Sex. 5 poziţii erotice pentru gravide. Plăcere sigură!

Sarcina nu trebuie să dea startul unei perioade de abstinenţă sexuală, ci, mai degrabă a unei faze în care să experimentaţi noi tehnici erotice. Deşi cupluri se tem că sexul în timpul sarcinii poate dăuna fătului, de obicei, acesta este în siguranţă. Contrar miturilor, medicii susţin că raporturile sexulale în timpul sarcinii nu numai că nu sunt contraindicate, ci sunt chiar recomandate.

În timpul sarcinii, poziţiile sexuale trebuie să fie în primul rând confortabile pentru viitoarea mămică, dar şi plăcute. Iată câteva poziţii care pot fi experimentate în siguranţă.

Dacă vrei să afli mai multe despre sexul în sarcină şi riscuri, discută cu medicul. Acesta îţi poate recomanda să nu faci sex sau îţi poate impune anumite limite dacă te confrunţi cu probleme de sănătate, precum sângerări în primele 12 săptămâni de sarcină sau, în anumite situaţii, dacă ai pierdut o sarcină.

Glonţul magic

Întinde-te pe spate, cu picioarele ridicate. Partenerul va îngenunchea în faţa ta, sprijinindu-ţi picioarele cu mâinile. Este poziţia ideală pentru zilele în care te simţi fără energie. Asta pentru că iubitul tău va depune mai mult efort, însă este foarte plăcută pentru amândoi. În plus, reduce disconfortul în cazul în care îţi simţi picioarele grele şi umflate.

Sânii jucăuşi

Ideală pentru femeile cu sarcină avansată, această poziţie este confortabilă şi permite partenerului să ofere extra stimulare. El se va aşexa în poziţia şezut, iar tu te vei întinde pe spate. Încrucişează-ţi picioarele în jurul taliei, iar iubitul va face toată treaba. Tot ce trebuie să faci este să te relaxezi şi să te bucuri de experienţă.

Scăunelul

Roagă-ţi iubitul să îngenuncheze, în timp ce tu te vei aşeza în braţele lui. Fiind una dintre poziţiile femeia deasupra, tu vei controla mişcările, adâncimea penetrării şi ritmul. În plus, orgasmul este garantat.

Scăunelul este o poziţie ifoarte intimă care permite partenerilor să se privească în ochi şi să-şi ofere atingeri tandre.

În picioare

Rapidă şi simplă, această poziţie vă permite câteva minute de plăcere oriunde şi oricând. În plus, burtica nu vă va incomoda în niciun fel. În picioare, cu spatele spre partener, apleacă-te puţin pentru a face penetrarea mai uşoară. Apoi poţi reveni uşor în poziţia iniţială. Această tehnică permite stimularea punctului G şi favorizează o penetrare adâncă. Iubitul tău va avea mâinile libere pentru atingeri fierbinţi.

Linguriţa

O poziţie romantică, linguriţa este şi foarte plăcută pentru ambii parteneri. Aşază-te pe o parte, în timp ce partenerul te îmbrăţişează şi te penetrează pe la spate. El este cel care controlează mişcările, adâncimea penetrării şi ritmul.

Este ideală pentru gravidele cu o sarcină avansată, care se simt mereu obosite. Presupune puţin efort, iar pentru mai mult confort, poţi aşeza o pernă sub burtică.