamina C, din sucul de portocala, intareste.