Orgasmul vaginal si clitoridian, intre mit si realitate

Foarte des se intampla ca atunci cand se vorbeste despre orgasmul si frigiditatea femeilor, sa nu se faca o distinctie clara intre orgasmul vaginal si cel clitoridian. De multe ori, barbatii au...

Foarte des se intampla ca atunci cand se vorbeste despre orgasmul si frigiditatea femeilor, sa nu se faca o distinctie clara intre orgasmul vaginal si cel clitoridian. De multe ori, barbatii au definit frigiditatea ca fiind esecul femeilor in atingerea orgasmului vaginal. Este cunoscut faptul ca vaginul nu este cea mai sensibila dintre zonele erogene, care ar putea oferi Evelor placeri maxime. Clitorisul, in schimb, este considerat centrul maxim de sensibilitate sexuala, cum este penisul pentru barbati.

Din cauza faptului ca nu cunosc suficiente detalii despre propria anatomie, multe femei accepta ideea ca orgasmul pe care il simt in timpul unui act sexual este datorat stimularii vaginului.

Aceasta confuzie se datoreaza a doi factori: fie insuccesului de a localiza centrul orgasmului, fie dorintei de a incadra experienta in asa-numita "normalitate sexuala" a partenerului.

Psihoterapeutul Eva.ro, Lena Rusti, explica: "Avantajele orgasmului clitoridian, chiar daca a fost considerat mult timp o 'Cenusareasa', sunt semnificative: este mai usor de obtinut, este mai sigur si, cel mai adesea, nu implica riscul unor boli cu transmitere sexuala sau riscul unei sarcini. Multe cupluri, nepregatite pentru o relatie totala, il prefera intr-o prima etapa.".

Exista femei care mimeaza orgasmul vaginal pentru a nu ii "rani mandria" partenerului.
In bestseller-ul "Eu acuz/I Accuse", Mette Ejlersen detalia aceasta problema comuna multor femei si o numea "comedia sexuala". Autoarea daneza mentioneaza si faptul ca exista femei care mimeaza acest orgasm pentru a cuceri un barbat. Sunt cunoscute destule cazuri de barbati "cuceriti" de astfel de femei, care ajung sa isi paraseasca sotia, considerand-o frigida pentru ca nu are orgasm vaginal.