Doar o treime dintre femei ajung la orgasm

Doar 63% dintre barbati ating aproape de fiecare data punctul culminant in timpul actului sexual si numai 32% dintre femei ajung la orgasm aproape de fiecare data. Cel putin asta arata ultimul studiu privind satisfactia...

Doar 63% dintre barbati ating aproape de fiecare data punctul culminant in timpul actului sexual si numai 32% dintre femei ajung la orgasm aproape de fiecare data. Cel putin asta arata ultimul studiu privind satisfactia sexuala la nivel global.

In acelasi timp, pentru doar 48% dintre romancele cu varste cuprinse intre 30-34 de ani, viata sexuala conteaza foarte mult pentru cuplu, acest procent scazand lent odata cu inaintarea in varsta.

Studiul "Sexual Wellbeing", realizat de Durex, a avut ca subiect examinarea comportamentului sexual si atitudinea femeilor si barbatilor fata de sex. Aceasta cercetare a fost realizata pe un esantion de 26.000 de persoane din 26 de tari.

In dormitor, majoritatea Evelor si-ar dori sa spuna "Oh, da! Da! Da!" de mai multe ori decat se intampla, insa, foarte des orgasmul se lasa asteptat. Potrivit studiului, doar 48% dintre persoane, la nivel global, reusesc sa aiba orgasm aproape de fiecare data cand fac dragoste.

Statisticile arata ca italienii, spaniolii, mexicanii si sud-africanii sunt in top: 66% dintre acestia ajung la orgasm aproape de fiecare data. Si brazilienii sunt aproape, 65% dintre ei simtind fiorii orgasmului aproape la fiecare act sexual. La celalalt pol se afla chinezii (24%), care ajung cel mai rar la orgasm, urmati indeaproape de japonezi (27%).

"Datorita specificului feminim, femeile au o inhibitie sexuala innascuta. 'Se arunca greu la sex' datorita maternitatii sau a unui trecut biologic", explica psihologul Aurora Liiceanu. Ea a amintit ca in Romania secolului XIX, in mediul rural, daca un cuplu experimenta pozitia misionarului in care femeia statea deasupra barbatului, era asuprit de catre biserica si pedepsit. De atunci am mai evoluat, nu-i asa?

"Desi orgasmul nu reprezinta totul in viata noastra sexuala, atingerea punctului culminant in mod frecvent ne imbunatateste starea emotionala si generala, precum si legatura cu partenerul", este de parere Dr. Kevan Wylie, expert in sanatate sexuala.

Prin acest studiu, s-a ajuns (inca o data!) la concluzia ca orgasmul este cheia satisfactiei sexuale si emotionale, iar prezenta cat mai frecventa a acestuia in viata de cuplu se exprima printr-o mai mare implicare emotionala a partenerilor si un puternic atasament emotional.

Astfel, la nivel global, 58% dintre cei care de obicei ating orgasmul sunt multumiti de aspectele emotionale ale vietii lor sexuale, in comparatie cu 29% dintre cei care rareori ajung la orgasm.

"Este foarte important sa comunicati cu partenerul si sa aveti o puternica legatura de incredere. Implicati-va si stabiliti contactul vizual. Nu va fie teama sa spuneti partenerului ce va place si ce nu va place in viata sexuala.Cu cat aflati mai multe unul despre altul, cu atat va fi mai bine", conchide Dr. Kevan Wylie.