10 gesturi simple pentru frumusete

Unii sunt de parere ca frumusetea este un dat al naturii. Altii cred ca este un adevar in asta, dar estetica, machiajul si alte artificii fac cea mai buna treaba...

Unii sunt de parere ca frumusetea este un dat al naturii. Altii cred ca este un adevar in asta, dar estetica, machiajul si alte artificii fac cea mai buna treaba. Indiferent de ce parte te situezi, trebuie sa recunosti ca frumusetea este un dar care se intretine. Nu ma refer la coafurile pentru ocazii speciale sau la manichiura frantuzeasca, ci la detalii legate de aspectul nostru zilnic. Poti fi frumoasa si nu vei trece neobservata chiar daca nu te machiezi, dar ai un ten perfect pentru ca il ingrijesti zilnic.

Iata o lista de zece sfaturi care, daca le respecti regulat, te vor ajuta sa iti mentii tonusul si frumusetea. Fie ca rutina ta de frumusete presupune sa te machiezi zilnic sau doar sa te speli pe dinti si sa iti perii parul, citeste aceste sfaturi de baza pe care nu trebuie sa le neglijezi.

1. Bea apa in fiecare zi


A bea apa zilnic este esential pentru a elimina toxinele din organism si pentru a fi hidratata. Pe langa aceste aspecte, apa are un efect benefic asupra pielii tale care va fi mai sanatoasa si deci mai frumoasa.

2. Demachiaza-te zilnic


Acesta este modul cel mai simplu prin care previi aparitia cosurilor, a tenului gras, a conjunctivitei si a punctelor negre. Demachiaza-te in fiecare seara, inainte de a merge la culcare chiar daca este foarte tarziu sau esti prea obosita. Lasa pretextele si recunoaste ca nu dureaza mai mult de cinci minute sa te demachiezi.

3. Spala-te pe fata dimineata si seara

Chiar daca te-ai dat cu fond de ten sau nu, pielea ta trebuie sa fie curata pentru a respira. Spala-ti chipul pentru a elimina impuritatile determinate de poluare sau surplusul de sebum acumulat in timpul noptii. Incepe ziua cu un chip curat si proaspat, spalandu-l cu apa rece. In timpul zilei, evita cat poti de mult contactul dintre maini si fata daca acestea din urma nu au fost spalate in ultimele cinci minute.  

4. Hidrateaza-te


Dupa ce te speli pe fata este necesar sa o si hidratezi. Hidratarea este un gest esential pentru mentinerea tineretii tenului.

Foloseste o crema adecvata tipului tau de ten si asigura-te ca atat crema de noapte cat si cea de zi sunt din aceeasi gama.

5. Foloseste o crema cu protectie solara

Protejeaza-ti tenul aplicand o crema de zi, dublata de un factor de protectie solara de cel putin 15 grade. Poate ca aceasta afirmatie te va amuza, dat trebuie sa stii ca protectia solara este necesara chiar si iarna. Aplica aceasta crema pe fata, gat, urechi, maini si buze.

6. Exfoliaza-ti tenul


Foloseste un exfoliant bland, destinat tenului si aplica-l cel putin o data pe saptamana. El te va ajuta sa elimini celulele moarte si sa cresti gradul de eficacitate al produselor pe care le folosesti. Totusi nu exagera cu exfolierea. Este suficient sa faci aceasta operatie o data la 3-4 zile. In caz contrat pielea ta va deveni foarte sensibila si risca sa fie afectata de razele ultraviloete.

7. Aplica o masca de fata


Este necesar sa aplici cel putin o data pe saptamana o masca de ten care are rolul de a mari gradul de hidratare a pieli, de a hrani si curate tenul in profunzime. Poti sa cumperi o masca gata facuta sau o potui face chiar tu din argila, lapte, miere si galbenus de ou.

8. Foloseste un tratament pentru par


O data pe saptamana aplica pe parul umed un tratament pentru hranirea lui. Alege ceva care nu necesita clatire pentru ca aceste tratamente sunt mai eificiente si astfel vei economisi timp. Cand te speli pe cap, samponeaza de doua ori si apoi aplica un balsam. Pe acesta il poti inlocui si cu un galbenus de ou amestecat cu suc de lamiae si asfel vei avea un par plin de stralucire.

9. Improspateaza-ti coafura


Mergi la coafor pentru a te tuned in mod regulat. Nu este vorba doar de o schimbare de look ci si de un gest binevenit pentru parul tau. El te ajuta sa ai un par sanatos si sa indepartezi varfurile tocite care au un aspect neplacut. Nimci nu ii prinde mai bine parului tau decat sa il tunzi o data la sase saptamani.

10. Nu uita de restul corpului


Chiar daca tenul si parul sunt cele pe care trebuie sa le ingrijesti cel mai des nu uita de maini, picioare si restul corpului tau. Pielea are nevoie de hidratare zilnica si de un gomaj saptamanal.

Foloseste un gel de dus puternic hidratant si imediat ce iesi din baie, o crema de corp cu o textura neuleioasa. Epilarea este si ea un lucru indispensabil frumusetii trupului tau.