De ce mimeaza femeile orgasmul?

Dupa ce am citit mai multe studii referitoare la orgasmul la femei si am aflat ca aproape trei sferturi din cele intervievate au mimat orgasmul cel putin o data, nu prea am avut motive de bucurie. Drept urmare, aproape convinsa ca aceste rezultate "mimeaza" adevarul despre orgasmul Evelor...

Iata ca am ajuns la cel de-al saptelea episod din serialul "Orgasmul Evelor". Dupa ce am aflat mai multe despre orgasm (Tu ce stii despre orgasm?), anorgasmie (Anorgasmia - o problema rezolvabila), frigiditate (Frigiditatea poate fi depasita!), durerea pe care, unele femei, o simt in timp ce fac dragoste (De ce simt durere cand fac dragoste?), orgasmul simplu si cel multiplu (Orgasmul simplu versus orgasmul multiplu) si orgasmul vaginal si cel clitoridian (Orgasmul vaginal si clitoridian, intre mit si realitate), astazi incercam sa aflam raspunsul la intrebarea de ce unele femei mimeaza orgasmul.

Dupa ce am citit mai multe studii referitoare la orgasmul la femei si am aflat ca aproape trei sferturi din cele intervievate au mimat orgasmul cel putin o data, nu prea am avut motive de bucurie. Drept urmare, aproape convinsa ca aceste rezultate "mimeaza" adevarul despre orgasmul Evelor, m-am hotarat sa fac propriul sondaj.

Stupoare sau nu, dintre cele zece respondente, sase mi-au zis ca au mimat orgasmul, si nu doar o singura data. Deci nu sunt chiar trei sferturi, dar sunt mai mult de jumatate. Trist pentru noi, femeile, dar si pentru ei, partenerii nostri... Si totusi, de ce ajungem sa mimam aceasta placere maxima?

Mihaela imi spune: "Prima oara cand am mimat orgasmul a facut-o din plictiseala, pur si simplu. Trecusera deja vreo 30 de minute si ma plictisea ingrozitor ce facea iubitul meu. Orgasmul era oricum foarte departe si, din dorinta de a termina acea repriza de amor esuata, am mimat. A crezut ca sunt epuizata... A doua oara am facut-o din dorinta de a nu-l rani. Il vedeam asa entuziast de ceea ce facea, incat nu am vrut sa il fac sa sufere.". Ce m-a uimit la Mihaela a fost lejeritatea cu care spunea ca a mimat de doua ori orgasmul, cu acelasi partener. Ca si cum ar fi fost un lucru cat se poate de normal... "Resentimente? Niciunul. Toate facem asta!", continua Mihaela.