De ce refuzam sa facem sex?

De cate ori nu ti s-a intamplat sa invoci o durere de cap in momentul in care partenerul tau are chef sa faca dragoste? Iti mai iubesti partenerul, dar pur si simplu nu te simti...

De cate ori nu ti s-a intamplat sa invoci o durere de cap in momentul in care partenerul tau are chef sa faca dragoste? Iti mai iubesti partenerul, dar pur si simplu nu te simti atrasa de el. Chiar daca poate acest lucru nu te afecteaza constient pe tine, cu siguranta il afecteaza pe el si implicit relatia de cuplu.

Ai nevoie de o pauza, de o vacanta sau doar de cateva motive sa gasesti raspunsul la aceasta intrebare? Iata 4 cele mai importante cauze pentru care libidoul tau este la un nivel minim si nu simti dorinta de a face sex.

1. Stresul


Munca, familia, sau alte activitati cotidiene sunt doar cateva dintre motivele pentru care femeile sunt stresate. In momentul in care barbatii simt acest lucru si vor sa faca sex, starea de tensiune nu scade, ci dimpotriva, se aprofundeaza.
In momentul in care esti stresata, corpul emana cortizol, asa-numitul hormon al stresului, care afecteaza nivelul testosteronului din corp, hormonul raspunzator cu libidoul. In general, femeile produc mai putin testosteron decat barbatii, ceea ce inseamna ca ne pierdem interesul asupra sexului mult mai repede.

Incearca sa uiti de problemele de peste zi si sa te bucuri de fiecare noapte petrecuta alaturi de partenerul tau.
                                                                               

2. Kilogramele in plus


Sexul te face sa te simti bine, dar asta presupune ca si tu sa te simti bine cu tine. Daca nu te simti confortabil in pielea ta, nu faci decat sa iti blochezi toate instinctele, inclusiv cele legate de partea sexuala.
Ajungi astfel sa nu mai ai nicio reactie la atingerile partenerului. Exista momente in care absolut orice femeie este dezamagita de felul in care arata, insa, daca ajungi sa faci din asta un obicei, exista posibilitatea sa iti pierzi definitiv apetitul pentru sex.

Daca intr-adevar nu te simti confortabil in pielea ta, gaseste o metoda prin care sa ajungi la greutatea dorita. Cauta ceva care sa te provoace, dar care in acelasi timp sa iti si placa. A fi activa prespune sa arzi un numar mai mare de calorii, nivelul energiei din corp sa creasca si astfel sa ajungi sa fii din nou mandra de tine.

3. Conflictele


In general femeile refuza sa mai faca sex cu partenerul lor atunci cand sunt suparate sau dezamagite. Chiar daca il iubesti, asta nu inseamna ca te simti atrasa de el.
Daca v-ati certat cu ceva timp in urma si nu si-a recunoscut greseala, l-ai iertat, dar nu ai uitat.

De cele mai multe ori, o partida de sex poate fi cheia rezolvarii situatiilor conflictuale din cadrul unui cuplu. Ce faci insa cand nu se intampla asa? Incearca sa nu mergi la culcare nervoasa, sau foloseste-ti furia in alte scopuri, ca de exemplu o partida nebuna de sex.

4. Antidepresivele


Iata un alt motiv care duce la lipsa apetitului sexual. Antidepresivele sunt recunoscute ca fiind una dintre principalele cauze ale scaderii libidoului.  Majoritatea contin serotonina, o substanta chimica care actioneaza asupra placerii sexuale. Depresia, de asemenea, poate influenta scaderea libidoului.

Ce poti face in aceasta situatie? Cel mai important lucru este sa ii comunici medicului care ti-a prescris tratamentul efectele negative pe care le are asupra ta.
Doar el este in masura sa iti prescrie un alt tratament sau sa iti sugereze alternative.